Postava hledá autora - pomozte jí!
při návštěvě L.A jsem v tamním divadle viděl premiéru hry " Pokušení " od V.Havla , při besedě jsem se snažl ( zbytečně ) vysvětlit reálie normalizační ČSSR
Já jsem vedle jak ta jedle, a to jsem se i ponížila a volala příteli na telefonu.
S ohledem na to ČSSR (a ne ČSFR) jsem stále zmatena, a tak střílím do tmy: Josef Škvorecký? Ale u postavy a díla tápu. Tipovala jsem i Hostovského, ale tam mi nevycházela žádná kniha do popisované zápletky...
Text příspěvku byl upraven 14.11.23 v 11:05
Já, přítel na telefonu ani google stále tápeme, ale je mi jasné, že to bude něco notoricky známého a budu se pak bít do hlavy. Od rána přede mnou defilují pánové Peroutka, Tigrid, Lustig, ba dokonce Radek John, ale na nikoho mi ty nápovědy nesedí.
Je to Radek John....jak jsem viděl Ameriku
Co nesedí?
Za případné nejasnosti se omlouvám, ale rád bych věděl co nesedí v čem jsem mystifikoval
Jéé, tak Johna jsem vyloučila vlastní blbostí - chybně jsem si myslela, že ČSFR byl název Československa od roku 1960, a ono to bylo správně ČSSR. Mea culpa a moc se omlouvám! Jdu se bít do hlavy svým VŠ diplomem. Přitom John na mě vyskočil mezi prvními :-).
Zabil mi psa, tak jsem ho ze vzteku postřelil. Bohužel ale zemřel a já se teď bojím pomsty.
K našemu střetu došlo na hranici mých pozemků. Kdyby postřelenému poskytli pomoc, tak by možná nezemřel.
Nene, já jsem z úplně jiné země a od autora jiné národnosti. Navíc žiju i v jiném století. V době, kdy mojí zemí zmítá povstání proti vládnoucímu vídeňskému rodu.
Podle knihy, v níž vystupuji, byl v 70. letech natočen seriál. Román poprvé vyšel krátce po smrti mého autora.
Jsem - slovy klasika - čestný muž a šlechtic. Tím zastřeleným byl starosta města sousedícího s mými pozemky.
Město, jehož starosta následkem střelného zranění zemřel, byla Levoča.
Vložit příspěvek