Postava hledá autora - pomozte jí!
S touto postavou by se mělo znát 311 čtenářů DK, což si myslím, je dost známých :)
A jak správně poznamenal paulhunter, iniciály autora odkazovaného díla jso R. B. :)
Text příspěvku byl upraven 18.09.13 v 15:29
Vůbec nic s Iron manem.
Naše postava je žena a autor pro ní má označení servantka :)
Na Dk jsem našla, že je to snad "geneticky modifikovaná jídlonoška" Somni451 - D. Mitchel: Atlas mraků.
Pokud ano, tak nerozumím části těch nápověd.
Koka, je to tak, opravdu je to ona. Její jméno jen tak pro zajímavost odkazuje na dílo 451 stupňů Fahrenheita od Bradburyho.
No, ano, ta spojitost s 451 stupnů Fahrenheita je zřejmá, ale špatně jsem vyhodnotila nápovědu "literární dílo, které je noční můrou snad každého knihomila" - jakože jde o dílo, které knihomilové nemají rádi, podceňují, vyhývají se mu, vysmívají ho atd.
Tak zkusím teď toto:
Hledaná postava
- se pořádně zapotí při hledání jednoho kusu nábytku,
- vyniká kombinačními schopnostmi,
- jeho přezdívka má iniciály V.K.
- na jeho vytvoření jeden člověk nestačil.
Jaké je jeho jméno?
Ne, Koka, tou noční můrou jsem myslela, že v knize se pálí knihy, čtení je zakázáno - to je snad špatný sen pro každého knihomola, tedy alespoň mě to při čtení skutečně děsilo :) Jen jsem tuhle nápovědu očividně nechtíc špatně podala... Příště si na to dám pozor :)
Text příspěvku byl upraven 18.09.13 v 18:43
Thanyss, 451 stupnů moc dobře znám, také jsem do této soutěže z něj zadávala ukázku, a ty se opravdu nemáš zač omlouvat a proč "napravovat" - chyba byla jednoznačně v mém příjímači.Úpřimně - zmátla mě spíše paulhunterova nápověda, kterou jsem vztáhla ke jménu hledané postavy, ne ke jménu autora, jehož dílo souvisí - přes to číslo - s tou postavou.
Koka - V.K. by mohl být "Velký Karlíček" -potom by ta postava byl Léon Clifton, jehož psalo mnogo těch, co měli ruky a nohy.....ale co hledá za nábytek ?? tak je moje odpověd asi špatná..............
Léon Clifton to není, naopak, našemu hledanému Velkému ..... jsou "kliftóni" v patách. A ten nábytek? Je sedací, i když "jít sedět" je to poslední, po čem VK touží.
Mám dotaz, může se přidat kdokoliv. Potřebuji zjistit kolik knih bylo vydáno v nakladatelství Pantheon František Borový od spisovatele Anatole France v první polovině 20.století. Tuším, že by jich mělo být 24-27, ale nevím přesný počet a názvy knih. Poradíte někdo? Snad to dáme dohromady. Díky moc.
Na jeho vytvoření jeden člověk nestačil mám chápat tak, že má kniha více autorů nebo si opakujeme hodiny biologie :-D ?
Tak to se už ale po mě chce hodně veliká nápověda, ale dobrá: Postavu vytvořilo nerozlučné autorské duo. (Jak to bylo mezi nimi v oblasti "biologie", není známo, ale asi byli "O.K.", protože jinak by - v té zemi a v té době - šli na nějaký archipelag.
Takže je to z díla Dvanáct křesel od pánů Illfa a Petrova a hledanou postavou je velký kombinátor Ostap Bender....vše vypátráno, nic není z mé hlavy ( i když doufám, že tam něco zůstane)
Práviľno! A když už jsi podnikla tak úspěšné pátrání, doporučuji završit jej přečtením té knihy - nebudeš litovat!
Můj seznam je opět o něco tlustší :-)
A kdo se nám pohřešuje teď?
- hned na úvod se trochu zmateme - máme tu něco nebo možná někoho mladšího, ale zároveň i staršího
- je to studené, rychlé a třpytivé
- ďábelské a přitom tuze zamilované
- možná je to muž ;-)
Kdo je to?
Neměl šanci, měl v patách moje dva kapesní zabijáky se superčuchem :)
Každopádně se ke mně zatoulala následující postava:
- úspěšný podnikatel, nenapravitelný sukničkář, který má za manželku zbožnou ženu
- jeho zaměstnanci jsou v podstatě otroci, přesto by u nikoho jiného pracovat nechtěli, získat práci u naší hledané postavy je tajným snem doslova stovek a stovek lidí
- aby dosáhl svého cíle, nebojí se spojit i s lidmi, jimiž opovrhuje a jejich "přátelství" utvrzuje množstvím drahých dárků (především alkoholu)
Až večírek skončí, vyřídím herr Schindlerovi, že se po něm sháněl mr. Thomas Michael Keneally :-)
- Jde o postaršího Angličana, pána nesmělého, nezajímavého a poněkud nudného.
- Je však velký učenec a tajnůstkář, který nedá dopustit na svou fascinující knihovnu plnou těch nejzajímavějších svazků o magii.
- Jeho žák je velice nadaný, ale příliš bezstarostný mladý muž, plný syrového talentu, který o studium knih nejeví velký zájem.
Nikdo?
Tak snad jen připomenu, že na rozdíl od našeho hledaného postaršího učence se jeho žák se svým talentem aktivně zapojil do boje proti armádám zlotřilého Napoleona Bonaparte.
Vložit příspěvek