Postava hledá autora - pomozte jí!
Ne, beru zpět... Druhý výstřel si ponechám pro radost, kdyby se nikomu nezadařilo x)
Tak už jsem to vypátrala - měl by to být pan Norell, učitel Jonathana Strangha, od autorky S. M. Clark. Ufff!
Ta moje nečekaně správná odpověď (vyčtená ze Standova Profilu) mě inspirovala k této otázce:
Jak se celým jménem jmenuje literární postava, která
- se odmítá zabývat jenom honičkou za jídlem,
- zkouší překračovat pomyslně vytyčené meze a pořád víc a víc rozšiřuje svůj operační prostor,
- představuje snad nejznámější literární alegorii o svobodě, poznávání a návratech do \"vlastního hejna\",
- krásně jí opěvoval Neil Daimond.
(První nápovědou - kromě zde uvedených indicií - je i moje odpověď na předchozí hádanku.)
WEILe, ne, není to žena. V mé odpovědi na předchozí hádanku jméno Judith nebylo. Příběh té postavy četlo téměř 280 uživatelů DK, a to už je nějaké \"hejno\"!
320x na DK četlo Bridget Jonesová, její deník. Ale ta to asi nebude, když to číslo je skoro 280x.
Ikkju - právě jsem tě nalezla mezi těmi, kdo o té postavě četli, takže ano - rybaření jí bavilo :-)
Tak četl jsem ledascos, ale o svobodě a Jonathanovi (ta nápověda je výborná!)... to by bylo aby to nebyl J.L.Racek od R. Bacha! x)
Ikkju, uznávám ti to jenom proto, že už chci jít spát :-)
Tedy - byl to Jonathan Livingston Racek / slovensky Čajka Jonathan Livingston.
Autor Richard Bach.
Kdo znal moji hádanku o tygru Richardu Parkerovi, tak mohl tušit, co na vás ušiju. Příště to bude Liška Ryška :-)
Dobrou noc!
Text příspěvku byl upraven 23.09.13 v 11:28
Jo! Jdu též zalomit, stačí když dám ukázku zítra dopo? Případně bych využil žolíka, nevím jestli budu mít sílu najít něco duchaplného až ze mě zítra v práci budou po týdnu dovolené opět \"lisovat víno\" x)
Tak já to teda beru, protože jsem zahlédla jednoho ztracence, který je:
- spíše introvertní typ
- má mimořádně vyvinutý jeden z lidských smyslů
- dává nový rozměr slovnímu spojení "samou láskou bych tě snědl"
Text příspěvku byl upraven 23.09.13 v 12:11
Že by nezapomenutelný světoběžník, parfumář a svojský donšajn Jean-Baptiste Grenouille?
Pan Patrick Süskind velmi děkuje, že zlovlk našel tohoto poněkud problémového a nevypočitatelného tvora.
A já předávám štafetu :)
Text příspěvku byl upraven 23.09.13 v 13:05
- poprvé se s ním setkáváme ve vlaku
- když se rozpálí, tvrdí, že katolicismus hlásá Antikrista
- má ve jméně dva protikladné tvory
Tak s dovolením, zadám já:
Tato gigantická literární postava:
- umí ženu proměnit v muže,
- všechna jeho síla je v jednom šperku,
- dojme ho informace, že by si mohl vzít Stáňu a měli by spolu děti, jenž by se staly dalšími gigantickými postavami.
Vložit příspěvek