Postava hledá autora - pomozte jí!
Nic? Malá nápověda: Tento starý šlechtic byl mezi vězni jediný dobrovolník. Všichni ostatní byli též šlechtici, ovšem s důstojnickými hodnostmi v řádné vojenské službě.
Je krásné ráno, ale pro nikoho očividně není moudřejší včerejšího večera.
Jedním ze spoluvězňů odvážených eskortou, byl i rytíř malý postavou, jenž v souboji na šavle neměl rovného v celé Rzeczypospolité.
No tak, lidi, spolupracujte!
Postava, která hledá svého autora/autorku pomáhá svému muži rozluštit zašifrovaný vzkaz: "Pošli granátová jablka do Glasgowa. Humboldt hledá sibiřský salát v.I."
Kdepak, Pentličku nemám na mysli. Naše postava příležitostně vyšetřuje záhady, ke kterým se její rodina nachomýtne. Její muž si vždycky myslí, že přehání, a že všechno se časem zcela jednoduše vysvětlí.
Emily hledá Sally Gardnerovou? jestli je to tak, přiznávám, že jsem to vygooglil.
„ Její Milost mi tady povídá, že jeden počestný architekt z Battersea našel ve vaně mrtvolu.“
„Opravdu, pane? To je velmi potěšitelné!“
V tomto úryvku konverzace jsem pozměnil jedno slovo, které by vám příliš usnadnilo pátrání po postavě hovořící o mrtvole.
Istá postava, ktorá nemá v príbehu žiadnu významnú rolu, bola chúďa „zlikvidovaná“ veľmi neobvyklým spôsobom. V žiadnom slovníku by ste slovo zlikvidovať nenašli v tom význame, v akom ho autor použil.
Text příspěvku byl upraven 26.06.15 v 13:51
Jsem ještě duchem u paní Sayersové, tak mě napadá, jestli právě ji nehledá Viktor Dean? ale nejspíš je to pitomost...
Likvidácia znamená, že niekoho strčíte do vreca hlavou dole a sadnete si naňho.
Jedinou vedlejší postavou která skončila v kapse (i když nevím jak je to s tím zasednutím) a kterou si vybavuji já, byla žába ve včelce Máje...
Text příspěvku byl upraven 26.06.15 v 15:11
Citujem: "Měli plátěný pytel, který se zavazoval na šňůrku; xxx do něho po hlavě strčili a sedli si na ně."
Vrece, nie vreco. Kapsa je vrecko.
Text příspěvku byl upraven 26.06.15 v 15:16
Vložit příspěvek