Co všechno používáte jako záložku?
já jsem pyšná na svou sbírku záložek, takže je střídám.. nejradši mám asi magnetické záložky a konkrétně jednu menší s prasátkem:)
LenkaWal : Já je používám taky :-) Vzhledem k tomu, že mám dvě dcery, tak jich máme spoustu :-)
Já většinou záložky nepoužívám, vždycky potom půl hodiny hledám, kde jsem skončila a říkám si, že příště už tu záložku použiju. Potom jsou tu ty výjimečné chvíle, kdy mám novou záložku z knihovnu, tu používám, dokud ji neztratím :D.
Miluju knížky, kde jsou už její součástí ty vlepené stužkové záložky. To je v mých očích paní Kniha. Ale jinak používám cokoliv se namane, nemám žádnou svoji speciální záložku. Kolikrát je to i účtenka od té knihy, nebo účtšnka z Potravin :-)
Ve čtečce je to jednodušší, klepnu a je tam záložka :-)
Starší pohlednice, kartičky s citáty...a taky už se tu objevily cedulky od kalhot, nebo kartičkové výplně nové peněženky :)
Nové info: manžel začal používat jako záložku moje pérka do vlasů (většinou čte ve vaně, takže je má poruce). A mě bylo divný, že se mi jich do drdolu najednou nedostává :DD
Jeden čas jsem si rád zakládal straými kartičkami ze hry Magic, takovými těmi, na kterých byly země - lesy, pláně, hory...
Čímkoli, co je po ruce. Dokonce jsem si párkrát musela knihu založit i toaleťákem. :D
kuceju: ehh, pokud byl použit pouze a jedině za tímto účelem, a ne jiným, tak to určitě nevadí :oD
caperton: no, to bych knize (ať už jakékoli) fakt neudělala. Opravdu vždycky byl použit jenom jako záložka, nic jinýho... :D
Nejčastěji používám papírové záložky s biblickými verši z btm.cz . Ale když nejsou v okolí, tak tam dám co je po ruce. Včera jsem tam dal malý ovladač na radiobudík a tužku.
Nacastejsie podlhovaste papierove zalozky na ktorych skusam vzorky parfemov :-)
Nejlepší jsou magnetické záložky, pokud teda není k dispozici lacetka. Nemůže se stát, že by vám z knihy samovolně vypadly. Já dostala darem malinké (čtyři v balení), okolo dvou centimetrů na výšku a i při čtení je mám zacvaknuté v knize a vůbec nevím, že tam jsou. Jednoznačně doporučuju.
Používám tvrdé záložky, které jsem dostal v knihovně. Ale leckdy se mi stane, že vložím do knihy cokoliv co se mi zrovna namane, asi pod dojmy ze čtení. Naposledy to byla pětistovka, kterou jsem potom hledal a myslel, že jsem ji vytratil. Večer jsem ji našel, jak si spokojeně leží v knize :)
Jedna záložka, kterou jsem právě objevila a která mě potěšila. Už tady někteří psali, že si záložky do knih sami vyrábějí, a myslím, že je to skvělá věc.
http://www.databazeknih.cz/soutezni-prispevky/utek-do-prirody-430
Kromě klasické originální magnetické záložky ještě různé účtenky, jízdenky, kalendáře, pohlednice, pozvánky a podobné věci.
Jako knihovnice jsem už v knížce našla zrcátko, starou papírovou dvacetikorunu, "svatý" obrázek, různé seznamy nákupů, ...
Také používám pohlednice , což je má druhá vášeň po knihách :) sbírám jak knihy (mám potřebuje je vlastnit :D ty , co se mi líbí) tak pohledy ... už několikrát jsem tu četla,že někdo má doma pohlednice a neví , co s nimi a je mu líto je vyhodit ... tak kdyby to tu někdo takový četl,ozvěte se :) ráda se jich ujmu :) díky :)
Čo príde. Neodporúčam. :D Potom dodatočne vyťahujem z knihy veci ako výplatnú pásku, dodatky k pracovnej zmluve, výpis účtu... :D
Text příspěvku byl upraven 21.12.14 v 12:17
Vše co mi příjde pod ruku a lze to použít :D . Často využívám pohlednice, mini pravítka, kupony, účtenky .. :D Samozřejmě mám svjojí oblíbenou záložku, kterou sem si přivezla z Florencie a střežím si ji jako oko v hlavě ! :)
Používám magentickou záložku se lvíčkem, aspoň mám jistotu, že tu záložku nikde neztratím :) Ale když se někdy zapomenu, tak kus nějakého papíru ::D
Používám všechno možný, někdy záložku, někdy různý papíry ale už se mi stalo i že bylo po ruce zrovna jen třeba pírko do vlasů nebo koruna :D
Vložit příspěvek