Disciplinovaný trader

DISKUZE » O knihách

klikova.p
klikova.p 05.10.2018 v 13:32

Dobrý den,
sháním knihu Disciplinovaný trader, tak se chci zeptat, zda tu není někdo kdo by ji měl na prodej.
Předem moc děkuji za odpovědi.

Lenka.Vílka
baghira
baghira 05.10.2018 v 15:05

https://uloz.to (zbytek odkazu smazaný, aby byl klid :) )

Text příspěvku byl upraven 09.10.18 v 08:53

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 05.10.2018 v 15:37

Baghira: a vítězem za tu nejhorší věc, kterou může člověk udělat na knižním webu, je? Ano, žádné překvapení, jste to vy! Právě jste předvedl (tímhle odkazem) největší prasárnu. Tohle si posílejte soukromou zprávou. Nejsem naivní. Vím, jak věci fungují. Ale tady v diskusi? Fuj!

Lector
Lector 05.10.2018 v 19:11

Uživatel svůj příspěvek odstranil.

baghira
baghira 08.10.2018 v 09:34

V čem je problém? To jako kdybych ten odkaz nenapsal, tak by to na tom ulozto nebylo? Nebo bychom se aspoň mohli tvářit, jako že to tam není?

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 08.10.2018 v 09:46

Baghira: děkuji za odpověď v tomto stylu. Jestli nechápete, proč je nevhodné dávat na knižní databázi odkaz, kde jde zadarmo stáhnout knihu, místo odkazu, kde se dá kniha koupit, tak je mi vás upřímně líto.
(Dotaz byl, kde se kniha dá koupit. Zda má někdo na prodej.)
Co jsem napsala byla moje první varianta reakce. Díky vám a vaší následné reakci volím teď druhou variantu. Děkuji za popostrčení ;)

Text příspěvku byl upraven 08.10.18 v 09:54

baghira
baghira 08.10.2018 v 09:57

Tato kniha se koupit nedá, na trhu je již dlouho vyprodaná a v bazarech ji nikdo nenašel. Pokud tazatelce jde především o informace v knize obsažené, můj odkaz jí možná pomohl. Jak jste jí pomohla vy?

Text příspěvku byl upraven 08.10.18 v 09:58

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 08.10.2018 v 10:06

Nepomohla nijak, já si to uvědomuji.
Ale pochopil jste podstatu toho, co jsem psala? Pochybuji, že nebýt vás nikdo by neodhalil tajemství internetu, a že jsou na něm knihy. Ale dávat sem odkaz na uložto je prasárna a tohle jste měl napsat soukromou zprávou, když už jste tuto potřebu měl.
Jinak, já si myslím, že to porušuje pravidla.

baghira
Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 08.10.2018 v 11:40

Děkuji za odkaz, jste gentleman, ale četla jsem. Už jsem si vás zařadila do: "komu není, rady, tomu není pomoci". Bez obav, nahlásila jsem a dál nechám svému osudu. Odcházím hledat nové větrné mlýny a vám přeju jenom to nejlepší :)

baghira
baghira 08.10.2018 v 11:44

Pokud ještě máte chuť odpovědět, opravdu a bez ironie by mě zajímal důvod, proč je podle vás můj příspěvek "prasárna". Podle mě je věcný, neodporuje pravidlům a (i když možná jen do jisté míry) řeší problém tazatelky.
Na druhou stranu, vaše agresívní a (zatím) nezdůvodněné napadání se blíží k hranicím pravidel mnohem více.

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 08.10.2018 v 11:59

Ok, když po tom tolik toužíte...

Kdyby kniha byla volně ke stažení, tak super, dejte si tam odkaz. Napište, že se všechno vyřešilo, protože je to volně ke stažení. Ale vy dáte odkaz na "něco, co je internetu". Je to první místo, kam bych se koukla já, kdybych hledala knihu, kterou nemohu nikde sehnat. Zdálo se mi to zbytečné a na prostoru, kde je to o knihách, vložíte toto. Ano, to je za mě prasárna. Takže odpověď na tohle máte.
"Agresivní a (zatím) bezdůvodné napadání", píšete. Nic agresivního na tom není, tím jste mě teď rozesmál. A bezdůvodné není, můj důvod jsem už dávno napsala. Nejenom v tomhle příspěvku. Že se já bližším k porušením pravidel víc než vy, to tvrzení není pravdivé, ale zároveň ho z vaší strany chápu. Protože se oba nacházíme na opačné straně názoru. Já bych se za svoje taky prala...

baghira
baghira 08.10.2018 v 12:21

1. Stahování pro vlastní osobní potřebu je myslím stále legální (a u knih, které snad ani není možné získat jinak, i ospravedlnitelné).
2. Ano, je to tu o knihách. Kniha v elektronické podobě je stále kniha.
3. Výraz "prasárna" lze vnímat jako agresívní.
4. A dík za nahlášení - názor admina by mě taky zajímal.

Lector
Lector 08.10.2018 v 12:37

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 08.10.2018 v 12:58

Bagira: já neříkám, že to je nelegální (něco si stáhnou, ale šířit odkaz dál už je, v tomhle prostoru je dost šedých zón, ale stačí krok vedle a už jste v černé), ale říkám, že je zde nevhodné (proto jsem psala, že byla lepší varianta toto napsat do soukromé zprávy tazateli, ale působíte, že jste můj první příspěvek nečetl, až ty další). Tazatel chce koupit knihu, ne si stáhnout knihu, kterou by si z oné stránky stáhl sám i bez naší pomoci, nějak se mi nezdá, že i této možnosti neví. V těhle momentech mě vždy zamrzí, že se nevyjádří ten, kdo dotaz položí. Nikde jsem nenašla, že kniha vyšla jako ebook (potom by se odkaz na stažení a koupi hodil, tím si jsem jistá). Tohle někdo oskenoval a dal na internet (vyzkoušeno), takže nelze aplikovat "elektronická kniha je taky kniha" neplatí. Je to krádež. Škoda, že nevím, z jakého města je tazatel. Pokud potřebuje k jednorázovému nastudování, je možnost zapůjčení v knihovně. Našla jsem. Ale jak jsem psala, nevím odkud je...
A jestli vnímáte slovo prasárna jako agresivní, tak už vážně nevím, jak dál. Asi máte v životě hodně problémů s lidmi, kteří mluví.
Ale jak píše Lector, chybí vám elentární slušnost. Proto se my dva na tohle tématu shodnout nemůžeme...

Jacck
Jacck 08.10.2018 v 13:26

taky myslím že tu Lenka.Vílka reaguje trochu přehnaně. Je nějaký zásadní rozdíl mezi těmi, co si knihu stáhnou z uložto a co si chodí knihy půjčovat do knihovny? Ani jedna skupina trh s knihami nějak moc nepodporuje. Ten nicotný poplatek v knihovně nic neznamená. Osobně si pamatuju, když jsem sháněl třeba knihu Mistr Eckhart a středověká mystika. Tenkrát bylo první vydání vyprodané, elektronická kniha se koupit nedala, tak jsem vzal za vděk i nascanovanými stránkami z uložto. Dnes vlastním knihu rovnou 2x, v německém originále i česky.

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 08.10.2018 v 13:41

Jacck: proti tomu nic nemám. Ať si to lidi stahují, klidně i naskenované. Ale, prosím, odkaz kde to vzali, ať si píšou v soukromých zprávách. Ne šířením odkazu všem na očích. Jo, další souhlas s Lectorem, taky mám obavy, aby s tím provozovatel neměl problém. Stále tady je jakési vlastnictví, na které dost lidí zapomíná.

O to mi celou dobu šlo. Co je na tom těžké k pochopení? Nezdá se mi vhodné tyto odkazy sem dávat. Přečtěte si můj druhý příspěvek. Tam je celá pointa mého sdělení. Takhle to vypadá, že jste četl jenom konec. Chápu, že v tom případě nemůžete chápat, co jsem tím chtěla říct.

Čili: PROSÍM, PODOBNÉ VĚCI NEPIŠTE DO DISKUZE, ALE ZPRÁVOU UŽIVATELI.

Stačí? Už pochopil každý? Nebo to mám napsat znovu?

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 08.10.2018 v 13:57

Ale děsím se toho, co jsem se dnes dozvěděla.

Já si půjčim v knihovně víc knih, než si koupím. Takže to je na stejné úrovni, jako když si knihu stáhnu na internetu? Protože za ní zaplatím méně peněz, než koupí, protože čísla jsou důležitá?

No, ty kráso!

tsal
tsal 08.10.2018 v 14:07

baghira
Jacck
Jacck 08.10.2018 v 14:17

Lenka.Vílka,
z pohledu nakladatelů je dle mého knihovna dost podobná nelegálnímu stahování. Ani z jednoho nic nemají. A o tom to celé je, o penězích.

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 08.10.2018 v 14:24

Jacck: aha, tak už by se ty barabizny plný papíru měly konečně zrušit. Teď už to jenom poslat dál. Myslím, že do téhle myšlenky půjde každý.

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 08.10.2018 v 14:34

Baghira: nejsem si jistá, jestli to je ten stejný případ. Možná to youtube vadí a já je chápu. Myslela jsem, že teď jde o to, kolik lidí video vidí na youtube, ne kolik si ho lidí pustí v televizi. Nevím, zda se platí jednorázový poplatek za koupi nebo za každé přehrání v televizi. Navíc v mé hudební skladbě je větší šance moje oblíbená videa vidět na youtube než v televizi. Ale je pravda, že jednu dobu se to dost řešilo. Jak to budou dělat servery, které informují o nové hudbě. Ale od té doby je dost vody pryč (od 2014). Takže obhajovat se jablkami a hruškami není dobrá cesta.

baghira
baghira 08.10.2018 v 14:37

O těch "barabiznách plných papíru" to bylo zřejmě myšleno ironicky, ale tam vývoj opravdu směřuje. Před třemi tisíci roky skončily hliněné destičky. Před dvěma tisíci papyrus. Před sedmi stoletími skončil pergamen a v současnosti končí papír. Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést spory, ale to je asi tak všechno, co s tím můžeme dělat.

Vložit příspěvek