Jak přicházíte ke knihám? Kupujete je, půjčujete v knihovně, nebo...?
Podle průzkumu u známých atp. se stává kupování knih přepych. Tak atlas hub atp. Beletrie je nulová. Proč? Knihy jsou drahé.
Já Vám to vysvětlím tester:
Když nějakou knihu chci, tak si ji prostě koupím. Ať to stojí, co to stojí.
Prostě tu knihu chci.
Položím ji do police a když jdu kolem - což dělám někokrát denně - tak ji pohladím pohledem.
Medunkavera: krásně a zcela výstižně napsáno. Mám to podobné, jen s tím rozdílem, že to "hlazení" poněkud omezuji, protože by mi, při vámi používané intenzitě, hrozilo "uhlazení" :-). Všímám si totiž nejen posledního zakoupeného titulu, ale spíše posledních zakoupených titulů. V některých případech ale na mnou chtěný titul dovedu vyčkat. to tehdy, pokud není běžně sehnatelný a případný prodejce,antikvariát, či jednotlivec, požaduje zcela absurdní částku.
Text příspěvku byl upraven 23.06.16 v 19:54
To Medunkavera.....čím víc na západ, tím vyšší životni úroveň. Morava zkomírá a živoří.
tester: no promiň, já jsem matka, teď už skoro trojnásobná, ale na to, abych si sem tam udělala radost knihou pořád ještě mám. Zas ušetřím za cigára...
Jo, a mimochodem - nejvíc lidí kteří ode mne kupují knížky si je nechává posílat právě na jižní Moravu. To jsou ti "zápaďáci", ale rafinovaní, co?
reader007: nerad do toho vstupuju, ale tenhle diskutér je hodně podobný té písmenkové statističce...
Já jsem taky hrdý východní moravský "zápaďák". :-) A nechtějte vědět, kolik jsem tento měsíc utratila za knihy.
woodward: moje víra v některé zdejší uživatele ještě neklesla tak hluboko jako má víra v lidi obecně, navíc vím že tester rád vykřikuje jednoduchá a nesmyslná hesla, které ani sám nemyslí vážně ;-)
já nevím co myslí... jestli myslí... moje zkušenost je, že diskuse s testerem probíhá podle vzoru já o voze on o koze.
Eicherik: Chlubit se prý není hezké...
...tak já se budu chlubně vytahovat :-)) - 2 a kousek Emy za 20 knih. Ovšem musela jsem se velmi mírnit, jinak by to bylo víc. ;-)
Ale prosím nepukejte, byla by vás škoda. Pražané na rozdíl od Pražáků jsou prima!
Text příspěvku byl upraven 23.06.16 v 23:16
R.E.M.: to je pěkné. :-) Já za knihy moc neutratím. Ale vynahrazuji si to v CéDéčkách. Dneska mi přišlo CD z USA, které vyšlo v roce 1994, má jen 20 minut a i s poštovným mě stálo asi 2400,- Kč. :-D A toho mám ještě ve dvou jiných vydání. :-D Ale radost byla veliká. :-)
To Medunkavera.....čím víc na západ, tím vyšší životni úroveň. Morava zkomírá a živoří.
----------------------------
tester: Ale prosím Vás, copa by Morava zkomírala a živořila. To je asi nesmysl, né?
Navíc: co jsem poznala lidi z Moravy, tak to byli fajn lidi.
Byli to lidé velice upřímní, přátelský, pohostinní a vstřícní ...
Také v jižních Čechách jsou fajn lidi, taky v severních Čechách a tak bych mohla pokračovat.
Asi mám štěstí na lidi.
Anebo . . . hledám v lidech jen to hezké. Ostatní zahazuju.
... jen se pochlub, ať v Praze puknem vzteky.
----------------------------
Eicherik: Děkuji. Ještě teď se tu směju.
Text příspěvku byl upraven 24.06.16 v 12:11
Kdo vylepšuje žebříčky nejoblíbenějších knih? Folkloristi z jižní Moravy. Zhudebňují Pána prstenů atp.
Čítaš a vyberáš si knihy na základe rebríčkov ? To asi o dosť prichádzaš.
A keby Morava prekopala svetovú literatúru, nevadilo by mi to. Raz sme tu už mali Veľkomoravskú ríšu.Nakrátko, alebo bola.
Já Vám řeknu, tenhle typ diskuze je opravdu krásný. Rozdělování lidí podle toho, kde přišli na svět, to je síla. Navíc já osobně obdivuji testera v jeho věku, podle fota v profilu, už umí číst a psát. Tak nevím co se Vám na Moravě a Slezsku nelíbí. K tématu, já osobně mám také raději knihy ve své knihovně, ale protože jejich cena je dosti vysoká, chodím do knihovny. Na druhou stranu mám přehled o tom co měli ostatní návštěvníci k jídlu, dle otisků, ale takový je život. Tak proč se hádat.
Pokud bychom přijímali fotečku v profilu za bernou minci, pak to, že tester umí číst a psát, je mnohem méně pozoruhodné než podivuhodná skutečnost, že si v tom útlém věku osvojil názory a letoru starýho mrzutýho dědka. Sám jsem dědek, tak vím, o čem mluvím.
Jednu knihu jsem v mladické nerozvážnosti na burze ukradnul. Kdo se přidá, nebo jsem největší zlejš?
Vložit příspěvek