Knihy, po kterých pátrám - poraďte
Hanka_Bohmova,
děkuji. Hodně se mi vryla do paměti a chtěla jsem ji pro děti. Děkuji :)
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli někdo nevíte, kde by se dala sehnat kniha Krev mé krve v kožené vazbě, děkuji
Ahoj, hledám knihu pohádek, jmenovala se Prstýnek z vlasů, vydaná cca v 50. letech (nebo i výrazně dřív). Netušíte, kdo je autorem?
Byly to naprosto jiné pohádky než jsem kdy četla a bylo to jediné co jsem měla po babičce. Cca před 30 lety jsem ji půjčila a už se mi nevrátila. :-(
Pamatuji si jednu z pohádek, kde hrdinka kromě jiného vyřešila problém svého dědečka, který měl pořád tvrdý polštář a ono to bylo proto, že si pod něj vždycky dával ruku :-)
Moc děkuji
Text příspěvku byl upraven 06.02.17 v 16:01
Mabie - autorem je František Kožík, a tady na DK je dokonce 6× nabízena v bazaru. Viz
http://www.databazeknih.cz/kniha-v-bazaru/prstynek-z-vlasu-42748
tenax - to právě není ona. To co já hledám, jsou jednotlivé pohádky, nikoli jeden příběh. Jsou o princeznách i o obyčejných lidech, netvoří jeden příběh, jsou to nesourodé pohádky všeho druhu.
Děkuji za snahu :-)
Text příspěvku byl upraven 06.02.17 v 16:22
To je divné, protože ani katalog NK neuvádí nic jiného pod tím názvem, než Kožíka.
No, paměť mi už možná neslouží na 100% a třeba je název trošičku jinak. Ale pamatuji si to prostě jako Prstýnek z vlasů ...možná by to mohlo být Prstýnky z vlasů.
V každém případě moc děkuji všem za pomoc, pátrám po té knize už víc než 15 let :-(
Text příspěvku byl upraven 07.02.17 v 08:19
Zdravím všechny, kdo mi pomůže? Pátrám po knize Agáthy Christie, vím, že je to o bohaté ženě, která se zamiluje do chudého mladšího muže a vezme si ho. On se tak dostane mezi nejbohatší společnost. Pak je ona žena zabita... Nemůžu si vzpomenout, co je to za knihu.
AS ještě jednou Aghata Christie: Žena jde na schůzku s XY a v lesíku cestou ji někdo zabije. Dlouho jsem si myslela, že je to Schůzka se smrtí, ale není to ono. Kdo poradí???
Souhlasím, to první zní jako Záhada na zámku Styles (kterou vyšetřuje Poirot)...
boxas - ta první kniha by měla být Nekonečná noc od A.Ch.
http://www.databazeknih.cz/dalsi-vydani/nekonecna-noc-201878
Prosím dá se někde zjistit kniha vydaná v roce 1977,případně žebříček nej knih roku 1977
http://www.databazeknih.cz/pokrocile-vyhledavani?genre=&year_from=1977&year_to=1977&rating_from=&rating_to=&count_points=&odb=roo&inbazar=&filtr=Vyhledat&odb=up
Potřebuji znát autora básně pisen o rodne zemi.
učí-li matka mluvit syna,či dcerku,slyšíš tam skřivánky? Přesladká usta maminčina,když učila nás říkanky
Dobrý den, mlže mi někdo poradit. hledám dvě knihy které jsme četla už dávno. nevím ani autora ani název. jedna je o zlodějce která krade umělecké dílá a střída u toho hodně kostými atd. byla ve vězení kde hlídala dceru ředitele a dostsala se z tama jen díky tomu že ji zachránila před utonutím /byla tm aneprávem za krádež kterou nespáchala) a druhá kniha je o dceři (Ema) její otec je zpěvák rokové kapely, když byla malá zabili ji bratra před jejíma aočima. má z toho trauma až do dspělosti. vezme is taky zpěváka ale tne ji bije až se rozhodne od něho odejít. víc si nevzpomenu. snad bude někdo vědět. DĚKUJI
eriney: první by mohla být kniha Pokud přijde zítřek (Sidney Sheldon), druhá - Veřejná tajemství od Nory Roberts.
Není to František Branislav nebo K.V.Rais?
Text příspěvku byl upraven 13.02.17 v 15:15
Autora nevím. Ale existuje časopis Jablíčko (časopis sociálních služeb HB) a tam tu básničku otiskli v čísle 4/2016. Alespoň podle googlu. Tak jim můžeš zkusit napsat na terapie@ssmhb.cz a zeptat se. Mají to tam tedy dost divně zařazené pod sbírkou básní Alšova zima, což ve skutečnosti není sbírka ale báseň od Miroslava Floriana. Jestli ale napsal i tuhle, to netuším.
Ahoj, nemáte někdo doporučení na knihy podobné např. nedávno dočtenému Nedej se od Rowellové, kde v pozadí příběhu kluk vypráví o vztahu k jinýmu klukovi...? Přišlo mi to takový novátorský oproti všem těm příběhům, kde hlavní hrdinkou je zas a pořád holka (nic proti vám, dámy! :-)). Díky, A.R.
Ahoj, nevíte někdo, kde by se dala sehnat kniha Krev mé krve v kožené vazbě?
Vložit příspěvek