Komentáře, hodnocení
Binýsku naprosto s tebou souhlasím, a tu reportáž si budu muset přečíst. Momentálně se snažím dočíst mistra a markétku, už mi chybí jen 80 stránek, ale jde to ztuha. těším se až to dočtu, a budu moct napsat nějákej znechucenej komentář.
Dobře Lectore a co z toho vyplývá pro mě? Asi to byla narážka na překladatele a dojičku, ale v čem si tedy nejsou rovni? teoreticky nebo fakticky, ? Není dobrá dojička lepší než špatný překladatel? Není to jen otázka rodinného zázemí? Je snad méně inteligentní člověk méně rovný? A co když dojičce prostě nebylo umožněno studovat? A nemá vlastně dojička náročnější práci?
Hodnota člověka je pojem, pro nějž přívlastek "relativní" je víc než slabé slovo. Sváťa Karásek míval písničku, kde zpívá: My můžem třídit brambory, nás ať si přebere Bůh. Jinými slovy, kdykoliv je řeč o hodnotě člověka, vstupuje do hry osoba hodnotitele a to tak silně, že výsledek hodnocení má smysl jen pro hodnotitele samotného. Věřícím zbývá spolehnout se na Boha, ti ostatní se musejí spokojit s konstatováním, že mluvit o hodnotě člověka je v podstatě zbytečné a že každý pokus o definici víceméně zavání arogancí.
lumpi u nás boli vždy hodnotení vysoko. A krásni lumpi a lumpice ešte vyššie.Aj taká...napríklad.
chtěl jsem říct, že v podstatě nikdo nemá právo hodnotu jakéhokoliv lidského jedince posuzovat. zločinec je zločinec a soudce mu vyměří trest - za to co udělal. ale ani ten soudce nemá právo určovat "hodnotu" odsouzeného. komouši, nacisti a podobná sebranka právě rozhodovali o hodnotě lidí podle svých vlastních kritérií - což jim prostě nepříslušelo, jako to nepřísluší žádnému člověku.
aby niečo mohlo skončiť, musí najprv začať. Už sa dohodli na spôsobu začiatku ?
bamba: na způsobu začátku se "nedohodli" a soudě dle předchozích zdejších diskusí na toto a jiná podobná témata, ani se nedohodnou. ;)
Vidím, že nejsem jediná, kdo se tu nad tím pozastavuje, ale prosím vás, nepište spoilery.. A když, tak napište např. POZOR, SPOILER, nebo tak něco.. Už několikrát jsem si v komentu knihy přečetla, která postava konkrétně zemře, obětuje se atd. - a o to fakt nestojím -proto tu knihu čtu, abych byla napjatá, no ne..?
Text příspěvku byl upraven 16.03.16 v 13:22
to máš těžký. spousta zdejších přispěvatelů má za to, že komentovat knihu znamená ji převyprávět.
pro anavi2009 a další bojovníky proti spoilerům: když se vám zdá, že je to tady na DK hrozné s tím prozrazováním zápletek a detailů děje, doporučuji vám si otevřít popisky, které jsou u filmů u televizního programu na webu tv.seznam.cz.
Rozbalte si třeba okýnko s "anotací" například dnešního filmu Útěk z platnety opic. Samozřejmě - udělejte to jenom když jste si jisti, že se na film nebudete dívat, nebo to udělejte až po jeho shlédnutí. Tam poznáte, co je to spoiler! A nevíc - převyprávěný osobou, jejíž schopnost "přečíst" ten film a tlumočit jeho děj není z nejvydařenějších.
Kdo tam ty děje filmů píše a proč, to bych vážně chtěla vědět.
Pak se vám možná spoilery na DK nebudou zdát tak neodpustitelné.
Text příspěvku byl upraven 16.03.16 v 20:31
No jo, tahle "okýnka" píšou televizní trumberové pro televizní trumbery. Já mám staženej prográmek 365dni, kterej si sám vyhledává programy asi na deset dnů dopředu a tam se taky občas dočteš věci. zdejší komentátoři jsou na tom přece jen o maličko líp, i když ne o moc. ;)
R.E.M.: Jestli jo, tak by mě zajímalo, jak dlouho to budou vysílat. Po takových kouscích to může zabrat i několik let.
Jsem se kouknul a tenhle uživatel si na to potrpí, prostě vysílá obsáhlé části textu, aby každej věděl, jak to vypadá. naštěstí těch komentářů moc nemá (zatím).
Nestalo se mi to poprvé, ale stává se mi to velice často. Napíši složitý komentář ke knize dlouho nad ním uvažuji a snažím se napsat vše co chci...... a potom dám zveřejnit a komentář se ztratí. Je nenávratně pryč!!!!! To teda člověka naprosto odradí psát něco takového znovu. Protože jsem už poučená komentář si napřed zkopíruji než jej dám zveřejnit a potom jej několikrát dokola vkládám než tam zůstane. Například dnes jsem dávala komentář k Nataši (M. Novobilský) a už jsem to tam dávala 10x !
Text příspěvku byl upraven 28.03.18 v 15:57
Vložit příspěvek