Posloucháte při čtení hudbu?
Hudba mi nevadí,vlastně mám rádio puštěné skoro pořád.Takže i při čtení,mám ho jako kulisu.Jen nesmí hrát moc hlasitě.Někdy při hudbě i usínam :) to si ale pouštim CD,samo se vypne,když dohraje. :))))))))
Naštěstí nepatřím k lidem, kteří musí mít u čtení klid, takže mi jakékoliv pazvuky nikterak nevadí - spíš, když mne kniha zaujme ani nevnímám, když na mne někdo mluví. Přesto si cíleně, jako zvukovou kulisu, při čtení muziku nepouštím.
Jistou úchylkou ale přece jen trpím. Když je postava v knize zmíní o nějaké skupině nebo písničce, mám tendenci ji na netu najít a přehrát si ji (jako jakési dokreslení psychiky postavy nebo děje). Ostatně takhle často odskakuji na netu i do míst, o kterých je v knize řeč a trochu se těmi místy "potoulám".
Text příspěvku byl upraven 19.02.15 v 23:34
Nevadí mi poslouchat hudbu..Často je u nás puštěná bedna a já jí ani nevnímám,takže nějaké rádio mě z míry nevyvede
Hudbu si pouštím jen instrumentální a to přes den, kdy je doma hluk a já se nemůžu pořádně soustředit. Ze začátku mi to trošku vadilo, ale nakonec jsem si zvykla. Bylo to pro mě lepší, než poslouchat hluk v domě.
Pokud jsem však v klidném prostředí, nebo je už třeba noc a je krásné ticho, čtu si bez hudby v posteli pod lampičkou :)
Já si při čtení hudbu nikdy nepouštím,protože se potom na čtení nesoustředím tak,jak bych chtěla :-)
Při čtení si buďto pustím nějakou tu vážnější nebo poklidnější melodii bez zpěvu, nebo nic, protože slova mě vytrhují z přemýšlení nad dějem knihy.
Ano občas, ale nejlíp se mi čte na zahradě na houpačce bez žádné hudby.
Hudbu u knížky neposlouchám,jinak se do knihy neponořím.
Text příspěvku byl upraven 13.02.17 v 21:40
Někdy. Většinou ne, protože jsem líná zvednout se a pustit ji. Ale když je puštěná, tak ji nevypínám. Ale většinou ji moc nevnímám.
Text příspěvku byl upraven 09.01.18 v 06:13
někdy, ale když si pouštím hudbu u čtení nebo u práce, tak spíš instrumentální, zpěv mě ruší, protože se pak soustředím na text. Většinou si ale spíš čtu potichu, a hudbu poslouchám nejraději v noci po tmě
Já jsem se v poslední době hodně naučila si ke čtení pouštět tematickou hudbu, nejlépe instrumentální, která mi dotváří atmosféru příběhu. Třeba soundtrack k filmu a podobně.
Text příspěvku byl upraven 11.01.18 v 00:52
Téměř vždy ano, jako většina ostatních si pouštím instrumentální - skoro vždy od Adriena von Zieglera .. jeho tvorba se hodí k jakémukoliv knižnímu žánru, a pokud ne od něj, tak vyhrávají 2Cellos nebo nějaký tvrdší metal.
Občas si pustím na YT nějaké delší video s relaxační hudbou, nejlépe s harfou. Dělala jsem to tak i při učení ve zkouškovým. České písničky poslouchat při čtení nemůžu, to si hned zpívám.
Nevadí mi jakákoli hudební kulisa, nečtu tam, kde je puštěná televize. Nevadí mi ani rádio...Nevadí mi ani úplné ticho. Spíš potřebuju při čtení aspoň trochu pohodlí, optimálně vleže :-)
Väčšinou mám rada ticho, ale niekedy keď čítam doma tak mám rada pustenú klasickú hudbu ako kulisu. Keď čítam v dopravných prostriedkoch väčšinou mám pustený mp3 prehrávač. Základom je však dobré sedenie, akým je pre mňa pohodlné kreslo s podrúčkami :-)
Nejraději čtu, když je ticho, ale pokud se nacházím na nějakém rušném místě, tak si raději pustím hudbu. Protože konverzace různých lidí mě hrozně rozptylují.
nebo si i jen tak doma pustím, třeba playlist s piano covery.
Pokud tu knížku čtu poprvé, tak nikdy. Jen občas, když už nějakou knížku čtu poněkolikáté.
Hudbu jsem měla puštěnou i během učení - nutí mě to více se soustředit na daný úkol, takže ano, při čtení poslouchám. A mám hudbu puštěnou i u psaní...
Někdy ano- smutná hudba může hodně doplnit atmosféru děje, stejně jako dramatická k určitým částem a podobně. Často čtu cestou v tramvajích a autobusech se sluchátky, abych vytěsnil okolí- to spíš hudbu ani nevnímám, jen jsem prostě rád, že neslyším troubení aut a cizí rozhovory, když se chci soustředit na děj. Pro mě hudba ke knihám určitě ano :)
Text příspěvku byl upraven 29.07.18 v 22:33
Nie. Berie mi to sústredenosť na čítanie knihy. Spev vtákov a vonkajší ruch nevadí, disko tuc tuc od suseda veľmi. Na druhú stranu pri počúvaní hudby niekedy čítam texty v booklete, ak im nemôžem dostatočne v originálnom jazyku rozumieť.
Text příspěvku byl upraven 30.07.18 v 20:26
Vložit příspěvek