VAŘÍME S LÁĎOU HRUŠKOU
binýsek - to je velmi moudrý postoj. ale s těmi chobotnicemi to bude podobný, jako s každým živým tvorem. já jsem proti tomu, aby se zvířata zabíjela kvůli kožichům a kabelkám ale jídlo je jídlo. tuhle zrovna v yellowstonu sežral medvěd zdravotníka. budiž mu přáno. ale kožichy ani kabelky si medvědi z lidí nedělají. jím maso, protože jsem všežravec a nehodlám si s tím lámat hlavu, dokud medvědi a jiné potvory nepodepíšou s lidmi dohodu, že se navzájem žrát nebudeme. A co se týče ústřic, ty se na stole nezabíjejí. vcucneš ji pěkně živou. ;)
Text příspěvku byl upraven 09.08.15 v 13:25
snobství nespočívá v utrácení. snob je ten, kdo obdivuje věci nebo se hlásí k hodnotám, které jemu samotnému nic neříkají, ale považuje za nutné dávat najevo opak, aby bylo vidět, že patří k lidem "na úrovni" případně k těm, "kdo na to mají". ty nesnášíš na kaviáru to praskání. snob je člověk, kterej ho sice třeba taky nesnáší, ale tváří se, že ho miluje.
Binýsek, jsem ráda, že jsem mohla být užitečná...teď ještě rozchodit tu táru:)
a já myslela že ústřice se před požitím kapou citrónem, což je zabije a zároveň připraví ke konzumaci...
největší fajnšmekři si na ně nic nekapou. jinak je pravda, že citron je zabije. já jsem jich zas tak moc nesdněd, sem tam ve francii jako součást talíře s "crudité de mer" - a to tam byly nejvejš dvě. i když už léta myslím na to, že bych měl někdy zajít do irský hospody v Pařížský, kde je občas mívají. jenže mě by to připadalo divný, zapíjet ústřice guinnessem.
Zajímalo by mne, co se vůbec za chvíli bude jíst, ať s Hruškou nebo bez něj, asi budu lehce strašit jako Pejsánek, ale též nemám růžové brýle, a pocit, že za dveřmi je hladomor, je naopak stále silnější, obzvláště poté, co jsem se dozvěděla o posledním výnosu prezidenta Putina, ničit potraviny jen proto, že jsou z evropské unie, anebo mají falešné papíry, protože jinak to tam nedostanete, ale fyzicky jim nic není, mi přijde barbarské ...
Obzvlášť, když tu teď máme ty pařáky a úroda bude bůhvíjaká, jestli ne žádná...
To reader.007: Jasně, řepka nevím, jak je na tom, ale pokud vím, jíst se nedá:)
A kostelecké uzeniny, myslím si, že i Babišovi vepři, potřebují stravu, leda, že byste to myslela tak, že to žádné vepřové neobsahuje, ty jeho výrobky...
Za tenhle názor, by na živnostníka mohla přijít kontrola:(
řepkový olej se konzumovat dá určitě, je dokonce zdravější než třeba slunečnicový, ovšem ta která se pěstuje na širých lánech naší domoviny ve velké většině skončí jako biopalivo, páč to víc nese.
Myslíš za můj názor nebo ten tvůj?
Lidi, nešiřte paniku. To, že se v Rusku z blbosti nejvyššího gosudara ničej potraviny, určitě neznamená, že v Česku vypukne hladomor.
Siena - hlásím, že díky tvým doporučením jsem zjistil, že i moje elektronická váha se vypíná sama, i když já jsem baterky vyndávat nemusel, je tam tlačítko OFF - ale funguje poněkud svéhlavě. :)
Woodwarde, že se mi podaří zapůsobit ve více domácností, to by mne ani nenapadlo:) Já tlačítko OFF nemám, ale mám TARA a tlačítko na nastavení váhy v g, na ml vody a mléka...
Text příspěvku byl upraven 09.08.15 v 18:03
mně to hlásí váhu v gramech pořád. a tlačítko TARE tam sice je, ale nepoužívám ho, prostě na váhu položím nádobu podle výběru, zapnu to a s prázdnou nádobou to hlásí nulu. pak stačí vypnout, sundat nádobu, dát jinou, nebo třeba tu samou, zapnout a je tam zase nula.
To reader.007: Jo, jasně řepkový olej konzumuji a chutná valně, já ale myslela, že za syrova to nejde, páč to je vlastně taková "potravina" na biopalivo...
Vyber si, možná, že za oba, já ale nejsem živnostnice, na mě by si musel posvítit někdo jiný...:)
To Woodward: My ji nešíříme, stačí si zapnout televizi, kvůli teplotám bude poloviční úroda brambor atd., atd., atd. a pokud se neobjeví deště, tak třeba i menší a já říkám žádná.
A pokud vypukne hladomor, tak může vypuknout kdekoliv, nejen v Česku anebo na celém světě:(
Výsledek ale bude stejný, vliv to bude mít na co? CENY zvýšené MNOŽSTVÍ snížené...
Text příspěvku byl upraven 09.08.15 v 21:52
Víte Marthas, takhle zemědělství funguje. Některé roky úroda je, dokonce v nadbytku, jiné méně. Takže dokud nebude letošní sucho nebo naopak záplavy, opakujicí se několik více let, tak bych se hladomoru opravdu nebála. A to, že když otevřeme televizi je nám tohle servírováno, je právě to šíření paniky...
Text příspěvku byl upraven 09.08.15 v 18:25
hlavně klid. jak říkám, to že se putin zbláznil nemá s dostatkem či nedostatkem potravin v česku co dělat - a pokud jsi to tak nemyslela, pak je mi záhadou, proč se o tom zmiňuješ. no, a že bude MOŽNÁ něco dražší, to už jsme zažili. a celosvětovej hladomor - to už je doopravdy šíření paniky. tak toho prosím nech. je horko a do toho ještě takový škarohlídský hlášky, kdo to má zapotřebí?
To Siena: Přesně to, že to vysílají je vlastně takové šíření poplašné zprávy samo o osobě, ale máme tu svobodu, proto tu není cenzura a my o tom víme.:) A můžeme se a to je nejdůležitější svobodně bát...
A ano, jsou nějaké zásoby, to vím, ale máme tu globální oteplování, ať si říká bývalý prezident, co chce, takže se dá čekat, že to bude problém, pokud ne okamžitý tak na později...
To Woodward: Opravdu, nic společného to s tím nemá, jen důsledky...
Madeta nemá odbyvatele, a tak se tam možná taky napašovala, a teď jí možná budou chybět prachy víc než dřív, tak bude propouštět, ale toto upozorňuji je opravdu pouze čirá spekulace a argumentace...
Doufej, woodwarde, aby to byly jen hlášky, a v budoucí době to byl náš největší problém, že já jsem škarohlíd:)))
Já věřím v tušení.....
Marthas, nezlobte se, ale Vy také semelete páté přes deváté. Jaká poplašná zpráva, cenzura?!? Zkrátka takové titulky lépe prodávají, proto ta snaha o podobné expresivní vyjadřování. A jak je vidno, na lidi to působí...
To siena: To jste trefila, jen s tím rozdílem, že já nic neprodávám...
Ale díky za přínosnou diskusi...
binýsek - nebuď legrační. to všechno je jenom dělání ramen ve starém známém ruském stylu. mužici ať chcípou hlady, hlavně když jeho vysokoprevoschoditelstvo, slunéčko jasné, bude mít pravdu.
To binysek: Věřím, že posílat Putinovi "falšované" potraviny je blbost a myslela jsem si to už před touto aférou, že by si to ty státy měli nechat a přemýšlet, kde se toho zbavit jinde a ne je tam pašovat, ale věřím, že ty tuny potravin budou chybět, to nemohl to třeba vrátit zemi původu a nebo třeba odvést za hranici státu, někam na skládku, ať si to rozeberou ty cizáci a zadáví se tím, když nám to sem narvali:..
Však on má Putin ve všem pravdu, hlavně v tom, že by Rusové, tedy jeho národ neměl jíst nic ze západu, páč je to přeci nezdravé, my to jíme každý den a jsme toho živým důkazem:)
To woodward: Ono je vůbec diskutabilní, co sám Putin jí, zda jen ruské potraviny, do kuchyně mu přeci nikdo nevidí, a ti co ano, určo mají informační enbargo.(
Já řekla, že se mu to tam nemělo vozit, blbina, on si žaludky svých poddaných zvyklých třeba na české sýry nebo na co všechno, starosti nedělá, chtěl to dovážet z Brazílie, tak mu to tam vozili z Brazílie, a že to byl paš, čí to byla blbost, co bylo prapůvodem toho všeho, to už si nepamatujeme...
Samozřejmě netvrdím, že celkově světová politika zacházení s potravinami se mi líbí, např. vylévání mléka českými zemědělci nemělo ve mne zastánce
ale nemám důvod mít v oblibě, páně Putina jako vy máte své důvody ho stavět na piedestal jako náboženskou ikonu církev...
PS: Uvidíme, jak dlouho ji bude Putin mít... Tu pravdu...
Teď jsem si všimla, vy považujete za nepřevzetí, fyzické drcení a pálení potravin, zajímavé... Takže vy tvrdíte, že to je západoevropská propaganda, hmm...
Text příspěvku byl upraven 09.08.15 v 21:56
Pokuď nejsou jeho poddanými, jak vy říkate, tak zajisté nezavírá blogery za jejich názory do vězení, necenzuruje, nevytváří propagandu a tím pádem nešije žádné nekaloty a neomezuje neziskové organizace...
Všechno je tedy vykresleno západními médii špatně a ve skutečnosti je to mnohem lepší než se říká a ty stížnosti ruských občanů vlastně neexistují...
Super, tím pádem není žádná válka kohosi s kýmsi na Ukrajině a tím pádem se k nám nebudou stěhovat zpátky rodáci z Čech žijící na UKrajině a to všechno se vlastně odehrává buď v paralelním vesmíru nebo je to noční můra, co se mi zdá...
A podotýkám, že nejen mě...
Jistě, takže ta báje, co koluje rádii, jak si rusové z ukradených broskví ze skládek, přilepšují svůj alkoholový deficit, je jen story, abychom se nenudili:)
Možná, že to jen prezident Putin nemá tak zabezpečené, jak by mít měl, právě proto, aby to bylo nafilmováno a tím pádem bylo ukázáno, co se stane s tím, když někdo bude porušovat jeho nařízení...
Teď je v drtičkách jídlo a někteří lidé ve vězení...
Vložit příspěvek