Zaklínač

elfos: Prý je Stříbrný meč schovaný v Posledním přání. v novém vydání jsou povídkové knihy jen 2..

To jsem taky řešila, kam to zmizlo. Že místo Stříbrný meč a Věčný oheň je najednou jen Poslední přání.

No, když si postupně rozkliknete povídky prvního vydání (povídkové trilogie), tak tam jasně vidíte, v jaké knize je ještě ona povídka. Což jsem udělala (nemáte zač) a žádná v novém vydani od leonarda nechybí. Tam si to potvrdíte i vy. Protože. Oni někde nový čtenáři seženou původní vydání? Má sice hezčí obálky. Jde sehnat bez přirážky?
Text příspěvku byl upraven 26.12.19 v 13:37

Pôvodne boli tri poviedkové knihy (dohromady 11 poviedok), neskôr vyšli v dvoch zbierkach a ešte k nim pribudli Něco končí, něco začíná, Hlas rozumu, Poslední přání a Konec světa. Poviedky Konec světa a Poslední přání sú aj v zbierke Tandaredei! https://www.databazeknih.cz/povidky-z-knihy/tandaradei-13879

Naias, takže je úplně v pořádku číst Poslední přání a Meč osudu (nově vydané knihy)? Nic nebude chybět?

Adris: Ano. Nic nechybí. Vaše první shrnutí je správné. Možná jen označit Bouřkou sezónu jako 1,5.
Adris: Děkuji za ucelený výčet. Moc jste mi pomohla.
(btw. ty komentáře, které ani neodpovídají na otázku tu akorát tak překáží, člověk se tím prokousává..)

nebyla jsem si jistá, kam to přesně vložit, ale může mi někdo poradit ohledně tohoto?
na dk jsou dvě série - https://www.databazeknih.cz/serie/zaklinac-139, https://www.databazeknih.cz/serie/zaklinac-saga-7063
může mi někdo prosím vysvětlit, jaký je v tom rozdíl, kromě toho, že v jedné je víc knih a liší se pořadím dílů? očividně jsou některé knihy v obou sériích a vždycky mě to hodí odkazem série na tu, kterou nechci... je to chyba?

Nieje to chyba. Kompletná séria obsahuje dve poviedkové knihy, ktoré predstavujú zoznámenie so svetom zaklínača. Románová sága začína tretím dielom (Krev elfu). Nedoporučujem poviedky v žiadnom prípade preskakovať, ako je to v prípade toho staršieho vydania, ktoré prvé dve poviedkové knihy neobsahuje. Najnovší diel, Búrková sezóna, je mimo hlavnú ságu, ide o samostatný príbeh, no keďže som ho nečítal, neviem, ako je chronologicky zasadený.
Text příspěvku byl upraven 11.08.20 v 13:31

Luculi: dopním smazenourybu d druhou částí problému. Tou technickou.
To je tím, že jsou u knihy vedeny dvě série. Bohužel to není jako u edice, kdy kniha může mít víc edic a jdou u knihy vidět. Knize můžete dát i dvě série, ale hlavní bude jedna. Tj Zaklínač sága. A tady nastane problém. Vy se v té sérii zaseknete. K Bouřkové sezóně se nedostane. Buď přes knihy autora nebo přes úpravu knihy, kde si najdete série a na tu svojí klinete.
Je to technický šotek kvůli tomu, že některé knihy patří do více sérií a tady to buď technicky nejde nebo někdo neví jak na to...
Text příspěvku byl upraven 11.08.20 v 13:29

@Lenka.Vílka: no právě, ale vzhledem k tomu, že jsou knihy v obou a pokud to dobře chápu, tak ta delší série je doplněná o další knihy, přijde mi sága zbytečná... holt musím vždycky překlikat přes autora...

Luculi: jo, jo, podle mě je to zbytečně vedená série pro toho, kdo začíná se čtením teď, ale první vydání vycházela v jiné sérii, proto by tady měla být též, a chápu, proč tady je obojí. Jenom nechápu, proč je to takový technický problém vést série principem jako edice :/
Text příspěvku byl upraven 11.08.20 v 13:41

Děkuju za tuhle diskusi. Konečně jsem pochopila, jak na sebe Zaklínač navazuje. :-)

Zdravím,
mám tuto knihu v elektronické podobě, ale nevím, zda tam nemám překlep. Máte ji někdo po ruce v tištěné verzi? A můžete se kouknout? Já mám knihovnu úplně na opačném konci města, kam fakt běžně nechodím. Děkuji.
Je to v kapitole pět, za obrázkem, za značkami nové části: ~ ~ ~, která začíná: Zaklínač seděl u vody. Pak si udělají polévku, sní ji a baví se. Řádek začíná: „Takhle nemůžeš uvažovat,“ prohlásila Milwa ironicky. „Je to přece jenom otázka jinicijativy…
Předem děkuji, že se někdo koukne.
Michal

Ahoj, chci si pořídit české vydání Zaklínače a zajímá mě, jak moc se liší překlad z roku 2011 od novějších verzí. Jsou tam jen drobné stylistické úpravy, nebo i výraznější změny v terminologii či obsahu? Má někdo konkrétní příklady rozdílů? Díky!
Vložit příspěvek