Hodnocení knih v profilu autorů
DISKUZE » Nápady na vylepšení webu
to Gnomo: Poznámka u knihy v Knihotéce je myšlena právě třeba tak ,že si k ní napíšeš "půjčeno sousedovi".
to erasehead : Věřím, že to nemyslíš zle, vždyť pouze diskutujeme. Pokud bych měl psát nějaké dodatky ke komentářům ohledně hodnocení, klidně můžu všechny hvězdičky zrušit. Právě proto jsem navrhl větší škálu, abych to nemusel následně vysvětlovat v komentářích. Pokud dáš knize místo dvou hvězdiček 40 procent, OPRAVDU se nic nezmění (...koukám, že procenta Ti jdou). Stejně jako když dáš 5 hvězd nebo 100 procent, ale to bychom tu mohli psát do nekonečna. Nicméně ...pokud dáš třeba 45 nebo 50, hned je vidět, že na Tebe zapůsobila víc než na dvě hvězdy, ale méně než na tři. A tuto informaci mám hnedle před očima nemusím ji sondovat někde v komentářích.
Text příspěvku byl upraven 05.07.13 v 10:41
to erasehead : Máš pravdu, že je to pouze můj subjektivní problém. A po pravdě se s tím dá žít :-). Docela koukám, kolikrát už se to tu propíralo. Kdybych to věděl, asi bych to neřešil. Ale fakt sem si myslel, že by to mohl být krok správným směrem. Když se podívám k našim zahraničním filmovým kolegům na IMDB, jsou na procentech, na CSFD byla desetibodová škála a taky jim to nestačilo. Nicméně není nic jednoduššího, než se s tím smířit. A pokud nee, holt půjdu dál. Ale to asi nehrozí, protože mi tato databáze dost vyhovuje. Tak zatím čus...
Není to jen tvůj názor, takový názor má více lidí, ale jak už bylo řečeno, měnit se to nebude, takže asi nemá smysl o tom diskutovat.
Já to řeším dost často, v poslední době tak, že prostě nehodnotím. Pokud nastane situace, že nejsem schopná se vejít do nastavení systému, tak se o to nesnažím.
Nuceně vložit hodnocení, které neodpovídá mému postoji, prostě nechci.
to dell : Chápu tvůj postoj, že radši nehodnotit, pokud ti to nevyhovuje. Já sem nad tím přemýšlel, a prostě se s tím smířím. Malá kaňka na jinak pro mne zcela fungující databázi.
Text příspěvku byl upraven 07.07.13 v 19:14
Přesně tak, já to taky nevnímám nějak dramaticky. :-) Většinou se s tímto hodnocením srovnám zcela v pohodě a těch pár případů, kdy mi to nesedí, prostě nechám tak, popř. okomentuju a nehodnotím.
Přidávám se ke Krišotovi. Byl bych pro procenta. Každou známější knihu ohodnotí spousta čtenářů 5 hvězdičkami. Procenta by byla pestřejší a zajímavější. Ale jak tady někdo už říkal, rozhodně je docela dostačující i to hodnocení hvězdičkami. Jen kdyby jsme trochu těmi hvězdičkami šetřili!
Zajímavé je, že celkové hodnocení na knize je v procentech a ne hvězdičkách. K zamyšlení to je. Proč to? Je to zase jedno malinkaté rejpnutí, no co :-)
Anebo škálu zúžit - do binární soustavy - buď 1 nebo 0! .... :)
Za sebe hlasuju pro ponechání hvězdiček v počtu 5.
Přesné hodnocení knihy a vůbec hodnocení knihy není pro mě zas tak důležité.
Byli byste pro nahrazení dosavadního způsobu hodnocení knih a povídek procentuálním bodováním se škálou 0 (nejhorší) až 100 (nejlepší) procent?
Text příspěvku byl upraven 14.10.16 v 15:14
Půlení hvězd by snad opravdu bylo lepší. Nebo třeba zvýšení nejvyššího možného počtu bodů z pěti na deset.
Text příspěvku byl upraven 14.10.16 v 15:33
Ne. Jen to neškrábat :-), těch změn je tady poslední dobou i tak víc, než je nutné.
Stejně je to jen velice subjektivní faktor. Zrovna tak by mohlo být hodnocení i Libilo - Líbilo s výhradami - Nelíbilo...
http://www.databazeknih.cz/diskuze/napady-na-vylepseni-webu-2/razene-dle-hodnoceni-vylepseni-1852/str-1
Tenax, souhlasím:) Dlouhá léta jsem si vystačila...
Text příspěvku byl upraven 14.10.16 v 15:53
Já nechápu tu potřebu některých rozpůlit si knihu ve stylu "líbila, ale vlastně nelíbila"
Dokážu si představit, že by šlo naprogramovat, aby si každý uživatel nastavil sám jakým způsobem bude hodnotit knihy. Aby se spočítalo konečné hodnocení, tak se to stejně přepočítává na procenta a skoky po 20% se aspoň mě jeví značné. Každý uživatel by si tak mohl zvolit zda, bude zadávat 5 hvězd, nebo 5 hvězd + půlhvězdy, 10 hvězd, 10 hězdy + půlhvězdy a nebo rovnou procenta. Já osobně do každého komentáře procenta píšu. Jako původní nastavení bych však nechal 5 hvězd s půlhvězdami, protože by zůstala pro většinu lidí přehledná metrika a půlhvězdy to příliš nenarušují. Pro mě osobně to je žhavé téma, protože spoustě knih dávám 3 hvězdy... Ostatně už se to tu v jednom vlákně kdysi řešilo - bez výsledku.
Vložit příspěvek