Pár nápadů na vylepšení webu

DISKUZE » Nápady na vylepšení webu

Marthas
Marthas 25.05.2017 v 15:26

To siena: Souhlasím, že uživatelkou navržené řešení není šťastné, ale kdo se už podíval třeba na autorku Kiera Cass a jiné, tak si už dávno musel říct, že diskuze u autorů je potřeba.
Já osobně si, s prominutím, takto komentáře k autorovi nepředstavuju, něco z toho by se dalo dát do zajímavostí a něco, hmm zavání vytvořením fanklubu.

kapr
kapr 25.05.2017 v 15:56

Zvažoval jsem do zajímavosti vložit i kraťoučký úryvek, 2 - 3 věty které mne něčím zaujaly, pobavily, nebo o které se prostě chci podělit.

siena
siena 25.05.2017 v 15:58

Já i ty úryvky vkládala do komentářů, tedy u autorů...ale mohu je klidně smazat, jestli tak narušují estetiku komentářů:) jen aby nebylo rubrik nakonec víc, než jakýchkoliv příspěvků...

Text příspěvku byl upraven 25.05.17 v 16:03

Marthas
Marthas 25.05.2017 v 16:04

To kapr: To nedoporučuju, Zajímavost, totiž přidávající nemůže editovat, tedy libovolně mazat a upravovat ji smí ale pouze moderátor, a ten když sezná, že to zajímavé není. Tak okamžitě jste o příspěvek v diskuzi bohatší. A o Zajímavost chudší.

Text příspěvku byl upraven 25.05.17 v 16:04

siena
siena 25.05.2017 v 16:07

Zajímavost, u knih, editovat jde samotným uživatelem, ale musí nejprve rozkliknout vložit "novou". Je to trochu nelogické, ale co už, hlavně, že to jde:)

Marthas
Marthas 25.05.2017 v 16:16

To siena: Tak to je mi novinka, ale to že zajímavost schvalují moderátoři trvá, ne?
PS: Mně nejde o úrovky a tuplem ne vaše, jen se podívejte na mnou zmíněnou autorku Kieru Cass anebo spoustu dalších autorů pro děti a mládež, kde to jen bují diskuzí a ne komentářem.

PS2: Já nebyla pro to, aby se série dávala do samostaného fochu, který mi nejde ani otevřít, to jak to bylo před tím, mi plně vyhovovalo. Je to spousta klikání navíc.-(

Text příspěvku byl upraven 25.05.17 v 16:20

pobijecmuch
pobijecmuch 25.05.2017 v 16:39

LordSnape - je zajímavé, že to nikomu nevadilo od roku 2014, kdy ten příspěvek vznikl, dokonce jsem za něho dostal i pár palců.
Ale je také fakt, že vznikl v době, kdy jsem tu byl nováčkovské brko a pořádně jsem nevěděl jak se ty komentáře vůbec píšou.
Tímto se tedy dodatečně omlouvám, všem fanynkám pana Kajínka, které jsem snad urazil.

LordSnape
LordSnape 25.05.2017 v 20:21

Diskuze u autorů vážně docela chybí, páč tam by směroval i pobijecuv příspěvek, páč se týká autora a né knihy. Sám jsem pár takových "komentářů" u autorů zplodil.

Ale svěřím se s jinou věcí k řešení. Mně byl asi před dvěma měsíci (zatím poprvé a naposled) shledán nějaký můj koment, že patří do diskuze, a tak mi došlo emailové oznámení o přesunu, což vítám. Nicméně už tam nebylo uvedeno, u jaké knihy! Zpětně by mě to dost zajímalo. Já občas takto něco nahlásím a pak už to neřeším, je to na posouzení moderátorů. Ale v mém profilu mám komentů tolik, že jsem to zpětně vážně nebyl schopen dohledat. Snad by to do budoucna šlo dopilovat, pane tvůrce.

Text příspěvku byl upraven 25.05.17 v 20:24

Skallarix
Skallarix 25.05.2017 v 20:31

Uživatel svůj příspěvek odstranil.

LordSnape
LordSnape 25.05.2017 v 20:35

@Skeeve Cha chá. Tys to našel! :-D Přes "diskuze u knih"? Já se tím nechtěl přehrabovat... Ale jo, není to názor na knihu a fakt jsem ji nečetl, protože mám rozum. Nicméně by v tom oznámení skutečně mohlo být uvedeno čeho se to týká.

Text příspěvku byl upraven 25.05.17 v 20:35

pobijecmuch
pobijecmuch 02.06.2017 v 08:36

Odebrání funkce na zvýšení popularity vcelku chápu, nebyla využívána. Rozhodně, ale nechápu, že mně přijde upozornění, že se přesouvá můj komentář u knihy do diskuze, ale nevím ke které knize, protože tam název není uveden. Je tam sice nějaký text co jsem kdysi napsal, ale kdo si má pamatovat u které knihy jsem se takto vyjádřil. Proto prosím, aby v tomto upozornění byl uveden i název knihy.

Text příspěvku byl upraven 02.06.17 v 10:12

kní
kní 02.06.2017 v 08:43

To je ta zde některými tak vášnivě obhajovaná počišťovačská (udavačská) funkce "nahlásit" v praxi. Snadno to najdeš tak, že se podíváš na svoje komentáře u knih - máš jich cca 40, takže podle textu to poznáš.

kní
kní 02.06.2017 v 08:46

Dříve ovšem byly takto moderátory přesouvány komentáře bez upozornění. Postižený uživatel to mohl poznat pouze tak, že si pamatoval počet svých komentářů nebo počet svých diskuzních příspěvků u knih. A ještě před tím byly některými moderátory takhle lidem mazány komentáře zcela. Např. HTO by mohl vyprávět (kdyby měl na to povahu)...

pobijecmuch
pobijecmuch 02.06.2017 v 08:55

Mně nejde o to, že se někdo zaměřil na moje komentáře ke knihám, pořádně je prolustroval a následně nabonzoval. Mně spíše jde o to, aby v tom upozornění od moderátora byl uveden název té knihy.

LordSnape
LordSnape 02.06.2017 v 09:27

jako jo, to upozornění je vážně k ničemu, když nevím, čeho se to týká. Stalo se mi to zatím poprvé a fakt jsem koukal, že tam takový údaj není.

kapr
kapr 03.06.2017 v 12:18

Přemýšlel jsem o tom, že "Novinky na webu" se schovávají až úplně dole, v pravém rohu. Samozřejmě, že si je každý přečte až v okamžiku, kdy zjistí, že stránky se v něčem změnily, nebo se prostě chovají, reagují jinak. Jedny novinky už tady máme a dokonce prakticky v levém horním rohu. V domácí populaci jde o místo, kde jsme zvyklí začínat každou, papírovou i elektronickou stránku číst.
Tak mne napadlo, že by zde mohly kromě těch knihkupeckých být i ty webové, a v obou případech by bylo možné zobrazit jak minulé (předchozí), tak současné, i výhled co se v nejbližší době připravuje. Mohl by zde být i odkaz na stránku velkého šéfa, s titulkem jeho posledního článku. Po zvláště těch připravovaných novinkách na webu, ať už dojdou naplnění, nebo zda propadnou sítem výběru, tady podle mého názoru mnoho starých, dlouhodobých a osvědčených uživatelů už delší dobu prakticky volá, i když to pravděpodobně takovýmto způsobem žádný z nich doposud nenavrhl.

LordSnape
LordSnape 03.06.2017 v 14:37

@kapr Nenavrhl, protože novinky na webu sleduje vážně jen hrstka lidí, která stejně chodí sem, kde se to dozví taky.

Marthas
Marthas 03.06.2017 v 15:22

To Dan: Nechápu, že mám v těch nepřečtených, na které mi přišlo to upozorněníčko, i Burdovou a její druhý dil Křišťálů moci - Hněv pána ohně, to jsem přece ohodnotila. Mám takový pocit, že to bere v potaz všechna vydání zvlášť a to e-knihu i knižní papírové vydání. Navíc jsem tam našla i knihu od A. Adornetto - Zahrobie : slovenská mutace, kterou mám v knihotéce a to pouze proto,že jsem si ji spletla kvůli nedostatku tehdejších údajů s českou a české vydání jsem pak též ohodnotila a vyměňovala jsem to jedině v přečtených a v knihotéce nechala, protože mi šlo o datum a ne zas tak o správné vydání.-)
Pokud to tu má s námi být měli by se tomu vychytat mouchy.-/
Odkud to tedy čerpá info? Jen z přečtených asi stěží ale i z knihotéky?

kapr
kapr 03.06.2017 v 18:09

Je to možné, knihy z knihotéky nikdy nečtu, mám je jako kpzku. Teprve když je knihovna zavřená a já nedejbože mám všechno (na co mám právě náladu) přečtené, sáhnu do knihotéky. Ano, knihy, které jsem nikdy nečetl, nebo před tak dlouhou dobou, že bych si vůbec netroufal je nyní hodnotit, mohu mít právě v knihotéce. S takovým přístupem ke knihotéce pan analytik jaksi nepočítal.

LordSnape
LordSnape 03.06.2017 v 18:13

Já vás oba nechápu. Vždyť nezáleží na tom, zdali ji máte nebo nemáte v knihotéce. Jde o to, že je máte v seznamu přečtených a nehodnotili jste je. Marthas zřejmě plaší něčím, co se dá jednoduše vysvětlit (třeba vyřazená kniha ze seznamu zrušeným hodnocením nebo tak něco) a kapr se klasicky rýpe v detailech, které s tím nesouvisí.

Mně to přišlo taky a bylo to v pohodě. Ony knihy ale vážně hodnotit nehodlám. Jsou výjimky.

Jestli vás to tak rozčílilo, najděte si jinou činnost a směrujte energii tam. Je to jen přiblbé upozornění, ne neměnná funkce DK...

Text příspěvku byl upraven 03.06.17 v 18:16

Marthas
Marthas 03.06.2017 v 18:16

To LordSnape: Tentokráte jsem v tom upo nevině, do nikoho jsem se nenavážela.
ps: S tou zrušenou knihou můžeš mít pravdu, ale pak je to špatně. Jednou se přecvakneš, hodnocení smažeš a pak ti přijde výzva, abys ohodnotil, vždyť je to kravina.

LordSnape
LordSnape 03.06.2017 v 18:19

Já netvrdím nic o tom, že se navážíš či co. Ale řešíte naprostou banalitu. Viz. komentář tsal. Nevím. Já zrušil dost hodnocení. Pak některá změnil. Jiná nechal bez a vše bylo ok. Koukni na můj seznam přečtených a vše jsem měl ok. Nevím proč tím zanášet vlákno. Napiš Danovi, ať se na to podívá v administraci.

Marthas
Marthas 03.06.2017 v 18:24

To LordSnape: Já nerada obtěžuju admina osobkou, tak jsem doufala, že si to přečte v diskusi.
Nic víc, nic míň a neřešila jsem to pouze já. Tímto děkuju elfos, že mne informovala o tom, že se to nemusí hodnotit a končím diskusi na toto téma.-)))

LordSnape
LordSnape 03.06.2017 v 18:30

Tys myslela, že je to nějaký příkaz? Ale jdi. Mělo to formu upozornění. Nevšiml jsem si, že by tam Dan psal, jak mě vymaže, když to nenapravím. Nemyslím si, že bys jej obtěžovala. Ale třeba díky tobě vychytá mušky v té funkci. Tak mu zkus naspat a ukázat to na určitých knihcáh, případech. Tady to nemá smysl řešit.

Text příspěvku byl upraven 03.06.17 v 18:40

Marthas
Marthas 03.06.2017 v 18:33

OK.-) Lorde, to tys říkal, že Dan čte diskusi.-)

Vložit příspěvek