-

Pár nápadů na vylepšení webu

DISKUZE » Nápady na vylepšení webu

Dan
Dan 13.05.2017 v 12:42

to siena: klikání navíc to není, když se štítky dají od této chvíle upravovat rovnou v hlavním formuláři a zmizel odkaz "přidat štítek", takže naopak. Ušetříte jeden klik :-)

siena
siena 13.05.2017 v 12:49

Dane, začnu od konce...Jestliže jsem nyní ke knize přidávala štítek, najela jsem si vpravo nahoře na "upravit/doplnit údaje", po rozkliknutí si najela "přidat štítek". Nyní, najedu opět na "upravit/doplnit údaje", poté "základní údaje knihy", sroluji stránku a na konci se mi objeví možnost přidat štítek. Takže ano, klikání nepřibylo, ale ani neubylo. Přímý odkaz na přidání štítků byl přehlednější a určitě žádné údaje nemizely.
A s tím souvisí za druhé...Tou vloženou knihou jsem myslela knihu, kterou zrovna nevkládám, nemám potřebu upravovat/doplňovat údaje, tedy kromě ŠTÍTKU. Už jsem tu docela dlouho, takže i mně došlo, že štítek se nedá vložit ke knize, která tu není:-)

Text příspěvku byl upraven 13.05.17 v 12:52

Dan
Dan 13.05.2017 v 13:05

to siena: upravované údaje mizely, protože to bylo identicky udělané jako překladatel, autor obálky a ilustrátor. Takže když chtěl někdo upravit anotaci a přidat překladatele nebo upravit anotaci a přidat štítek, obojí mělo stejný výsledek.

Dan
Dan 13.05.2017 v 13:05

Ne každý totiž přidával štítky přes menu úprav v pravém sloupci. Nejsem hlupák, abych to přeprogramovával 2 hodiny z nějakého rozmaru :-)

Text příspěvku byl upraven 13.05.17 v 13:06

tenax
tenax 13.05.2017 v 13:14

Já tu úpravu umístění vkládání štítků jednoznačně vítám. Kdo chce pouze přidávat štítky, pro toho se moc nemění. Naopak při vkládání nové knihy to leckoho inspiruje, aby nějaký štítek vložil, což se při umístění v pravém sloupci často opomíjelo.

siena
siena 13.05.2017 v 13:16

Hlupák jsem tedy já, neb se zdá, že jsem jediná používala na přidání štítků "přidat štítek", neb o tom celou dobu píšu. Dobrá, uznávám tíhu argumentů, že je zbytečné pro jednu takovou to v menu nechávat:)
Jen ještě, pro příště, až zase budu mít nějakou hloupou připomínku, nemusel jste Dane stále vypisovat, co všechno se může v údajích ztratit. Pravda nemám až tak mnoho bodů, přesto je snad jasné, že jsem tu pár knih a autorů vložila, tudíž se i s tímto seznámila...škoda drahocenného času, tak rozumu mdlého nejsem, většinou mi to jednou stačí:)

Text příspěvku byl upraven 13.05.17 v 13:47

Falquar
Falquar 13.05.2017 v 14:43

siena, jediná jste nebyla. ;) Zrovna jsem doplnila k jedné knize překladatele a ouha, štítky už nejsou samostatnou položkou v menu, tož je mám teď bloklé a musím si na ně počkat... No jak se znám, než si na tuhle změnu zvyknu, skočí mi do toho zas nějaká novota. :(

denib
denib 13.05.2017 v 14:52

Já jsem to tak používala. Já totiž údaje u knihy doplňuji hned, jak knihu vezmu do ruky. Ale štítky až v průběhu čtení nebo po přečtení. Je mi celkem jedno, jestli kliknu na tohle nebo tamto. Ale mám dojem, že pro nové uživatele jsou téměř neviditelné. Já sama o nich dlouho nevěděla. Takže bych byla pro, aby se klidně daly přidávat ze dvou míst.

R.E.M.
R.E.M. 13.05.2017 v 15:16

Siena: I já často takto štítky přidávala.

siena
siena 13.05.2017 v 16:59

Dámy, díky. Ten můj poslední příspěvek, drobet hysterický, byl hlavně vyjádřením mého zoufalství, že nejsem dostatečně schopna vysvětlit, oč mi jde. Alespoň soudě podle odpovědí. Denib, máte pravdu, pro nového uživatele se stanou téměř záhadou:) Proto si myslím, stejně jako Vy, že klidně v menu mohl odkaz zůstat. Na druhou stranu vítám a těším se, že se nyní budou plnit knihami, když je to zase pro někoho jiného taková prima změna:)

Hanka_Bohmova
Hanka_Bohmova 13.05.2017 v 18:10

Uživatel svůj příspěvek odstranil.

siena
siena 13.05.2017 v 18:14

HankoB, to já ten formulář skoro neotevřu:)
Ale vážně, jestli poslední úprava začeří zdejší vody se štítky, budu ráda, protože jejich funkci shledávám užitečnou.

bajca6
bajca6 14.05.2017 v 18:55

Bylo by super dát možnost u knihy nedočetl jsem/nedočteno :)

dertuik
dertuik 17.05.2017 v 19:26

Kromě sledování knih nebo autorů by podle mě bylo zajímavé a přínosné mít možnost sledovat novinky ve zvolených žánrech, případně propojit i s tagy, bylo by možné to využít seznam oblíbenýchžánrů + navrhování doporučených nebo podobných knih

knihomol5555458
knihomol5555458 17.05.2017 v 20:42

Nebylo by to špatné. Rozhodně souhlasím.

Auto999
Auto999 18.05.2017 v 12:21

Nešel by export do xls udělat i u vlastních seznamů, případně i u chci si koupit? Dost by to pomohlo a zpřehlednilo.

kapr
kapr 18.05.2017 v 12:31

@bajca6 Já k tomu mám vlastní seznamy, dokonce čtyři, které to rozlišují podle jejich dalšího předpokládaného osudu.
Nedočteno (ke knize se už nechci vrátit), zatím nedočteno (odložena), knihy ke kterým se chci vrátit (zpravidla skončila výpůjční doba), knihy ke kterým se chci periodicky vracet (a čerpat z nich náměty a inspiraci).

bajca6
bajca6 18.05.2017 v 21:24

@kapr něco na tech seznamech bude :)

reader.007
reader.007 24.05.2017 v 17:02

Mám otázku: proč už se u povídek nezobrazují různá vydání knih ve kterých daná povídka vyšla?

siena
siena 25.05.2017 v 08:53

Doufám, že to je jen nějaký dočasný "technický" problém...

pobijecmuch
pobijecmuch 25.05.2017 v 11:55

Jen pro zajímavost - vidím, že fanynky Kájinka se zde velice angažují. Nejenom, že jeho slavné memoáry se dostaly na výsluní nejpopulárnější knihy tohoto týdne (jednou se tu uklikáme), ale také mně některá jeho fanynka nabonzovala, že můj komentář ke knize není adekvátní a proto byl mně přesunut do diskuze.

Text příspěvku byl upraven 25.05.17 v 12:20

elizabeth_ba
elizabeth_ba 25.05.2017 v 13:08

Chtěla jsem se zeptat na možnost diskuse nejen u knih ale i autorů... Skoro se stydím za to, co jsme teď vyvedli v komentářích pod panem Vondruškou. Navíc bych byla proto, aby to bylo jako na csfd a byla možnost vkládat komentář ke knize (a samozřejmě i k autorovi) pouze jednou. Pokud už to tady zaznělo a řešilo se to, tak se omlouvám.

Text příspěvku byl upraven 25.05.17 v 13:16

kapr
kapr 25.05.2017 v 14:00

U knihy by s tím možná bylo možné souhlasit. Naopak u autora bych proti tomu rozhodně protestoval. Proč? Mám mezi oblíbenými autory hned v několika případech i ty, u kterých mne skutečně zaujalo jen jediné z jejich děl. Asi bych si raději ty oblíbené autory uspořádal do svého vlastního žebříčku, opatřil komentářem, bodovým hodnocením a podobně. Proč to sem vlastně píši? Protože po tom co jsem přečetl třeba hned několik knížek od autora a nezaujaly mne, mohu později narazit na knihu, kterou jsem do té doby neznal, a stala se mou oblíbenou, vracím se k ní, a i sám autor se mi tím stal nějak bližší a sympatičtější. Prostě mohu na něj postupně svůj názor měnit.

LordSnape
LordSnape 25.05.2017 v 14:45

@pobijecmuch Hele, já tě uznávám a jsem vděčný za vše, co pro DK děláš, ale ten komentář nebyl názor na knihu, nýbrž jen tvůj názor na osobu Kajínka. Navíc jak píše tsal jsi tam rovnou naprášil, že jsi to nečetl a ani se k tomu nechceš snížit = patří to do diskuze. A nabonzoval jsem tě já, ale ne rozhodně z důvodu, že bych ho chtěl nějak chránit, ale protože to prostě komentář k hodnocení nebyl. Měřím všem stejně. P.S. Skutečně jsi to teď četl? Jen abys mohl dát odpad? A když to nenapsal sám Kajínek, proč jsi autora nepřidal, když jsi podle komentu knihu četl a měl ji v ruce, hm? Pokud je tam teda ten editor opravdu uveden.

Text příspěvku byl upraven 25.05.17 v 20:16

siena
siena 25.05.2017 v 15:20

elizabeth_ba, dovolím si oponovat. Jak odlišit u autorů, co je komentář a co diskuze?!? I v té, která se rozproudila u zmiňovaného pana autora, svými příspěvky uživatelé vlastně vyjadřují názor na něj. Přišlo mi docela zábavné, jak najednou je čtenost brána za bernou minci:) A také nesouhlasím s omezením na jeden příspěvek, především u autorů. Možná nečiním v souladu s pravidly, ale snažím se u autorů přidávat i zajímavé, snad i pro druhé, odkazy, které jsou s nimi, či s jejich tvorbou spojené...

Text příspěvku byl upraven 26.05.17 v 09:50

Vložit příspěvek