Pár nápadů na vylepšení webu

DISKUZE » Nápady na vylepšení webu

Dan
Dan 31.12.2017 v 23:53

Jeste uvidime, byl to momentální napad. Vratit to jde vzdycky.

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 01.01.2018 v 10:21

Za mě obrázky super. Ve většině případů si nové komentáře označené oznámením ani nepřečtu, ale teď nemusím zbytečně klikat, protože název mi vypadne rychle, ale obrázek obálky mě trkne hned, hlavně pokud jde o x-tou knihi série. Můj mozek pracuje jinak. Ne, že pro mě knihy asi jako logicky nebyly důležité, takže se jako ani neobtěžuju s jejich zapamatováním, jak by mohlo hned napadnout někoho, jehož mozek prostě pracuje jinak než tem můj (hlavně se mnou neveďte debatu o filmech, to je v mém podání divočina). Někdo si holt pamatuju krásné udělanou obálku, někdo dokonale vymýšlenej název. Asi to s názorem bude 50 na 50. Někdo je na názvy, někdo na obálky. Za mě změna k lepšímu :) Horší je to ale s přiděleným palcem. Že už nejde kliknout na nick toho cipíska, od kterého jste palec dostali. To je fakt mimo mísu praktičnosti :( , protože potom si ho musíte dohledat přes lupu...a to fakt není rychlejší :(

Text příspěvku byl upraven 01.01.18 v 12:46

Koka
Koka 01.01.2018 v 11:59

Zařazuji se do skupiny odmítačů obrázků, považuji je za další "zátěž" jednak celého systému a mého "šuplíčku" zajména. Zvláště když pro každou ze sledovaných knih mám (nevím proč) až dvě rubriky - zvlášť na Komenáře a zvlášť na Diskuzi, tedy každá obálečka se mi zobrazuje dvakrát a abych se dostala třeba k patnácté knížce v pořadí, musím "projet kilometr". Pokud to jde ještě zvrátit, přimlouvám se za odstranění této novinky.

Lector
Lector 01.01.2018 v 12:07

Uživatel svůj příspěvek odstranil.

reader.007
reader.007 01.01.2018 v 12:33

Já komentáře ke knihám čtu pokaždé, obrázky jsou nesmysl, když si někdo nepamatuje sledovanou knihu podle názvu, asi mu na ní moc nesejde...

Richie1
Richie1 01.01.2018 v 12:53

Obrázky mi nevadí. Tolik knih zase nesleduji, takže není problém narolovat tam, kam chci jít. Vizuálně to vypadá dobře, tak proč ne?

kní
kní 01.01.2018 v 13:51

A nešlo by nastavit volitelné zobrazení? (je to tak např. na cbdb)

R.E.M.
R.E.M. 01.01.2018 v 14:07

Více mi vyhovuje prostý seznam knih v upozornění na komentáře. Obzvlášť na mobilu je prodloužení seznamu s obrázky nepraktické.

eraserhead
eraserhead 01.01.2018 v 14:54

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 01.01.2018 v 15:04

Nechápu. Když přečtěte knihu, tak se automaticky označí, že chcete sledovat. S diskusí u knihy to samé. Tak prostě hned kliknete, ať vám nechodí upozornění a jdete od knihy dál. Není třeba dodatečně filtrovat, že o to nemáte zájem, když to víte hned po přečtení. Nemusí se to mazat ze seznamu, ale už v knize po jejím dočtení.

eraserhead
eraserhead 01.01.2018 v 15:12

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 01.01.2018 v 15:21

Eraserhead: možná je to tím, že "jedete přes ozubené kolečko". Ale pokud si najedete přímo do knihy a tam vložíte komentář, ohodnotite, tam si toho hned si toho všimnete. Chápu, že pokud nepíšete komentář přímo přes knihu, je snadné to přehlédnout. Pravda je, že jsem úplně zapomněla, že i přes to kolečko jde psát komentář a hodnotit (na starém telefonu se mi stránka vždy aktualizovala, pokud jsem najela do jiné záložky během psaní, tak jsem tenhle postup zavrhla).

Lector
Lector 01.01.2018 v 16:08

Naias
Naias 01.01.2018 v 17:07

Eraserhead, dá sa to aj tak, že po vložení komentára klikneš na názov tej knihy a tam zrušíš to „sledovat“ a nemusíš to hľadať v zozname. Bolo by zrejme lepšie, keby sa dalo vybrať, či chce človek mať to sledovanie automaticky zaškrtnuté.
A ja by som privítala, keby upozorňovanie na nové knihy nechodilo mailom, ale do kolonky Ostatní. Okrem toho by sa mi páčilo upozorňovanie na všetky novo vložené knihy obľúbeného autora, či už niekto vyplnil predbežný dátum vydania alebo nie, pretože ja nie som zvedavá len na knihy, ktoré majú vyjsť, ale aj na tie, ktoré už vyšli. A to vrátane tých, ktoré vyšli už dávno a ja o nich neviem.
Súhlasím s Lectorom, že tá položka e-maily v upozorneniach ruší.

siena
siena 01.01.2018 v 19:04

Upozornění bez obrázků mi přišlo přehlednější, ale budiž. Ovšem "přidělávání" rubrik, jak o tom píše Lector, je věc jiná, dle mého zcela zbytečná. Ale využiji toho a zeptám se...Proč musel zmizet údaj o povídkách, když dle mého zabíral úplně stejné místo v okně, jako ty výše zmíněné rubriky? Počet klikání, tudíž využívání, troufnu si odhadnout, bude podstatně nižší. Budou se tedy také rušit? První podmínku už skoro naplnily, nevím přesně jak dlouho tu jsou, ale všimla jsem si jich až teď:)

Text příspěvku byl upraven 01.01.18 v 19:19

eraserhead
eraserhead 01.01.2018 v 19:28

siena
siena 01.01.2018 v 19:33

eraserhead, já vím, škoda, přeškoda. Přesto to byla první věc, která mne napadla, když jsem četla příspěvek Lectora, nějak jsem nemohla odolat.
A že povídka po rozkliknutí ukazuje zcela jinou antologii? Už jsem to tu, i s odkazem, uváděla jako příklad toho, že k žádnému zpřehlednění tímto krokem nedošlo, naopak. Ale holt jen pro 10.000/den/všechny povídky, nebo jaké to bylo číslo...

Eicherik
Eicherik 01.01.2018 v 19:39

Propojení povídek s antologiemi v kterých se vyskytují tu zkrátka chybí.

Koka
Koka 01.01.2018 v 19:43

eraserhead - možná že opakovaně otravovat kvůli těm povídkám by nemuselo být škoda slov. Pokud by soustavně, dlouhodobě a argumentovaně o tom sem psal větší počet lidí a vrácení (či zavedení) té funkce by vehementně požadovali, možná by se provozovatel přece jen vzpamatoval a třeba opožděně, ale přece jen by pochopil, že co dělé databázi databází, nejsou pidiobrázečky u jakýchsi upozornění, ale jsou to rozmanité funkce kombinovaného vyhledávání, křížového "párování" a pod. - tedy to, co výpočetní technika umí tak skvěle.
Přidávat miniobrázky obálek k upozornění na nové komentáře by mělo jakž-takž smysl, kdyby to bylo alespoň jako v Bazaru - že se čtenáři zobrazuje obálka té konkrétní knihy, kterou někdo komentoval, a ne že vidí pořád jen tu obálku, která je ustanovena (nevím podle jakých kritérií) za titulní, vrchní.
Účastník Bazaru má možnost zvolit si, obálku kterého vydání připojí ke svému inzerátu, tak kdyby měl takovou možnost i komentující, mělo by i zobrazování obrázků u upozornění na komentáře nějaký smysl. Jinak ne.

eraserhead
eraserhead 01.01.2018 v 19:45

eraserhead
eraserhead 01.01.2018 v 19:55

siena
siena 02.01.2018 v 10:44

eraserhead, já bych skuhrání zcela nezavrhla, stejně jako Koka.
O "komické" situace v žánru Povídky není nouze. Zrušením funkce, záznamu, došlo i ke sloučení anotací. Protože v povídkách mnoho možností není, upozorňovala jsem v nich i na případné jiné názvy v tom konkrétním vydání. A když už o nich zase mluvíme, dalším "matoucím" faktorem je, nemožnost vkládat dramata a romány v sebraných vydáních. Jsou tu tedy vedeny jako povídky, např. : https://www.databazeknih.cz/autori/henrik-ibsen-990
Rozumím, že systém nemůže být dokonalý, že některé funkce jsou náročné na programování. Proto naopak nerozumím, že když už něco funguje, je to zrušené, a znovu si dovolím poznamenat, šlo o čistě databázní funkci, a ještě s vysvětlením, že se na to málo "kliká", ergo, že je to neužitečné, a znepřehledňuje to zdejší prostor...A právě vysvětlení mi přijde snad více nesrozumitelné, jak samo zrušení:(

Text příspěvku byl upraven 02.01.18 v 11:17

R.E.M.
R.E.M. 02.01.2018 v 11:34

Vzhledem k databázové funkci jsou povídky, stejně jako knihy, autoři, základním kamenem kvalitní databáze. Povídky by tu měly mít své místo.

eraserhead
eraserhead 02.01.2018 v 19:51

Lector
Lector 03.01.2018 v 11:49

Vložit příspěvek