Pár nápadů na vylepšení webu
DISKUZE » Nápady na vylepšení webu
@ElikaS Nahrát na DK to nejde. Je zde možnost exportu do Excelu, ale importu už nikoliv.
Text příspěvku byl upraven 27.02.20 v 08:21
Ohledně profilu uživatele a části "Kdo jsem"... Hypertextové odkazy jsou stále tabu, nebo je reálné jejich navrácení?
Mám nápad na vylepšení webu, a sice že tento úryvek z knihy by neměl být vydáván za recenzi, a tedy by měl být z příslušné rubriky odstraněn:
https://www.databazeknih.cz/recenze-knihy/uryvek-z-knihy-douglase-murrayho-podivna-smrt-evropy-12459
Asi to tady jako nápad tradičně zapadne, ale nebylo by možné uvádět u knih které mají stejný název počet jejich vydání přímo u soupisu knih autora? Tedy abych jednu každou knihu nemusela rozkliknout na detail, abych zjistila zda vůbec vyšla více než 1x
Trochu mě překvapilo, že jsem si všimla nově vložené knihy a hned jsem si řekla, že to je duplicita. Ne není to duplicta, přestože jsem jí sama vkládala. Asi mi jí někdo smazal. Proč to "asi"? Protože mi jí někdo smazal a mě o tom nepřišlo upozornění. Takže mi kniha zmizela i ze seznamu "chci si koupit" :(
Možná by byla slušnost zlepšit informovanost o podobných věcech. Hlavně v případě, kdy kniha měla český název, datum vydání a isbn a byla i tak smazána. Říkám si potom: "Co chcete ještě víc?". Je tady spousta knih, které podmínky nesplňují a ty tady stále jsou. Paradox. Přesto by bylo hezké v podobných případech upozornit. Pokud tedy nemám moc vysoké nároky... :/
Lenka.Vílka: me to udelali uz nekolikrat, je to z duvodu toho, kdyz neni datum na 100% jiste nebo kdyz se neustale posouva, tak ten zaznam radeji smazou... :-/
Luculi: ať to smažou, to je mi šumák, ale že se o tom nedozvím já, v tom je jádro pudla ;)
Ale děkuji za reakci. Zrovna jsem se chystala příspěvek smazat, když jste se ozvala ... :D
(Abych nekazila místní pohodu kravinama, ale i tak dík za reakci :) ...)
Velmi bych uvítala, kyby bylo možné vyhledávat ve vlastním sáhodlouhém seznamu Chci si koupit (a také v téže rubrike čtenáře, který ji ve svém profilu veřejně zpřístupnil). Tím vyhledáváním myslím možnost filtrovat stejně, jako když někoho/něco hledám ve své Knihotéce.
A když už zas píšu, tak opět napíšu i svůj evergreen: velmi bych si přála, aby všechny seznamy, co jsou řazeny abecedně (třeba seznamy všech autorů stejné národnosti) byly prohlížitelné přes zadání počátečního písmena, a ne stránku po stránce.
Namátkou: argentinských spisovatelů jsou zde čtyři strany, tak když mezi nimi hledám někoho, kdo se jmenoval třeba na "ef", snadno se k němu doklikám. Ale kdybych chtěla autora na F najít mezi Američany, tak dlouho bych klikala stránku po stránce, než bych se dopracovala k písmenu F, neboť stránky jsou označené čísly a ne písmeny.
Prosím, zvažte to.
Zdravím, nevím proč žánry, podle kterých hledám knihu, byly podle abecedy a teď jsou nesmyslně přeházené. A uvítala bych, ve vlastních seznamech také hledání podle žánrů. Bylo by to fajn. Děkuji
Text příspěvku byl upraven 25.03.20 v 17:04
Dobrý den, je nějaká možnost jak do knihotéky přidat stejnou knihu ve více vydáních? Asi už se to tu řešilo, ale nejde mi rozumně vyhledávat v diskuzi a nikde jsem téma nenašla. Děkuju moc za odpověď.
Magsel, nie je. Môžete si to len napísať do poznámky. Čo sa týka vyhľadávania v diskusii, čo tak toto: https://www.databazeknih.cz/search?in=forum&q=v%C3%ADce+vyd%C3%A1n%C3%AD
Řeším tento problém. Zatím jsem přišel pouze na toto: Zavést si vlastní soukromý seznam pod názvem například Moje dvojičky, a do poznámky si uvádět která vydání už máte. U mne se to týká klasických dvojiček, které se nacházejí prakticky v každé rodině: Babička, Robinson, a pod., mimo to sbírám autory, např. Miroslava Ivanova, J.K.Jeroma, témata - turistické průvodce, a pod.
Dvojičky jsou dvojího druhu, ty které vznikly mimovolně, (např. nevhodné dárky,) a ty které jsou předmětem cíleného sběratelského zájmu. Podle těchto okolností je nutno zvolit postup.
Knihotéku DK se mi k těmto účelům využívat nepodařilo.
Žasnu kolik hezkých věcí přibylo. Oblíbený žánr, jsem rozšířený bazarista. :-D Ale oblíbené žánry v profilu nikde nemám vidět. K čemu to pak je? :-(
Text příspěvku byl upraven 08.04.20 v 19:47
Už se mi po několikáté stalo, že jsem o prakticky hotový komentář ke knížce nenávratně přišel nevhodnou manipulací. Při té příležitosti jsem si uvědomil, že na některých jiných stránkách toto funguje daleko lépe - praktičtěji. Cokoliv vložím, zůstane vloženo, ale zveřejněno je to až po tom co si to po sobě přečtu, schválím si to. a teprve kliknutím na další "tlačítko" dojde k vlastnímu zveřejnění. Je tak možné, když na poslední chvíli zaváháte, a chcete doplnit nějaký vhodný údaj, že vám ztráta dat připravených ke zveřejnění aktuálně nehrozí. Vložený a nezveřejněný příspěvek na vás klidně i týden, či měsíc počká. Myslím si, že by šlo o příjemné vylepšení, a i komentářů by přibylo.
Zaklepu...ale ve 3/4 případech, když mám rozepsaný komentář a omylem někam kliknu, zůstane mi, pokud použiju šipku zpět. Ale takhle přímo komentáře píšu jenom do diskuse. Problém je, jako všude, řekla bych, když na telefonu moc drsně přejete nahoru nebo dolů, a stránku si tím aktualizujete. To logicky zmizí.
A jak nás učili už během první hodiny počítačů na základce. Pravidlo 3Z. "ZÁLOHOVAT, ZÁLOHOVAT A ZÁLOHOVAT." Nikdy nevíte, co se stane...
A potom je problém u pomalých dat. Když si mezitím odskočíte na jinou stránku, může se stát, že se vám při návratu stránka znovu načte. Takže 3Z.
Co jsem tak zatím četla, dost uživatelů si komentáře píše jinde. Dost nás je píše během čtení, takže tam je to taky jasné. (Dvou větné komentáře dávám stranou, těm se asi toto nestane...)
Přeci jen, pokud si nejsem jistá, zda komentář uzrál a chci ho mít na databázi, napíšu si poznámku (tu ostatní nevidí) nebo zatím nechám ve wordu nebo někde jinde, kde to píšu.
Ale...vždy 3Z :)
V tom případě, Naias, něco, co mě naučili až na střední. 3T. TREZOR, TREZOR, A TREZOR.
:D
Co kdyby začalo hořet? :P
Vložit příspěvek