Postava hledá autora - pomozte jí!
Mně je to hrozně povědomé, ale když jsem to zkoušela vygooglovat, našlo mi to jen články o kanibalismu :-X :-D.
Kanibalismus ne-e. :-) Nevidím tenhle konkrétná příběh u tebe v přečtených, ale autor očividně patří k tvým oblíbeným, takže ten příběh možná opravdu znáš, a proto je ti to povědomé.
Jo, kluk zdědil po tátovi velmi tradiční chlapské řemeslo. Jeho profese a také název dědiny jsou v názvu dílka.
Kovář z Velké Lesné - Tolkien - Alf (jednoho Alfíka máme doma, heč, ale pojmenovaného po jiné postavě, páč tak v obličeji roztomile vypadá)
No vida! To bude ono... Kováře jsem četla jen jednou a to na gymplu, což už je... no, řekněme, že hodně let :-).
Takže ti to přeci jen bylo povědomé z nějakého důvodu!
Nicméně řešení odhalila Soukroma, které předávám olympijskou pochodeň.
Tak milovala jednoho autora a jeho literární hrdinku, že po ní pojmenovala svého oblíbeného domácího miláčka.
Chachacha, to jsem já, která po Desgrezovi pojmenovala své nejmladší dítě a po Angelice to prostřední! Ale kdo o mně psal... to netuším!
Text příspěvku byl upraven 23.11.20 v 20:31
Tak milovala jednoho autora a jeho literární hrdinku, že po ní pojmenovala svého oblíbeného domácího miláčka. Po blízkém seznámení se s autorem se ale v jediný okamžik obdiv k němu zásadně proměnil.
Text příspěvku byl upraven 23.11.20 v 22:43
Tak milovala jednoho autora a jeho literární hrdinku, že po ní pojmenovala svého oblíbeného domácího miláčka - prase. Po blízkém seznámení se s autorem se ale v jediný okamžik obdiv k němu zásadně proměnil. A protože jí byl autor vydán na pospas, jako bezmocný zraněný, tak pak hodně trpěl, fyzicky i duševně.
Přemýšlím... přemýšlím... realistický hrdina vám byl těžký, tak zkusíme něco novějšího:
Původ urozený, život mnohdy nesnadný, povaha rozpolcená, konec tragický. Autorů je nepočítaně, uznám kohokoliv, včetně nevlastní babičky.
To si můžu vybrat? Jestli ano, tak mne na první dobrou napadla: Čachtická paní ( Jožo Nižnánsky), hlavně proto, že byla sakra rozpolcená ... :-):-):-)
Jestli jsem zadání pochopila špatně - omluva!
[reader.007]
reader.007: já to taky moc nechápu, ne "realistický hrdina", ale hlavně mě mate to "novějšího" - týká se hrdiny/autora/knihy/hádanky (jako nový přístup - to mě potěš) ? a novějšího než co?
To má být jako stejný hrdina, o kterém psalo nepočítaně autorů???
[stju]
stju: V Čachtické paní se tedy nevyznám ;-), ale měla ona "život mnohdy nesnadný"? Myslela jsem, že si ho dovedla dost (ne)pěkně zařídit ;-)
Text příspěvku byl upraven 25.11.20 v 12:48
Minule jsem vám zadala hrdinu z realistické literatury (Ch. Dickens), u kterého jste dlouho tápali.
Hrdinka (jo, ženská to je) není fiktivní postavou a knihy o ní ani v pravém smyslu beletrie, i když věřím že si ty její osudy někteří z autorů jež o ní psali dost přikrášlili.
Jednou z autorů, kteří o ní psali, je i její nevlastní babička, jinak velice proslulá autorka zaměřená na úplně jiný druh literatury.
Tak teď něco zase z jiného soudku:
Je s podivem, že takoví dva hezcí lidé a výkonní profesionálové si k sobě do týmu přizvali někoho, kdo se vždy pomačkaně přiklátí na svých dlouhých nohách a jeho obličej je směšně komický, s vypoulenýma očima. Ale funguje to, svou práci vždy bezvadně odvede a všem dohromady jim to pak skvěle šlape, ke spokojenosti vlastní i klientů.
Vložit příspěvek