Knihy, po kterých pátrám - poraďte
Pochybuju, že ji dohledám, ale třeba se poštěstí a někdo ji ještě má doma. V dětství jsem četla knížku o přírodě, od sovětského autora, byla cca čtvercového formátu v pevných deskách a na přebalu měla namalovanou snad kunu na jehličnaté větvi či něco podobného. Nevíte náhodou někdo?
Teď jse ji vygooglila - po roce špatného pátrání zadám tu správnou kombinaci do googlu ve stejný okamžik, co mi to napíšeš. Díky! :)
Ahoj všem, hledám prosím název knihy. Mel by to být nějaký cestopis o prvním autě v čr o tom jak s ním jezdil, ještě nebyly postaveny cesty atd.. Děkuji.
Dobrý den, hledám knihu, kterou jsem četl v dětství, ale protože byla značně stará a poškozená (chyběly desky a mnoho listů na konci), neznám ani název, ani autora, ani jak to dopadlo. Byla to dobrodružná kniha o pirátech, námořnictví, otrokářství…Co si pamatuji, tak hlavní hrdina byl v Anglii neprávem obviněn z vraždy (tuším nějakého lékaře) a na zaoceánské lodi unikl zatčení, pak někde ztroskotal na ostrově, dostal se na otrokářskou loď a při tom nějak pátral po skutečném vrahovi…Předem děkuji za tipy.
9632: nevím jestli je to ono, ale tendence být poškozena až na hranice nekompletního salátu + definice "dobrodružná kniha o pirátech, námořnictví, otrokářství" má určitě tahle kniha:
https://www.databazeknih.cz/knihy/dobrodruzny-zivot-kapitana-singletona-57127
Vím, že těch informací je málo, ale četl jsem to před asi 30 lety...pamatuji si jen střípky. Vím, že hlavní hrdina byl na začátku u budoucí oběti (toho lékaře) na večeři. Tam asi došlo k té vraždě (snad otrava), hlavní hrdina pak prchal po Temži až se dostal na ten koráb...ještě tam byla nějaká jeho láska (snad Pamela nebo Priscilla se jmenovala).
Zdravím, mně to přijde takový známý, myslím, že jsem to kdysi v dětství taky četla, měla jsem ráda knihy o plachetnicích a přečetla o tom kde co. :) Není to náhodou Robinsonův ostrov? Ale moc si už děj nepamatuju a tady není o ději tak nic moc.
https://www.databazeknih.cz/knihy/robinsonuv-ostrov-76220
A ještě mě napadá Rudý pirát, ale to je z Ameriky.
https://www.databazeknih.cz/knihy/rudy-pirat-22380
Děkuji za tipy, ale nebudou to ani tyto...co si ještě vybavuji je, že když hlavní hrdina ztroskotal na ostrově, tak potom nějakou dobu přebýval ve vraku lodi a že ho nějak ohrožovali snad krabi nebo co...
Hororová povídka
Zdravím a prosím o pomoc. Před cca 15 lety jsem četla povídku. Děj je jednoduchý, muž se nastěhoval do domu a vydal se prohlédnout sklep. Neustále sestupuje po schodech dolů. Schodiště je nekonečné, schody čím dál starší....
Myslela jsem, že je od Kinga, ale nenašla jsem ji v žádné sbírce, co mám k dispozici. Poznáváte někdo tento příběh? Poradíte mi?
Děkuji:)
ADE123 - od Kinga to veru nieje tým som si istý, mám doma všetky jeho zbierky. Poviedka znie veľmi lákavo.
Text příspěvku byl upraven 02.08.19 v 21:41
Eicherik: neviem, či ti to pomôže - na 7. schode je fľaša piva o ktorú obvykle niekto zakopne a rozbije baterku.
Mně je to naopak povědomé právě v návaznosti na Kinga... Sejde nakonec po těch schodech dolů? Není to, jak tam pak jsou ty obr krysy??
Ne, ne, Noční směna je továrna, ne domov. Snad se na to přijdete :O jsem na tyhle "hnusárničky" :D
Text příspěvku byl upraven 04.08.19 v 22:13
Vložit příspěvek