333 & Čtení se strýčkem Míšou na Radio1

"Co vyplývá ze zjištěných faktů?" zeptal se inspektor Fishtrawn seržanta Collohnatha:
(1) Pokud je A vinen a B nevinen, pak C je vinen.
(2) C nikdy nepracuje sám.
(3) A nikdy nepracuje s C.
(4) Kromě A, B a C není do případu zapleten nikdo další a aspoň jeden z těch tří je vinen.
Seržant se poškrábal za uchem a řekl: "Obávám se, pane inspektore, že z toho moc nevyždímám. Vy byste dokázal na základě těch faktů zjistit, který z podezřelých je vinen
a který ne?"
.Nedokázal," odtušil Fishtrawn, "ale máme tu dost podkladů, abychom jednoho z nich obvinili."
Komu z těch tří lze dokázat vinu?

Nanejvýš smutné že se nenajde nikdo kdo by s tebou sdílel zálibu v neřešitelných rébusech, viď Naias? ;-)
Osvobozuji tě:
http://www.databazeknih.cz/knihy/jak-se-jmenuje-tahle-knizka-60303

A jedeme dál:
No, dopadlo to těsně. Už si to všechno dobře nepamatuju, ale mám dojem, že si vzpomínám na cosi jako ševel, když jsem začal zpívat refrén. Tehdy jsem si myslel, že jde o pokus toho mnohohlavého davu sborem se přidat, a v danou chvíli mě to povzbudilo. Rozezněl jsem hrdlo, jak to šlo nejvíc, vyzpíval poslední vysokou notu a odhopkal do zákulisí. Děkovat jsem se nešel. Vykradl jsem se k (...), který na mě čekal mezi stojícími vzadu.
"No, (...)," utrousil jsem, když jsem zaujal místo vedle něj a otřel si pot z čela, "aspoň se nevrhli na pódium."
"Ne, pane."
"Ale můžete klidně rozhlásit, že to bylo naposled, co jsem účinkoval mimo vlastní vanu..."

Tak to vám dámy pěkně děkuji, teď abych to šla hledat :-))
No ale zatímco budu šátrat, může to převzít Naias, protože Jeevese uhádla...

No, a mě jsi mé zdárně načaté století přerušila... A tak krásně to tu začalo upadat ;-)

Nemôžem nič prevziať, lebo som neuhádla názov knihy. Snáď nechceš, aby som porušila pravidlá?

Jsem rebel :-)) jdi do toho... Navíc knih vydal Wodehouse opravdu mnoho, slyšela jsem i číslo převyšující stovku, tak snad nemusíme být úplní puntičkáři.

Hej a všetkých sto je s Jeevesom a vyšlo po česky. Tebe sa proste nechce zjesť, čo si si navarila, však?
Haló, vospolok, je tu k mání žolík!

Asi se jinak nevyhnu neutuchající šikaně :-) takže jsem nakonec v potu tváře dohledala zdroj:
Dobrá práce, Jeevesi - kapitola 4 Jeeves a píseň písní

reader.007, díky, za teď už zcela vyčerpávající reakci, na mou nepěknou věc:) A zdá se, že tou nepěknou zůstane, neb se nikdo žolíku neujal...

No, vyvinit se z ní zcela nemůžu, když jsem se snažila oživit zdejší hádání:)

No vidím, že se tady bude zase slovíčkařit a žolík v prachu leží, chudák opuštěný...

Tak se toho ujmu, ať to tady nehnije:
Moje otázka zní: jak se jmenuje ta milá hezká "hospodyňka", co takto promítá o své návštěvě u řezníka? (Stačí jméno postavy a autora):
Seděla pod loubím a přemítala o své návštěvě u řezníka. Myšlenky se jí neustále vracely ke zbožnému panu Lucasovi v naději, že buď získá jistotu, nebo se utvrdí v pochybnostech.
Řezníkovo vyprávění v ní vzbuzovalo rozmanité pocity. Postupně v něm viděla výplod mystické představivosti, pak snahu z ní vytahat peníze, nakonec prostě plácání mluvky, který je vždycky rád, když může ukázat, že je líp informovaný než ostatní.

Tak to by mě ale opravdu zajímalo, protože absolutně netuším. A tady zrovna nikdo nic.

Dell, jako nápovědu prozradím, že ta hrdinka při své návštěvě u řezníka neprobírala zpracování sulcu nebo úpravu vepřové panenky, ale snažila se získat informace o ztraceném manželovi.

Dell, podívala jsem se do tvých prečtených - opravdu si příběhy tohoto andílka nečetla. (Což může být pro další hadače dobrá nápověda.)
Text příspěvku byl upraven 21.06.16 v 11:16
Vložit příspěvek