Brněnské srazy uživatelů DK
Léto je za dveřmi a tak se pomalu blíží (zatím plánovaný) termín "velkého" brněnského srazu.
Kde?
Sraz bude probíhat v chatové oblasti poblíž Brna, konrétně v Ochozu u Brna. Je to vzdušnou čarou opravdu kousek od okraje města a spojení je více než dobré - jeden přestup při cestě z Hlavního nádraží, spojení po půl hodině. Zatím je zamluvena jedna z dvou možných chat (přespání pro 12 lidí zhruba, další pro dalších dvanáct). Autem je doprava taktéž vynikající, asfaltová cesta až k objektům.
Kdy?
Pátek - sobota. Začátek cca od 15 hodin, konec druhý den asi někdy po obědě, záleží na domluvě. Termín je již pevně stanoven a to na 22-23 červen.
Za kolik?
V ceně je pronájem objektu, jídlo a pití. (máme k dispozici ohniště). Počítám s 200kč a protože je potřeba zaplatit v pátek (1.6) zálohu, ideálně očekávám platbu předem od těch kteří jsou již 100% rozhodnuti. Číslo účtu sdělím přes zprávu, stejně jako nějakou identifikaci pro platbu.
Pro koho?
No samozřejmě pro všechny uživatele DK z celé ČR a SR, což se díky možnosti přespání snad podaří.
Prosím o předběžné projevení zájmu, ať už závazně tak i nezávazně (zkrátka pokud o účasti vůbec uvažujete).
Seznam přihlášených uživatelů:
sam198
paulhunter
valentýna
nokid
pistalka
filuta
Text příspěvku byl upraven 20.06.12 v 18:39
Tož termíny mě vyhovují a zúčastním se ráda, ač su z Prahy.
Text příspěvku byl upraven 21.05.12 v 21:26
13 či 29 by šlo, zbytek jsem v práci. A pokud by se to teda uskutečnilo v některém mně přijatelném termínu, tak bych přijel asi se slečnou, bylo by mi bez ní jinak smutno :-)
Ale jak jsi mohl zapomenout na mě, Same? Samozřejmě se hlásím taky a myslím že v žádném z těch termínů nic nemám (ale ještě se podívám).
Pro mě ubytování NETŘEBA!
Text příspěvku byl upraven 23.05.12 v 13:47
Nevím jestli to bude sraz přesně podle tvých požadavků, zda tvoje přísná kritéria dokážu splnit...
Ok, cena ale bude stejná (za objekt, stravu a pití).
Nevím co myslíš, Same. Žádná přísná kritéria a navíc "moje" nevidím. Založil sis samostatné fórum a oznamuješ termín nejméně 1 měsíc předem... Ty s tím zjevně problém nemáš (stejně jako většina nás uživatelů), na rozdíl od několika málo jedinců kteří se do mě občas kvůli tomu navážejí, neboť nechápou že jde o OBECNÁ pravidla. Navíc oni se srazů beztak neúčastní, natož aby nějaký zorganizovali.
A s platbou taky problém nemám.
Nové informace a konkrétní termín aktualizovány v prvním příspěvku.
Text příspěvku byl upraven 26.05.12 v 17:27
Tak jsem nalezl ještě další možnosti dopravy. Vlak zastavuje i v Židenicích, nebo je možno jít na autobus Stará Osada-Ochoz. Ti co by jeli z Pardubic, mají taky spojení poměrně pružné, ty dnešní rychlíky jedou bez zastávky až do Brna a v ideálním případě bude návštěvník v Ochozu již za 2,5 h po nastoupení do vlaku na místě.
Ale už bys mohl, Same, trochu rozvést polohu chaty, podle čeho se tam zorientujeme - bus i vlak mají společnou zastávku (rest.u Votrubů) - jak od ní dál?
Taky představa o programu, někdo by mohl vzít kytaru?
Že bychom si jako zazpívali trempské písničky u ohně , no to snad raději ne :-D
Ráda bych přijela, ale termín bohužel nevyhovuje. Jsem od Jihlavy, pracuji v knihovně a v pátek mám do 18:15, což je dlouho. Lepší by to bylo ze soboty na neděli. Tak snad někdy příště:)
Více info přímo v Blogu:
http://www.databazeknih.cz/blog/pozvanka-na-ii-brnensky-sraz-databaze-knih-22-23-6-2012-127
Poslední místa a pohých 5 dní do vypuknutí akce! Přihlašte se dokud je čas :)
Někteří jsme se už viděli, ale přece jen by - alespoň pro první den - nezaškodily ony známé JMENOVKY. V Praze jsme si je donesli všichni.
Mám vzít dalekohled, je tam vyhlídka?
A jak to uděláme s kytarou...?
Rád bych se na Vás tam taky koukl, ale právě jsem se vrátil z cest, a tak Vám přeji, aby jste našli společnou řeč a byla pohoda.
Jestli se nepletu, tak kdosi ještě plánoval sraz v Brně v červenci či v srpnu, tak to by mě zajímalo.
Snad se ty srazy budou opakovat.
Jinak, kdo by měl zájem a je to mnohem jednodušší, než tenhle sraz, jak jsem si ho pročetl, tak je sraz v Brně - Bílovicích nad Svitavou.
Tam je možno se ubytovat v hospodě u Lišky Bystroušky, nebo na ZŠ, a kolem je krásně a dům, kde žil deset let S.K. Neumann, původně anarchista, pak komunista, pak asi jen literát...
Taky tam bydlel Těsnohlídek, je tam stále myslivna u Lišky Bystroušky atd.
Už jsem tam strávil dost času.
Doprava tam je snadná.
Vystoupíte druhou zastávku vlakem z Hlavního nádraží, hned po Židenicích, a jste v Bílovicích, malebné to části před Brnem, mimo dosah paneláků, sídlišť, v krajině romantické, avšak turisticky nepříliš využívané městem Brnem.
Kdo má zájem o Brno - Bílovice, tak se organizace rád ujmu, neb je to tam velice snadné.
Navrhněte termíny...Dopředu netřeba nic platit, žádnou zálohu, platí jen ten kdo pak přijede, a jídlo si koupí v obchodě či restauraci, a prostředí je tam malebné, hodně z časů 19 - 20. století, a nikdo mnohé od té doby neopravoval, takže je to i jedinečná možnost jen tak nakouknout na staré časy, životy našich předků...
Takže kdo má zájem - červenec či srpen, tak ať mi napíše do pošty, nebo ať něco o tom napíše ZDE!
Otevírám diskusi...
WEIL: Tím plánovaným letním brněnským srazem je tenhle. Žádný jiný nebyl v plánu. Nevím, jestli se pochodí opět v Brně, protože už teď je bohužel zájem minimální. Škoda.
Aha.
Díky za zprávu.
Nedivím se, že ten zájem je slabší, protože mi přijde, že lidi jsou hodně pohodlní.
Všude.
Jsem vždy rád, když seženu někoho na trip.
Kdybyste si to dnes ještě něco rozmyslel, tak dejmě mně nebo samovi vědět. Ještě pořád není pozdě!
Paulhunter má pravdu, jiný letní sraz v Brně se neplánoval... (Vidíte jak je důležité mít vše rozškatulkováno...?) Další by měli udělat v Pardubicích - říjen - a pak koncem listopadu opět Brno (výroční), ale už ne v přírodě nýbrž v interiéru.
No nic, pomalu startuji do Ochozu!
Pokud by se nás sešlo víc, tak by to bylo dobře.
Já to tam znám, už jsem tam strávil - Bílovice nad Svitavou - několik týdnů od r. 2004.
Výborné po stránce spoje z hlavního nádraží v Brně. Dále je tam dost pamětihodností a taky se tam dá poprocházet po okolí, takže člověk něco nachodí.
A přitom si může někam sednou, je tam pár zahrádek, a hospod - jako všude - dost.
Cenové relace všechny možný.
Bydlení netřeba zálohovat. Telefonicky bych ho zajistil, a to jak si kdo přeje. Kdo chce, tak může bydlet sám, což je asi nejlepší, za 150 Kč na ZŠ, kde je možno bydlet přes prázdniny, a dny, kdy není škola.
Kéž by se nás výsledně sešlo aspoň 5.
V centru Brna jste za deset minut, dvě zastávky vlakem.
Navrhněte termín, přibližný, a myslím, že je dost míst (Olomouc, Ostrava, atd), co to do Brna mají třeba vlakem maximálně tři hodiny, a
i z Prahy jsou to jen tři hodiny, a pak deset minut do Bílovic nad Svitavou.
Díky všem co dorazili, ten zbytek může jen litovat. Stálo to za to, jak se určitě dočtete v blogu, který se připravuje :)
Vložit příspěvek