Byla by, podle vás, možná cesta do minulosti?

Hrozienka sú dobrá voľba, keď chladnička zíva prázdnotou a človek pokračuje v hľadaní v kredenci.
Ja by som možno ideál v tomto prípade nazval eufemisticky: optimálne riešenie.
Text příspěvku byl upraven 07.02.16 v 22:47

já myslel, že byla řeč o hostině. a teď jsou z toho jen hrozinky a kredenc...

určite by bola blbá kombinácia čerstvo ulovený mamut a k tomu zbierka kuchárskych kníh.Mimochodom strafiť sa do storočia - odhadujem, že presnosť tej mašiny by aspoň na začiatku asi nebola nič moc a do miesta, kde by sa aspoň niekoľko rokov nebojovalo, neboli povodne, mor, hladomor a iné historické rozkoše, by mohol byť celkom slušný problém.

stačí zamířit milion let zpátky a celkem jistě tam žádná válka nebude. sice tam budou lidožravý potvory, ale to je příroda...

Načo vojna, veď mi už niečo vymyslíme, ako sa navzájom kultivovane zlikvidovať.

k woodward môže tam byť nervný prestárly 25 ročný najstarší člen rodu, ktorý si bude nahlas myslieť, že na mamuta sa chodí skoro ráno, nalačno a po modlení. A bude mať kecy o flexibilnosti, o lovení v nadčasoch a v korunách stromov.
Jaskyňa, kde zateká, plesnejú kožušiny a ešte aj o ňu treba bojovať...

před milionem let by tam byl leda nějakej homo erectus, co ani neumí mluvit, natož aby vykládal o lovu na mamuta nebo o modlení.

Mať tak manželku Homo erectus, to by bolo božské ticho a ešte by ti pomohla aj s mamutom.
Text příspěvku byl upraven 08.02.16 v 00:05

Obávám se, že naštvat prapramanželku s její silou a bojovností by mohlo být nebezpečné.
ad woodward: Mám ráda hrozinky i "hrozinky" nejlepšího řešení tzn. hostina, tanec, ideální muži + bezpečí...
Text příspěvku byl upraven 08.02.16 v 06:43

To je pravda mala by byť ideálom:
jazykovú výbavu ako praprapra a zvyšok súčasníčky.

R.E,M. hostina by se mi líbila ale to ostatní? tanec?? chlapi??? Bane. Můj ráj vypadá jinak.

woodward: No dobře, jsem vstřícná, na hostinu přidáme i půvabné a duchaplné ženy. A tanec nebude povinný. :)

newtory: Není škoda připravit se o diskuze s prapra ženou? Ať už o filozofii udržovaného ohniště, technice používání kyje nebo receptu na šťavnatou mamutí pečínku.

Když už historická hostina, tak si představuju hory pečené zvěřiny a vodního ptactva, víno ze sudů do pohárů zvíci menších popelnic, kosti se hází přes rameno a mezi tím pobíhají spanilé číšnice. ;)

Téma je natolik lákavé, že je rozvíjené do nejmenších detailů. Když už to Dan nezastavil přidám se otázkou? A co lékařská péče? Třeba bolesti zubů? Co s tím v jeskyni? Na to se tehdy dalo pohodlně zemřít. Tehdy byly dobré zuby nutné pro přežití.

nikdo neříká, že se do té minulosti chceme nafurt odstěhovat. cesta do minulosti neznamená automaticky emigraci.

pri mojej smole by som na hostinu vpadla buď na umývanie riadu, alebo na bitku - so šípkovou omáčkou, alebo s kapustou? A potom by som zašívala rany na koži, kožušine a mrmlala niekomu, ž je napriek všetkému úžasný a udatný.

k woodward, na druhej strane ak si nájdem úžasnú vylianovanú 22 a viem, že som najneskôr do 3 rokov vdova, čo môže byť krajšie..
Text příspěvku byl upraven 08.02.16 v 08:38

k woodward - asi to bude novotvar - keď posilňuješ visiaci, hojdajúci sa a utekajúci zároveň na liane. Myslím, že klasické posilovne v tom období asi nenájdem.
Vložit příspěvek