Chápete lidi? A oni vás? Komunikace a porozumění - věčný problém
Moje hobby je komunikace. Snažím se komunikovat s každým, když to umožňuje situace. Je to vynikající zábava a je to důležité pro udržení duševního zdraví. Někteří lidé se mnou začnou komunikaci sami od sebe. Dá se dozvědět hodně věcí a komunikace je někdy dost inspirativní, včetně zjištění jak je ten svět malý, když přijdeme na někoho koho oba přímo nebo vzdáleně známe. Na někom je poznat, že je rád že jsem rozhovor začal a pak třeba není sám k zastavení.
Komunikativnější jsou víc ženy než muži. A víc mladé holky než kluci.
Čím dál víc se komunikováním utvrzuji v přesvědčení, že kdybych nekomunikoval tak zemřu úplně blbej. V to mně pomáhá i DK. Zajímavý sortiment lidiček a názorů a když je to o knihách tak je to super.
Ještě doplním o internetové diskuze. Tam dochází k mému vyhazovu, protože jdu někdy proti myšlenkovému proudu diskutujících. Je to dobrá zkušenost. Diskuze opouštím i sám od sebe zavčas. Podobný postoj má k věci i RNDr. Václav Cílek, CSc. Ve zdravé společnosti kde je převaha mladých, inteligentních a progresivních lidí MUSÍ k mezigeneračním problémům docházet. Ti si svoje problémy dokáží vyřešit sami.
Kdo nezná minulost, nikdy nezvládne budoucnost.
Národ, který zapomněl svoji minulost, je odsouzen ji prožívat znovu.
Text příspěvku byl upraven 02.05.16 v 11:27
testere, to sis musel tady strašně užít. Já si to tu pročetla, a jsem u vytržení, jak pěkně si tu spousta lidí pokomunikovala. Dokonce myslím, že nějaký student vysoké školy by ani nemusel dělat průzkum a rovnou by mohl napsat diplomku.
Ať žijí lodě, míjející se v noci...
Na DK jsou čtenáři s velkým rozptylem věku. Dochází někdy k tomu, že vlivem tohoto rozdílu se někteří čtenáři označují za troly, případně jsou nějak nálepkováni atp. Vzniká to vzájemným nepochopením názoru posunutým třeba o +- jednu generaci. Dokážete tento rozdíl v názorech akceptovat? Nebo lpíte na tom že současná generace indikuje troly správně a neomylně a že na to má nárok?
na druhou stranu, pokud nestojí za to, aby se řešil, tak proč by se měl řešit jakkoliv? když člověk něco vyřeší blbě, tak z toho má špatnej pocit, i kdyby to vlastně bylo zbytečný (možná tím spíš). já jsem taky ze starší generace. tak co ty na to?
proč se to musí udělat pokud je to blbina? anebo je to jeden z těch programátorů a vůbec počítačových šamanů, pro který je blbina všechno, co programy přibližuje uživatelům? pak ovšem se člověk nemůže divit, jak jsou některé programy "uživatelsky nepřátelské". Takovýho mudrce bys měla poslat do háje.
perfekcionista, kterej říká, že problém lze vyřešit blbě, protože je to blbina, není perfekcionista.
Senioři jsou nejohroženější živočišný druh u nás. V kurzech sebeobrany jak fyzických tak psychických se učí zvládat náročné situace, které přináší běžný život. Mladí starým nemůžou rozumět z principu. Mladí nemají životní zkušenosti starých, neprošli celým životem. Mladí někdy chytře a důrazně argumentují tím, že senioři neumí používat nové technologie, neumí napsat na mobilu SMS atp. Tím jsou ze života odepsaní. Staří nemají sílu, odvahu a razanci úskalí života zvládnout. Zde je situace jiná, protože DKáči jsou sečtělí a tím přirozeně inteligentní, takže problémům seniorů rozumějí a někdy s nimi dokonce žertují. Pravda také je, že senioři nemají zkušenost s tím co v dnešní době prožívají mladí, jak se musí prodírat životem a že to nemají vůbec lehké je fakt. Zaměstnání, bydlení, zakládání rodin atp. A drogy atp. V kůži mladých bych dnes nechtěl být ani 1 minutu. Jak si s tím dokáží poradit je jejich věc. Jistě je o tom dost literatury.
.
Text příspěvku byl upraven 02.07.16 v 05:24
stížnosti dědků na adresu mladých že ničemu nerozuměj, jelikož nemaj zkušenosti, zaznívaly i v dobách, kdy všech sedm divů světa bylo ještě ve fázi projektů. prokristapána, když už musíš psát, proč sem furt píšeš tyhle banální hovandiny?
To je opakování pro nové mladé příchozí registrovance. Kromě toho to není stížnost, to je popis situace aplikované na dnešní JINOU dobu. Zkus napsat něco zajímavého, motivačního a objevného. Všechno zde už v principu bylo. Předveď se.
v tom to právě je. nemám potřebu se předvádět. o dnešní jiné době jsi nic objevného nenapsal, furt jenom fňukáš.
všechny tyhle stížnosti mají jednu stejnou vadu. zobecňujou nezobecnitelné. není pravda, že všichni staří překážej a živěj je mladí, není pravda, že to o nich všichni mladí tvrděj. není pravda, že všichni mladí jsou jelita, co ničemu nerozumějí, protože nic nezažili a není pravda, že si to o nich myslí všichni staří. Werich kdysi řekl: každej starej blbec byl kdysi mladej blbec. A to je klíčový slovo - blbec. na věku nezáleží.
Mladé jelito vysvětluje starému jelitu jak chutná jahoda i když mladé jelito zatím nikdy jahodu nejedlo na rozdíl od starého jelita které jich snědlo kopec. Mladé jelito-vzdělanec, argumentuje tím, že jak chutná jahoda je učili ve škole.
Mladá jelita se chovají standardně a staří blbci podle Wericha? To už v době kdy na toto téma meditoval už byl starý blbec? Někdo tělesně i duševně chátrá rychleji, takže blbne. Tato problematika je jistě zpracovaná v mnoha knihách, které mnozí čtenáři moc nečtou. proto jsou mnohdy v této oblasti mimo.
hele, ty jelito, neber si do huby věci a lidi, kterým nerozumíš. a nauč se pořádně číst!
Některé lidi chápu a jiné asi nikdy nepochopím.Snažím se ale vždy pochopit lidi, na kterých mi záleží.
To chce na sobě zapracovat. Já to můžu řešit tím, že požádám sociálního pracovníka aby mně se zdejší komunikací pomohl. Zdá se, že na to nestačím. To bude asi mým zkomírajíí duševní aktivitou. Fyzická je ještě jakž-takž. Zkusím se tam zeptat a odkaz na komunikaci v tomto vláknu jim pošlu. A tam jsou odborníci a pak se uvidí. Člověk si musí umět poradit. Jdu na to. Napíšu jak jsem pořídil. Začnu zeširoka asi zde
http://www.reformapsychiatrie.cz/ nebo máte s totuot problematikou někdo nějaké zkušenosti ? Anebo zde? http://www.pdz.cz/ Mají to tam. DK je velice inspirativní.
Text příspěvku byl upraven 04.07.16 v 13:11
nepiš nám to. my to zkusíme uhádnout. ale musíš nám dát čas. nejmíň pár let.
Velmi dobře. Ale co já do té doby? Když mně zde bude pomáhat sociální pracovník přes komunikaci nebudu mít problém. Chyba je určitě na mé straně a dokážu si poradit. Jednomu dají berle, druhému odborníka na komunikaci. .aby mohli žít spokojeně, samostatně a zvládali běžný život ve společnosti.... o to se snažím. A když mám problém v této diskuzi jak mám zvládnout následující? http://www.pdz.cz/projekt-csob.html
Text příspěvku byl upraven 04.07.16 v 13:21
Rozkaz nejvyšší šéfe-zatím jen poslouchám http://dj3le.spdns.de:8901/
Text příspěvku byl upraven 04.07.16 v 19:35
Komunikace je klíčový problém dnešní společnosti a špatná komunikace je často používaná výmluva když někdo něco pokazí. Nemůže za to člověk, ale špatná komunikace. U veřejných činitelů s oblibou používané zaříkávadlo. Za milionovou škodu může jen špatná komunikace.
někdy to může být i pravda, třeba když se propadne kus dálnice a v daném místě vznikne hromadná havárie, pak je jasný, že (několika)milionovou škodu zavinila špatná komunikace.
a když řídící letového provozu povolí letadlu stoupat/klesat do hladiny X a pilot porozumí že má stoupat/klesat do hladiny Y, kde se srazí s jiným letadlem, tak taky.
Text příspěvku byl upraven 05.07.16 v 09:56
Vložit příspěvek