Copak je to asi za knihu?
Dle rozkazu přebírám velení :-) Z jednoho slovíčka vyměníme písmeno za jiné a ze stejného slovíčka ještě odebereme háček, načež se nám objeví hlodavec, jenž si připravoval ke konzumaci jistou šelmu.
Není to typ literatury, kterou momentálně čtu, ale bude to Vařila myšička kašičku (lasičku). Chudáci zvířátka.
Tenaxi, je to takové trochu drsnější, ale věřme, že už ji měla naporcovanou a nemusela ji před tím ještě mordovat.
Beru to jako potvrzení správnosti a tak zadávám:
Když změníme jedno písmeno a jiné okroužkujeme, dostaneme velmi potřebný nástroj, jenom nejsou jasné jeho rozměry.
Dáme si vědecké okénko:
Proton, neutron, elektron a jeho neutrino, mezony.
Pátrám, bádám, zkoumám a jinak experimentuji, ale vychází mi jen Michel Houellebecq: Elementární částice. Ale to asi bude jedna z Cimrmanových slepých cest...
Jako Cimrman objevil i ve slepých uličkách nějaký poklad, tak i tenax zabodoval.
Ježíšmarjá, tak to mě zaskočilo, takže nemám nic připraveno. Ale jo, něco jednoduchého dám dohromady, zopakujeme si samohlásky: AUÍÁ
Náhradou písmenka za jiné dostaneme přitažlivé statky, bez nichž není zrovna rozumné chodit do restauračních zařízení.
Bez peněz do hospody nelez. Že by to byl Gold za všechny peníze od Hellera? Jenomže žádné písmenko jsem nenahrazovala, tak to asi bude vedle, až za rohem ...
Koka, není to ono, ale jsi opět proklatě blízko. K penězům přidej jisté přídavné jméno a bude to jistě přitažlivé.
Dudu, zjistila jsem díky této hádance, že slovo peníze je v názvech knih opravdu hoóóódně frekventované - vyhledávač mi nabídl snad 20 - 30 titulů, kde se prašule vyskytují. Z čehož plyne, že spisovatelé rádi zacházejí s penězi.
Ale uhodnout to? Střílím několik návrhů z nabízeného seznamu: Poctivé peníze, Špinavé peníze, Krvavé peníze, Nalezené peníze, Dobře uložené peníze.
Text příspěvku byl upraven 13.10.14 v 21:11
Poslední pokus: Wodehouse: Snadné peníze.
A pak nechme to někomu jinému, já na peníze moc nejsem a s nimi neumím :=))
Koka, jsou to opravdu Snadné peníze :-)
Mám rád, když každý večer trochu nakrmím své prasátko a pak s ním zatřepu. Jak ty mince tam pěkně cinkají... to je balada :-)
No hurá! Já - odkdy zmizely desetníky - již prase nekrmím, přežírat se je nezdravé. A když jsme u toho domácího zvířectva a mamonu, nuže hádanka:
Dobytek z velmi přitažlivého chemického prvku. He!
Vložit příspěvek