Copak je to asi za knihu?
Tato kniha je obdivuhodná. Hned v nadpisu prozrazuje, jakou má hlavní hrdina povahu, jaký je jeho sociální status, jak se jmenuje, dokonce i místo narození! Úplný spojler a ne název knihy!
Text příspěvku byl upraven 02.11.14 v 17:56
Co se děje, že nikdo nereaguje? Že bych to byla přepálila? Tak doplním, že kniha je snad první "na cestě" v dějinách světové literatury. A ten jízdní prostředek má překrásné jméno.
Původně jsem si myslel, že by to mohlo být http://www.databazeknih.cz/knihy/denik-o-jizde-a-putovani-pana-lva-z-rozmitalu-a-z-blatne-z-cech-az-na-konec-sveta-79133, ale mate mě to překrásné jméno jízdního prostředku :-(, tak budu muset bádat dál.
Tak zkusím další nápovědu: způsob, jakým hlavní postava - člověk z nadpisu knihy - přistupuje k realitě, se již - zřejmě navždy, na věky věků - stal předobrazem obdobných přístupů.
Snad tato nápověda pomůže, nebo žeby to byl marný boj?
Verbula je mým tradičním zachráncem. Děkuji! A můžu pokračovat v koukání na úžasný film.... , kdo nekouká, ať si pak přečte Cestu do Indie.
Ještě doplním název jízdního prostředku: Rosinanta
Text příspěvku byl upraven 02.11.14 v 22:47
Vždy ve střehu :)).
Dvě různé stavby, které představují pevnost, ochranu.
Text příspěvku byl upraven 02.11.14 v 22:54
S donem Quijotem jsem šeredně zklamal, i když teď si říkám "Jak prosté"... :-)
Doufám, že tentokrát budu úspěšnější
http://www.databazeknih.cz/knihy/chram-i-tvrz-2690
Takže teď budeme hledat skupinu příbuzných, jež je možno spočítat na prstech jedné ruky.
Tři sestry to nejsou (i když by vlastně podle původního textu mohly být), omlouvám se za neúplné zadání, správně mělo být "skupinu prima příbuzných".
Verbula nedělala nikdy na pile, takže do pěti správně počítá na jedné ruce a proto může zadávat. A já můžu do hajan.
Jelikož se tenax chystá na kutě, tak k vnější očistě ještě přidáme -
užití vody k vnitřnímu očištění organizmu.
tak jen doufám že už to tu nebylo:
Veni, vidi, vici... ale po anglicku
ani ani... to "vici" je v názvu konkrétně uvedeno, tedy v pozměněné formě samozřejmě
heuréka zvolal Archimédés... a Atuin s ním... Jinak jestli jste to nečetli, když nic jiného tak kapitola s hledáním zlatého rouna je k popukání
Díky,Díky :-)
Síť parcel, v době bez písemných pramenů.
Román z českých končin.
Text příspěvku byl upraven 04.11.14 v 10:25
Vložit příspěvek