Copak je to asi za knihu?
Kniha a její název nemá ale s církví nic společného. Spíš by to chtělo hledat v oblasti potravinářství.
momentální nápad: http://www.databazeknih.cz/knihy/ochutnavac-pribeh-meho-neuveritelneho-zivota-11687
Není to ono, protože v tomto názvu není žádný spojovací článek s církví, a hledaná kniha není beletrie (což bych považoval za další nápovědu).
Abych to tady dlouho neblokoval, tak další nápověda - to povolání zní stejně jako jméno jednoho našeho bývalého (dnes už téměř zapomenutého) politika.
Za mou hádanku jste mi chtěli drasticky snížit stav zásob v ledničce. Zajímalo by mě tedy, jaká pohroma by byla přijatelná pro Tenaxe, když dává takové záludné hádanky :-)
Když druhé slovo dvojslovného názvu budeme číst zprava, tak z toho budeme mít pracovní nástroj, jenž pochází z italského města a nacházejícího se u souhlásky.
Text příspěvku byl upraven 17.11.14 v 09:56
... aby to nebylo tak těžké: pracovní nástoj se používá v zemědělství- nebo spíše používal. Jeho další využití sloužilo jako velice pádný argument, který se osvědčil ve válkách.
Když sleduji zprávy, napadá mě, že by stálo za úvahu opatřit si ho.
Ve městě označeném pouze břichatým písmenem se nachází tajemná stavba.
Je to ono, skvělá humorná kniha, dnes už bohužel téměř zapomenutá. Přepínám.
Jedeme tedy dál. Tentokráte dáme něco na indície: přišel-představil-posečkal-naklepal-nenaznačil-nestihl-rozloučil.
Ať přemýšlím jak přemýšlím a počítám jak počítám, 38 mi nijak nevychází. Zase půjdu spát se zamotanou hlavou :-).
Jedině že by to bylo Stroncium.
Text příspěvku byl upraven 20.11.14 v 23:59
Já jsem váhal, protože Stroncium už tu kdysi bylo, ale pak mi došlo, že to není nic proti pravidlům (kdo si má všechny hádané tituly pamatovat) a hlavně že Verbula = vědecké okénko :-). Teď si dáme něco nevědeckého:
Svod začátek - konec konec anglické abecedy.
Vložit příspěvek