Fantasy pro muže

DISKUZE » Volná diskuze

RamonVarga
RamonVarga 09.02.2018 v 17:44

Arad: Jonathan Strange & pan Norrell.

encyklopedie
encyklopedie 09.02.2018 v 17:45

Jonathan Strange a pan Norrell

....aha, už mě předběhl

Text příspěvku byl upraven 09.02.18 v 17:46

Arad
Arad 09.02.2018 v 17:59

Díky moc :), byla mi doporučena, leč zklamala mě paměť :D

RamonVarga
RamonVarga 09.02.2018 v 18:01

Arad: Při čtení této knihy se připrav na to, že to nebude jednohubka, ale pokrm jako na vícero chodů...

Arad
Arad 09.02.2018 v 18:08

Já přečetl celé Hledání ztraceného času, nemám problém se složitostí :D :)

Arad
Arad 11.02.2018 v 13:39

Snad to zvládnu, díky za upozornění :)

Hadati
Hadati 12.02.2018 v 20:58

A dá se to připodobnit k nějaké jiné knize? Zvažuji to, ale přeci jen si stále nejsem jistý, jestli to bude kniha pro mě.

veronika6285
veronika6285 14.02.2018 v 20:17

Ahoj,
Nedoporučil by jste mi někdo knihu v žánru romantické fantasy pro ženy, kde klidně jsou lechtivé pasáže, ale prosím ne moc početné série. Něco za způsob knihy: Máš proč věřit, Milenec z temnot.
Děkuji předem za odpověď

Kakiko
Kakiko 15.02.2018 v 20:15

Napadá mě Kushielova střela, tam je erotiky a lásky až až.

Beatrice
Beatrice 19.02.2018 v 17:53

Ahojte :) Čoskoro dočítam ságu o Zaklínačovi (resp. zaklínačke :) a rozmýšľam, čo ďalej? Svet Geralta ma neskutočne očaril (charaktery, svet, humor, mágia, atď.) a rada by som si prečítala niečo rovnako dobré.

Som tak trošku fantasy "nováčik" - prečítala som len sériu Harry Potter, Pána Prsteňov, čo to z Pratchetta, Eragona, sériu o Anite Blakeovej (časti, v ktorých to už skĺzava do iného žánru som odignorovala) a pár ďalších "jednodielových" kníh.

Čo by ste mi poradili a prečo? Uprednostňujem príbehy z čias minulých (historické fantasy). Ďakujem za nápady a odporúčania :)

MarekG
MarekG 19.02.2018 v 18:01

Já můžu jen doporučit Píseň ledu a ohně od G.R.R. Martina, ta mě naprosto dostala.

Jass
Jass 19.02.2018 v 18:10

Jestli ti nevadí bichle, tak výborné je Jméno větru https://www.databazeknih.cz/knihy/kronika-kralovraha-jmeno-vetru-136158, bohužel stále není poslední díl... Ale jinak skvělé, vážně se mi líbí, jak je tam vysvětlená magie a... celkově je ta série krásně promyšlená a se skvělými charaktery. I když hlavní hrdina má talent snad na všechno...
Potom se mi celkem dost líbila tahle série https://www.databazeknih.cz/serie/demonska-serie-942, taky historické, kvalita se s posledními díly trochu snižuje, ale... když to člověk čte v kuse, tak to podle mě ani nepostřehne :D
No, a pokud bys chtěla (podle mě) "lepšího Eragona", sáhni po téhle sérii https://www.databazeknih.cz/serie/drakeni-z-pernu-257, pořadí dílů je tam dost chabě vyznačené, takže jsou dvě možnosti, pokud ti nevadí sci-fi, začni chronologicky od začátku, to znamená Dračí úsvit, pokud tě sci-fi nebaví, nech si tenhle díl až někdy nakonec a přečti si Dračí let, to je kniha, kterou autorka napsala jako první a po sci-fi v ní není ani stopa. Můžeš začít i jinou knihou, hlavní postavy se střídají a u většiny knih na pořadí nezáleží...
Na závěr mě napadá ještě jedna, když vidím toho Harryho a Pána prstenů, tak mi tam chybí ještě poslední do trojice - Narnie, já jí teď čtu znovu s bráchou a je vážně skvělá :D

Jass
Jass 19.02.2018 v 18:11

MarekG: Nad tím jsem taky uvažovala, ale to už vážně nemá se Zaklínačem moc společného. Nějaká magie tam sice je, ale... Jinak Píseň ledu a ohně samozřejmě doporučuji také :D

MarekG
MarekG 19.02.2018 v 19:08

Jass: Pokud jsem příspěvek Beatrice dobře pochopil, nechtěla něco ve stylu zaklínače, ale něco stejně dobré. Samozřejmě pokud by ale Beatrice chtěla něco ve stylu zaklínače, tak potom by asi Píseň ledu a ohně nebyla to pravé. V poslední době mě ale zaujala fantasy série z tématikou magie, které pochází z knih: https://www.databazeknih.cz/serie/stranky-sveta-6150

Jass
Jass 19.02.2018 v 19:22

MarekG: Pravda... Nečetla jsem pozorně... Na Stránky světa se taky chystám :D

MarekG
MarekG 19.02.2018 v 20:42

Jass: Beatrice ale také napsala, že by chtěla historické fantasy, po tom by byla Píseň ledu a ohně na místě :-)

Beatrice
Beatrice 19.02.2018 v 20:49

Áno, myslela som to tak, že rovnako dobré / kvalitné ako Zaklínač, nemusí to byť podobné :) ďakujem za tipy, zaujali ma najmä Meno vetra (nie je to pre mladších čitateľov?) a Stránky světa (mám rada knihy o knihách). Ale čo čítam názory tunajších čitateľov, Stránkam světa vyčítajú neatraktívnosť postáv, že sú "papierové", ťažko si nejakú obľúbiť, je to pravda? Inak, na Píseň (GoT) sa chystám už dlhšie, ale neviem sa odhodlať :D

Text příspěvku byl upraven 19.02.18 v 20:51

Jass
Jass 19.02.2018 v 20:49

MarekG: Když já mám prostě problém brát Píseň jako čisté fantasy, protože když odhlédnu od toho, že se to odehrává ve vymyšleném světě, tak tam té fantastiky zas až tolik není, obzvlášť na začátku... Ale je pravda, že do škatulky historické to spadá perfektně... :D A je pravda, že moje Jméno větru se taky Zaklínači zrovna nepodobá... Zaklínač je zkrátka jen jeden :D

R.E.M.
R.E.M. 19.02.2018 v 21:07

Doporučím Naslouchače - https://www.databazeknih.cz/knihy/naslouchac-naslouchac-275144

MarekG
MarekG 20.02.2018 v 17:01

Beatrice: Mě se Stránky světa líbily, byla to příjemná četba, po které budeš na knihy pohlížet jinak, něž dosud. Už se chystám na druhý díl, jenom čekám, až ho koupí do naší knihovny.

LiLLu
LiLLu 20.02.2018 v 19:53

https://www.databazeknih.cz/serie/stin-krkavce-3956
Velice dobre cteni:-)

Jass
Jass 20.02.2018 v 20:54

Beatrice: Jméno větru rozhodně není pro mladší čtenáře, je pravda, že jsem to dávala číst čtrnáctiletým klukům a jeden z nich prohlásil, že je to to nejlepší, co kdy četl, ale určitě se budeš bavit. Je to vážně promyšlené a... Vážně skvělé postavy, neznám snad nikoho, kdo by nezbožňoval Elodina :D
Na začátek Písně asi trochu té psychické přípravy potřeba, připrav se, že třeba prvních... 200 stran budeš mít problém si zapamatovat která postava je která a jaké jsou mezi nimi vztahy. Člověk nemá šanci pochytit všechno, když jsem četla první část podruhé tak jsem zažila menší infarkt kolik tam toho je... Ale stojí to za to.

Zebra01
Zebra01 24.02.2018 v 20:11

Promiňte ale... Zaklínač je nějak vyhrazen starším čtenářům...? :)

Kakiko
Kakiko 25.02.2018 v 14:28

Podle mě není.

prasa432
prasa432 25.02.2018 v 15:36

Uživatel svůj příspěvek odstranil.

Vložit příspěvek