Filosofování pod starým mohutným dubem
Navážu na Terrora. U nás doma sledujeme každý rok po půlnoci film Náš dědek Josef (1976). :-)
Asi nejoblíbenější a zároveň prognostická píseň od Tří sester. ;-)
Tři sestry - Lepší časy (asi nepřídou)
https://www.youtube.com/watch?v=VEo2WZqrVmY
Text příspěvku byl upraven 31.12.23 v 23:16
Dobré novoroční ráno, poddubačky, poddubáci i kolemjdoucí. Přeji vše nejlepší do celého roku, zdraví, štěstí, pohodu... A ať se vám dobře čte :-)
Knižní Nový rok, přeji.
Po včerejším shlédnutí dvou filmů, z nichž ani jeden nebyl tak úplně horor, jsem spokojen. Zase jsem vystavil protestní stopku nucenému veselí. :)
Přiznejte se, kdo to včera přepískl a má v hlavě špunt od šampusu, případně kus petardy-retardy? :)
Rok plný skvělých příběhů všem :)
Terror: A který jsi viděl? Já jsem jen slyšela sedmihodinovou kakofonii retardovaného šílenství. Pokud bych na Silvestra měla ještě někdy stonat, nechám se odvézt do pastoušky v lesích.
Lenka: Jenže já teď na ten seriál musím pořád myslet...
Dobré dopoledne. Všem přeji vše nejlepší a pohodový knižní rok. :-)
Já to nepřehnal. Jedno šáňo pro dva lidi. ;-)
Milí spolučtenáři, přeji vám všem do nového roku 2024 hlavně hodně zdraví a času na čtení knih, které vás budou bavit. P.
KristinTj: Spíš thriller, ale super - Čekej do tmy (1967) Nikdy jsem ho neviděl a jsem rád, že mi ho King doporučil. :) A Nosferatu - Fantom noci (1979), což je remake původního Nosferara z roku 1922. Byl jsem hodně zvědavý, jak se Kinski popasuje s nedostižným Maxem Schreckem. Celkem dobře. Ale Max je prostě kult.
Eicherik: Jedno šáňo pro dva? Tak mohl jeden vypít slzu a druhý flašku, ne? :)
Všem Poddubáčkům všechno nejlepšího do Nového roku a spoustu krásných knih, které nezklamou.
Už máte vybranou první letošní? Nebo jste už něco začali?! :O
Já se s filmovým rokem loučila už třicátého filmem Kvílení. Byl to teda dobrej matroš. Ale výsledek dával smysl a vážně jsem se i bála. Ale to asi už každý správný hororový fanda nejspíš viděl :)
KristinTj: Návrat do Samdal-ri. Ale pst, nikomu to neříkej :D
Terror: Čekej do tmy jsem viděla v kinoklubu. Noční můrka pro mě. Ale skvělé téma, skvělá Audrey tedy.
My jsme v kině viděli Wonku. Byla jsem... na rozpacích, muzikálové zpěvy nemusím. Ale kouzlo tam bylo, i krása.
Lenka.Vílka: Ani nezakVílím :D
Lenka: Jo, začala jsem Sedm věží od Sary Baume. První od ní byla luxusní, druhá zvláštní. Píše ale božsky. Tak uvidíme.
KristinTj: Wonka byl za mě super. Mám podobné věci ráda. Jenom jsem byla překvapená, jak jsou lidi překvapení, že je to muzikál. Trochu mě ale mrzelo, že v prostřední části bylo zpěvu míň...
Jo, a dík za ticho :)
I já přeji krásný rok 2024, plno knih každému podle jeho gusta :-)
My jsme to včera nevydrželi, ve 22,30 jsme si připili a zalehli ještě před půlnocí.
A teď jsme si dojeli na krásný ohňostroj do Protivína. Byla to nádhera, ale ty davy z širokého okolí, ajaj.
Text příspěvku byl upraven 01.01.24 v 19:41
Neviděl jste někdo Vánoční příběh (komedie) (ČR) (2022) ? Mně se to líbilo a docela jsem se zasmál. Dávám *****. :-)
Eicherik: Viděla jsem a líbilo se mi to. :)
Jinak od 8. ledna začínají druhou sérii seriálu Stíny v mlze. Určitě se budu dívat, první série mě bavila. :)
Poddubáci a všichni čtenáři přeji šťastný rok 2024, zdraví a čas na hezké zážitky, vč. těch knižních!
Eicherik: ad Vánoční příběh - chtěla jsem ho vidět, ale nevzpomněla jsem si, že bych mohla zapnout televizi. Tak to mě mrzí.
Ale jinak se „pochlubím". O Vánocích a koncem roku jsem viděla extrémně nadprůměrné množství filmů a pohádek. Tolik jich stihnu s bídou za půl roku.
Líbil se mi třeba Svatý rok s J. Gabinem (jeho poslední role).
Text příspěvku byl upraven 02.01.24 v 21:29
Eicherik: Dík za připomenutí, já to používám tak málo... X)
Snad film nechají k dispozici aspoň do víkendu.
R.E.M.: Jestli to stihneš a zkoukneš, tak napiš, jak se Ti to líbilo/nelíbilo. :-)
Eicheriku - také jsem nestihla Vánoční příběh, tak dík za připomenutí a půjdu na íčko.
R.E.M. - na Stíny v mlze se také těším a vůbec na každé další detektivní série, hlavně české, ty mě poslední roky víceméně baví nejvíc.
Prý se kultura země pozná podle toho, kolik zahraničních autorů její čtenáři znají.
Myslím, že to může být i naopak. Kultura země je skvělá podle toho, kolik jejích autorů má vydanou knihu v cizině.
Jak to vidíte vy?
Vložit příspěvek