Filosofování pod starým mohutným dubem
Ohledně dubu bych rád doporučil Haškovu povídku - Zrádce národa v Chotěboři -
Přeju štěstí!
Přezůvky Štěstěny - od Andersena, budu muset zalistovat! My fair lady - Máš - li kapičku pokakanýho štěstíčka.... a ještě mě napadá Villon - Fortunou už mě nazývali staří / a ty mi laješ, že jsem vražednice/ ty, jehož světýlko tak kalně září...
Ať je vaše "světýlko" maják alespoň někomu!
Dobrý rok!
PATRIC: Myslím si, že platí oboje. Ještě bych dodal, že určitým měřítkem může být i počet knihoven v zemi a počet vypůjčených a prodaných knih. Osobně si myslím, že pokud jde o literaturu, tak jsou Češi kulturním národem. :-)
Text příspěvku byl upraven 03.01.24 v 19:20
PATRIC: Nevím, jestli se k té povídce dostanu, ale pokud ano, tak si ji přečtu. Když jsem vybíral strom pro toto vlákno, tak jsem sáhnul po dubu, protože byl v minulosti uctíván Kelty, Germány a Slovany. :-)
A hlavně taky proto, že je nádhernej, ale to ostatní stromy vlastně taktéž. ;-)
Text příspěvku byl upraven 03.01.24 v 19:32
Máme opět pátek a v neděli nás čeká arktické počasí. Kam vás donesly stránky knihy? Já se chystám s Josefem Bergmanem na jižní Moravu. (Vraní oko) :-)
No, Tufova dobrodružství mě teď zavedla tak různě do vesmíru, ale už jsem zpátky nohama na Zemi. Dnes snad ještě dočtu poslední příběh z Modrého kamene, který mě přenese na divoký západ. A ještě nejsem rozhodnutá, co budu číst o víkendu. Možná Les v domě, dokud má autorka jinou knížku v žebříčku 50 právě nejčtenějších :-) Ale vůbec teda nevím, kde se odehrává ten...
denib: Les v domě právě dočetla sestra, tak mi jí půjčí, ale nevím, kdy se k ní dostanu, mám od ní půjčenou ještě Chatu ve Švýcarsku a taky svoje knihy, nedávno jsem zjistila, že mám nepřečtené dvě od McBaina, o kterých jsem neměla tušení, že jsem je nečetla, protože jsem si je dala mezi ostatní jeho knihy ze série. :)
Text příspěvku byl upraven 06.01.24 v 21:45
Čtu Podivnou holku a tam je zmíněné městečko Gaunt. Docela náročný čtení.
Vidím to tak, že to proložím knihou Vánoční překvapení.
Já jsem teď na letadlové lodi s hromadou námořníkú a ještě větší hromadou nevěst. Cestujeme ze Sydney do Anglie za hromadou ženichů. Zní to šíleně, ale v roce 1946 to byla realita.
Na jižní Moravě je fajn. (Vraní oko) Je tu pár divnejch lidí, ale příběh je super. Michaela Klevisová je sázka na jistotu. Koukal jsem na předpověď počasí. Praha zítra kolem 3:00 vpluje do mínusových teplot. Antarktické dny to ale nebudou, ty se počítají až od -10 °C přes den. :-)
Text příspěvku byl upraven 06.01.24 v 08:59
Eicheriku - Vraní oko je fajn čtení
Já jsem ve sněhu na horách pár hodin od Bostonu na Vánočním táboře.
ČT odkládá vysílání druhé řady Stínů v mlze kvůli epizodě se střelbou ve škole
(www.lupa.cz)
Budeme se prozatím muset spokojit s opakováním řady první. :-)
Text příspěvku byl upraven 07.01.24 v 11:34
Marika: Jsem zvědavá, jak se ti bude líbit Půlnoční knihovna, za mě je to úžasná kniha. :)
Venku máme krásných 0°C a před sebou víkend. Kam se vydáváte na stránkách románu? Já se chystám do Předmostí u Přerova do nechvalně proslulých 50. let 20. století. (Páté jablko) :-)
Dojela jsem s dětmi z Řecka do Československa, je rok 1948 a koukám, co bude dál / Až uvidíš moře / čte se to dobře.
Víkend strávím ve městě Malotín, kde je mj. vojenský prostor a vojenská nemocnice. Jelikož jsem ho nenašla na mapě, zřejmě bude fiktivní :-) Kniha Chirurgie hlásí příjem.
Pravděpodobně budu s Panem Tompkinsem v říši divů a určitě se Siddharthem Mukherjee v „říši" genů a dědičnosti.
Text příspěvku byl upraven 13.01.24 v 08:23
Nedávno se mě tady někdo ptal, zda jsem viděla Alice in Borderland. Změna stavu: už jo. A je to fakt dobrý. Zrovna jsem dokoukala moc povedené Kingdom, tak jsem se chtěla pustit do něčeho úplně jiného (jak jsem psala minule, mám rozkoukanou už jenom romantiku) a to vyšlo.
Takže posílám tip dál: Death's Game. Pointa je extrémně fajn, ale skutečný obsah ještě lepší :)
Text příspěvku byl upraven 13.01.24 v 09:50
Dnes se mi podařil v knihobudce parádní úlovek, Dveře do léta. Autora nejmenuji, páč je notoricky znám. :-)
Ten kocour se jmenuje Antonius Arbitr? To je dobrý. ;-)
Lenka.Vílka: Jo Alice in Borderland je hodně dobrý seriál. :)
Eicherik: To je skvělý úlovek, jsem zvědavá, co na knihu řekneš.
Zrovna teď v televizi padlo něco, s čím souhlasím do posledního písmene: Vychází moc knih...lidi jsou více sebevědomější...každý vám dnes řekne, že je to dobrá kniha...ale to neznamená, že dnes vychází víc lepších knih...
Text příspěvku byl upraven 13.01.24 v 23:07
Eicherik: Ulovila jsem před časem Dveře do léta podobnym způsobem :-) Je to skvělá kniha...
Vložit příspěvek