Filosofování pod starým mohutným dubem
Eicheriku - díval ses na Stíny v mlze? Mně se to moc líbilo, spokojenost, myslela jsem, že to dopadení skončí jinak, ale v poslední době už se nedivím ničemu.
Marika Vanova: Já jsem koukala, taky jsem nečekala dopadení takto, ale líbilo se mi to, celá série byla dobrá. :)
Co Odznak Vysočina, sledujete někdo? Já jsem po posledním díle zvědavá, jak to bude pokračovat dál.
Text příspěvku byl upraven 26.06.24 v 21:20
Marika: Díval. Byla to docela dobrá série. Ten konec byl trochu zvláštní. :-)
keri.H: Jen příležitostně. :-) Některé detektivní seriály se mi trochu pletou, je jich nějak moc. :-D
Text příspěvku byl upraven 26.06.24 v 18:31
Keri.H - Odznak Vysočina sleduju příležitostně, taky se mi to líbí.
Ve stínu blesku vydání
Brian McClellan
nehodnoceno
Ve stínu blesku
nelze hodnotit (až vyjde)
Sklenění Nesmrtelní série 1. díl
Demir Grappo je vyděděnec – vzdal se života plného bohatství a moci a zřekl se svých povinností generála, guvernéra a syna. Když je jeho matka brutálně zavražděna, musí se Demir vrátit z vyhnanství, aby se domohl svého místa v čele rodu, a při vyšetřování odhalil pravdu, že boží sklo, magická síla, která udržuje civilizaci v cho... celý text
Toto vydání knihy ještě není v prodeji.
Literatura světová Fantasy
Já knihu koupil již v pondělí 24.6. Není někde chyba? A nebo mám nějaké nadpřirozené nákupní schopnosti? :-)
Vysvědčení jsou rozdána. Jakou knihu máte rozečtenou a nebo do jaké se právě pouštíte?
Já dnes začínám se sbírkou povídek s prvky hororu, nazvanou Když dvanáctá hodina odbila. Chystal jsem se na ni snad 10 let. :-)
Začínám detektivku ze série Erika Falcková a Patrik Hedström (Elsyino tajemství) a v autě audio Šťastná kniha.
Já čtu knihu Poslední člověk na Zemi a prolínám to s knihou Posel v temném lese. Obě knihy jsou o životě v budoucnosti, o problémech na zemi a společenství, která z těch důvodů vzniknou.
Mě zbývá dočíst dvě knihy, abych měla splněnou letošní výzvu. Jednou z nich jsou Malé ženy. Zpočátku mě kniha nebavila, teď, v polovině, už je to lepší. Měla jsem knížku dlouho na seznamu, takže zabiju dvě mouchy jednou ranou. :)
Teď jsem přišla na zajímavou věc, mám knihu i CD Všechny cesty vedou do Santiaga, ale teď poslouchám audio, jenže u tištěné knihy, kterou nečtu, se mi nastaví, že ji čtu také, to by se mělo doladit :-/
Marika: to by mělo. :-)
Já jsem o tomtéž přemýšlela u různých vydání jedné knihy.
Mimochodem - hezká fotka. S čímpak je ta palačinka? ( následuje olizující se smajlík :) )
Text příspěvku byl upraven 04.07.24 v 11:48
Dotaz na všechny: četli jste Malé ženy? A četl někdo převyprávění i neupravenou verzi? Je v tom velký rozdíl? Já je teď četla kvůli výzvě. Myslela jsem, že mám originální vydání, nikde v knize není uvedeno, že jde o převyprávění. Až když jsem ji vložila jako další vydání, byla opravena na převyprávění. Zajímá mě, jestli jsem o něco přišla.
Pavlína197: jde o vydání z roku 1974, že? Dřív takhle vycházelo hodně knih, a je těžké dohledat pravdu. Tohle vydání upravila Jindřiška Smetanová. A je vedeno pod jejím jménem.
https://www.databazeknih.cz/dalsi-vydani/male-zeny-prevypraveni-435649
Třeba kniha Zelený děs. Já vím, že všechna vydání nejsou "ta správná" a měla by mít jiného autora než má. Ale nemohu s tím nic udělat. Protože jsem to nedohledala :(
Text příspěvku byl upraven 04.07.24 v 12:13
Pavlína 197 - díky, foto je z jedné kavárny v Blatné a mám slanou palačinku s kuřecím masem a čedarem a bylo to výborný:-)
Malé ženy jsem poslouchala audio z roku 2023, ale nevím podle kterého vydání.
Máme tady pátek a já se opět ptám: Kde se dnes nacházíte?
Já jsem na cestě do Údolí Oranžových skal, někdy začátkem let šedesátých a doprovází mě bezděčný detektiv Ota Fink. Na nohou mám kanady, oblečený jsem do maskáčů a na zádech mám tele. (Dívka s copem) :-)
Mám rozečteno několik knih, ale momentálně se nacházím v Anglii v době okupace Normany v 11. století (James Aitcheson: Ve znamení meče) a ráda bych také konečně dočetla Perské listy.
Jsem střídavě v Podkarpatské Rusi, v Praze a budu i v Moskvě v letech 1938 a dál s třemi přáteli Helenou, Michalem a Romanem (Svátek hada).
Právě jsem dočetla Smrt v domě Gillespieů a teď se chystám za moře s knihou Najdeš mě v Havaně.
Marika - v jedné naší kavárně taky dělají moc dobré palačinky naslano, nejradši mám s nivou a rajčátky. A není to od vás daleko. :-D
Pustila jsem se do Mlýna, teď jsem v padesátých letech a v hlavě mi co chvíli bliká: svi.. jedny. Před spaním to číst asi radši nebudu.
Mám rozečtenou knihu Syn od Lois Lowry, kde jsem ve společnosti, ve které už se ve 12 letech rozhoduje o jejich povolání.
A druhá kniha (Zřídla) se odehrává v Brně. Ale moc času na čtení tento víkend není.
Vložit příspěvek