Filosofování pod starým mohutným dubem | Diskuze | Databáze knih

Filosofování pod starým mohutným dubem

DISKUZE » Volná diskuze

Terror
Terror 31.01.2025 v 08:35

Také přeji všechno nej a navrch kytičku. :)

Marika Vanova
Marika Vanova 31.01.2025 v 08:37

Terror děkuju, no, uvidíme, jestli se doma něco objeví :-)

keri.H
keri.H 31.01.2025 v 11:19

Také přeji všechno nejlepší. :)

PanPredseda
PanPredseda 31.01.2025 v 13:22

Připojuji se k davu gratulantů.

Eicherik
Eicherik 31.01.2025 v 17:18

Marice přeji všechno nejlepší k svátku a všem čtenářům tohoto vlákna položím obvyklou páteční otázku. Co máte rozečteného a kde se nacházíte? Já jsem byl vyzvednout z jedné hájovny v Česku neznámého živočicha. Zdejší hajnej tady totiž v lese zastřelil metr dlouhého mloka. (Válka s mloky doktora Jaroše) :-)

keri.H
keri.H 31.01.2025 v 17:31

Nacházím se v Kansasu a stále zjišťuji, co jsou dvířka v mém pokoji zač. (Pampeliškový oheň - 2. díl série Sto tajných dvířek)

A taky budu v Londýně a zjišťuji, co se stalo v minulosti. (Rodina z podkroví)

Pavlína197
Pavlína197 31.01.2025 v 18:02

1) Nemůžu se nepřidat - Mariko, vše nejlepší! :-)

2) Jsem převážně v Augsburgu, Německo, momentálně rok 1940.

denib
denib 31.01.2025 v 18:56

Jsem ve staré Anglii a dělá mi starosti můj strýc a taky jedna nevyřešená vražda (Mitfordské vraždy).
A zrovna teď přemýšlím, kde budu ještě. Právě jsem dočetla Oheň, poslední příběh Septimuse Heapa. A nějak váhám, na jaký žánr mám chuť teď. Už jsem to zúžila na dva kandidáty. Buď se vydám do Číny s Lotosovým kruhem paní Tchan - knihy od Lisy See se mi moc dobre čtou, mám je ráda. Nebo se budu (doufám) bát s Tajemstvím červa od Roberta Blocha, autora výborného Psycha. Mám chuť na obojí. Asi si hodím mincí :-)

alekis
alekis 31.01.2025 v 20:11

Databáze inspirativní :-))
Před týdnem jsem četla Pád titánů, teď už jsem v Zimě světa. Mám obavu, že to bude ještě dramatičtější a drsnější, ach jo. Tak aspoň zdravím oblíbené spolučtenáře :-).
Zároveň čtu - inspirace od Mariky a skvělá trefa - Velinského Strašidlo minulosti... A v záloze mám ještě Sto tajných dvířek, taky inspirace, tentokrát Keri.H.
Hezký víkend všem :-).

pavlinda
pavlinda 31.01.2025 v 21:05

Po několika letech mi zase v knihovně padla do oka Katarína Gillerová-Mlha v nás;tak snad nebudu zklamaná...

mistrikova
mistrikova 01.02.2025 v 08:06

Právě čtu knihu Skandální odhalení od Michaela Crichtona. Určitě někdo z vás již viděl filmovou verzi s Michael Douglasem a Demi Moorovou.
A musím říct, že spisovatel je vizionář. Když čtu věty jako: "Jseš dobrej? Jestli jsi byl dobrej, dostals zaměstnání. Když ses ujal, zůstals. Nic víc. Teď jsou odborný schopnosti jenom jednou z priorit. Kladou se taky otázky, jestli jseš správnýho pohlaví a správný barvy kůže, aby si firma spravila čísla, co se týká lidských práv. A když se ukáže, že jseš neschopnej, nemůžou tě vyrazit." A to je kniha z roku 1993. A kde jsme dnes? :-)

Marika Vanova
Marika Vanova 01.02.2025 v 08:30

Moc děkuji za všechna přání, až se červenám, ještě že to je jen jeden den :-)
Terror - kytička byla :-D
denib - také jsem si teď koupila Lotosový květ, knihy Lisy See mám taky moc ráda, ale nepřijde ti, že obálka úplně nezapadá k těm dalším? Přijde mi to škoda.
Jsem ve Schwarzvaldu s kuchařkou Julií, ale přesuneme se brzy na kanárský ostrov La Palma (Slunce nad solnou zahradou).

Eicherik
Eicherik 01.02.2025 v 09:22

V knihobudce jsem dnes ulovil sci-fi Tajná zpráva z Prahy. Moji knižní přátelé tuhle knihu moc dobře nehodnotí, ale zkusím ji. Pěkně se mi rozrostla hromádka knih z knihobudek a jiných zdrojů, tak budu muset dát stop stav objednávkám z knihovny. :-)

Marika Vanova
Marika Vanova 01.02.2025 v 10:41

No jo, ty máš vlastně knihobudkosoboty, tak hezké čtení a hodně síly v pozastavování objednávek z knihovny :-%

Eicherik
Eicherik 01.02.2025 v 16:08

Marika: Tahle moje "tradice" sobotních ranních návštěv knihobudky vznikla za covidu v době nejpřísnějšího lockdownu a dodržuji ji dodnes. :-)

Eicherik
Eicherik 01.02.2025 v 16:28

Zítra máme nejen Hromnice. Také si dovolím připomenout jeden zítřejší televizní pořad. Na Nově od 20:20 poběží Král Šumavy: Fantom temného kraje (1). Doporučuji. :-)

denib
denib 01.02.2025 v 18:19

Marika: Obálky jejich mi připadají celkem různorodé, tak mi to ani nepřijde. Všechny jsem je měla z knihovny, včetně téhle poslední.

Martule44
Martule44 02.02.2025 v 13:18

Dobrý den, ahoj při neděli... pustíte mezi sebe nového poutníka nebo je zde stála, uzavřená společnost? :-)
Do včerejšího večera jsem nezbloudila do zdejších diskuzí, ale po výšlapu bílou stopou na rozhlednu Velká Deštná, jsem při regeneraci do některých nakoukla, přiznávám nezaujatě a zaujalo mě zdejší filosofování. :-)
Mám ráda nejen staré, mohutné stromy, ale i různá témata.
S těmi o mnoho staršími už zdržovat nebudu, ale k pár nedávným bych ráda přidala pár řádků...neb motivovala a uvedu tím i sama sebe :-)

Pavlína 197 : děkuji za tip na film Němá tajemství, nejsem totiž Tv maniak, již více jak 10 let žiju bez ní, ale ráda si jednou za čas pustím film na noťasu. Najít však v dnešní době něco poutavého, je složité.

Eicherik : návštěvy knihobudek je zajímavý počin, ve městě perníku jich je mnoho a do některých jsem i nakoukla. Jednu zajímavou jsem našla i v Nejdku na krušnohorsku, což je trochu z ruky :-)

Terror : houby mám ráda, jen poslední dva roky mezi nimi tiše našlapuji při svých toulkách českým krajem, protože bych z nich v batůžku nadělala víc než jen smaženici :-)
... a adrenalin? Je to moje druhé já :-) Asi, že mám prostě ráda život, zkusila jsem toho hodně. Skok z Loketského mostu do houpačky, navigace při letu ve sportovním letadle, canoyning , větrný tunel, nadšenec do vysokohorské turistiky, tak výšlap na Mont Blanc, Grosglockner, Ortler a další. Noční výpravy na Sněžku, Králičák s přespáním na ledu, ve sněhu, nadšená vodácká holka, co splula spoustu řek tady i ty divoké venku....je toho mnoho.
Navzdory tomu zbožňuji tichá zákoutí a místa bez lidí...

Hanka-Bohmová : tvé adrenalinové porody mě pobavily... úsměvné přirovnání:-)

Denib : podobným nadšencům, co okusili něco vzletného rozumím a tvým psím kouskům palec nahoru. Jsem ráda, že je víc takových ztřeštěných nadšenců :-)

Jana 0400 : knihy schřoupu jakýmkoliv způsobem, tudíž občas si poslechnu i audioknihu. Přednes některých protagonistů je dech beroucí!

Eicherik: Král Šumavy patří mezi oblíbené filmy. Našel by se dnes vůbec někdo takový?

Omlouvám se za tolik řádků a slov, těžko už doženu vaše filosofování, ale pokud dovolíte, občas nakouknu ... ?

Jeden skromný, nedělní příspěvek... Drží tu někdo " suchý únor? "

Text příspěvku byl upraven 02.02.25 v 13:35

Terror
Terror 02.02.2025 v 13:56

Martule44: Jen navštěvuj, nahlížej a přispívej. Tady se snad nikdo zlobit nebude, naopak. (Viď, Eicheriku?) :)

Suchý únor jsem porušil hned včera při rodinné oslavě. Jinak ale držím suchý skoro celý rok. :)

keri.H
keri.H 02.02.2025 v 14:04

Martule44: Jak píše Terror, nikdo se tu zlobit určitě nebude. :)

A co se týká suchého února, ten jsem také porušila při oslavě, ale skoro celý rok nepiju, takže suchý únor ani neřeším.

denib
denib 02.02.2025 v 14:08

Přidávám se k ostatním. Suchý únor nedržím, protože celý rok skoro nepiju. Příležitostně jen sklenku bílého vína. Hlavně když dojedu na Moravu :-)

Eicherik
Eicherik 02.02.2025 v 14:13

Martule44: Přesně jak píše kamarád Terror, vítej mezi nás. :-)

Pro upřesnění, kterého Krále Šumavy máš na mysli? Toho z roku 1959, nebo toho nového? :-)

Eicherik
Eicherik 02.02.2025 v 14:18

Suchý únor nedržím. Včera jsem si dal dvě točená piva (jiná než točená nepiju) k obědu a cestou domů si koupil lahev svařeného vína. :-D Teď vypadám jako alkoholik, ale nejsem. ;-)

Martule44
Martule44 02.02.2025 v 15:13

Děkuji za vřelé přijetí všem :-)

Nejsem alkoholik, ani suchomil, ale ráda si dám občas sklenku bílého... suchý únor dám , prý se mi zlepší spaní a probudí svalovina :-) :-)

Eicherik: viděla jsem oba a oba mají něco do sebe. Nové filmy bývají natočené působivě, ale ty staré filmy mají prostě své kouzlo....a nemluvím jen o Králi Šumavy.

Eicherik
Eicherik 02.02.2025 v 16:51

Martule44: Souhlasím, své kouzlo opravdu mají. :-)

Vložit příspěvek