Filosofování pod starým mohutným dubem
Hanka: Potěšitelné důvody - to je hezké vyjádření, to se mi líbí :-) Tak přeji, ať máš toho potěšení co nejvíce, ale ať si stihneš i odpočinout.
Prajem všetkým spod duba (a nielen im) pokojné sviatky. Pútavé,nekončiace knihy a veľa chuti do života aj do čítania.
Já jsem si na volné dny, aby to bylo stylové, no trochu kecám, půjčil jsem si to, protože jsem na to byl zvědavej, Mráz. :-D
https://www.databazeknih.cz/knihy/martin-servaz-mraz-233093
Text příspěvku byl upraven 22.12.17 v 17:37
A taky jsem si objednal další tři díly s Otou Finkem. ;-)
R.E.M.: Jsem zvědavej, co řekneš na ten Deník kastelána. :-) A taky jsem zvědavej co řekneš na Otu Finka. :-)
Text příspěvku byl upraven 22.12.17 v 18:22
Všetci sa tu "vyťahujú" nejakými vychytávkami (alebo ako nazývame vzácnosti,novinky medzi kaktusármi "špekmi") len ja sa tu pokojne ako myš domová prehrýzam svojou domácou knižničkou-zásobárničkou.
Text příspěvku byl upraven 22.12.17 v 18:13
newtory: Máš holt nasysleno. ;-) V létě sis udělal zásobičku a teď se nemusíš honit. :-)
Veru tak,nakupovať treba priebežne,nie kampaňovite.
Potom neskončia nespotrebované knihy v kontajneroch.
Ono je to s tím nakupováním někdy těžké. :-) Často narazím na nějaký zajímavý titul a zjistím, že vyšel někdy před lety a nový už se sehnat nedá. Takže antikvariáty budiž pochváleny. :-)
Ja som zas radšej ak sa dá zohnať starý. Raz za čas sa mi stáva,že sa objaví nejaká dlho hľadaná kniha v internetovom antikvariáte v ČR,potom ho rýchlo celý prešmejdím, (poobjednávam veci ktoré som chcel už dávno,ale neponáhľalo to) aby sa mi rentovala objednávka a objednám tak za cca 2.000 CZK (niekedy aj trochu viac).
Do chladničky dám sekt a čakám poštára.
Text příspěvku byl upraven 22.12.17 v 22:22
Eicherik: Skoro mě od čtení Deníku kastelána odradily některé komentáře... Ale dala jsem E. Bočkovi šanci a za prvních 80 stran nelituji. Baví mě. Úžasně popisuje podivné zamecké zvuky a děsivé pazvuky. Živě mám před očima chudáka racionálního kastelána, jak s ním mává strach.
Vždycky jsem si přála přespat na zámku..., ale po přečtení knihy možná svůj názor na zámeckou romantiku přehodnotím. :-))
Co vy, poddubáci, chtěli byste přespat na zámku nebo i dělat kastelána?
Text příspěvku byl upraven 22.12.17 v 18:47
Newtory: Nádherný, originální zvyk. ... To já čekávám na paní pošťačku většinou s "nudným" čajem nebo kávou.
Ja áno. Raz som strávil víkend a jednu noc v tvrzi Volfartice a stále na to spomínam.
JÁ jsem 2xpo sobě . Byla v Lednici celé prázdniny, a spala jsem někde u konirny ale. všechno zevšední.
Já si ten Deník kastelána určitě přečtu. Chtěl bych přespat na hradě a kastelána bych dělat chtěl, ale taky na hradě. Jednou jsem přespal na půdě na Starém bělidle. :-) Ale Babičku jsem nečetl. :-D
Kdysi dávno předávno jsem si říkala, že by se mi líbilo dělat průvodkyni na hradě. Ale už si to nemyslím. Někteří lidé by mě asi děsně iritovali. A navíc si jsem jistá, že by mě hrozně bolely nohy :-)
Ale přespat na strašidelném hradě by mě lákalo :-)
Moje manželka jednu sezónu prováděla na Karlštejně. Česky a německy. Dodnes na to ráda vzpomíná. :-)
Asi by se mi líbilo strávit nějaký čas na hradě nebo zámku, ale ne sama, já se přiznám, že se bojím a hlavně tmy a nemohu s tím hnout. Ale kastelána bych nechtěla dělat, to radši mit penzion v podzámčí nebo podhradí, to jo, to by se mi líbilo.
Asi by som mal celoročne takú rýmu a hexenšus,že sprievodné zvuky ktoré by som pri tom vydával,by vyštvali všetky strašidlá zo zámku aj širokého okolia.
AD: Marbo, Sága rodu Forsytů,to budú nádherné sviatky.
Pamätám sa keď som to čítal prvýkrát, "Radost až do rána".
Motivačné audio :
https://www.youtube.com/watch?v=zyZfsRqYWpM
Text příspěvku byl upraven 22.12.17 v 20:16
Newtory - zatím cca 160 stránek a dobrý.
Dovolím si již nyní popřát Vám hezké svátky. Nýčko můj oblíbený Updike v kombinaci s Nicholsonem.
Nevěděla jsem, že Updike napsal Čarodějky z Eastwicku. Možná si to taky přečtu, celkem by mě zajímalo, jak je v knize popsaný konec. Ještě uvidím, jak se mi od něj bude líbit ten půjčený Kentaur.
Newtory: Volfartice? Kde jsi se tam zval? :-)
Ve Volfarticích mám vzdálené příbuzné, párkrát jsem tam byl ... ale tu tvrz jsem nenavštívil.
Loni jsem strávil pár dní dovolené v Hrádku u Sušice - bylo zajímavé spát v zámeckých pokojích.
http://www.zamekhradek.cz/
Vložit příspěvek