Filosofování pod starým mohutným dubem
Mám dotaz, kupujete knihy k vánocům, objednáváte? Zrovna čekám na dodání dvou knih z knižního klubu a v místním knihkupectví na mě tři knihy čekají po objednání.
Knihy určené pod stromček mám nakúpené aj prečítané. Stačí ich už len zabaliť.
Naias: takže ty je koupíš a hned přečteš? Fikaný ..já si je když tak půjčím až po přečtení obdarovaným.
Keď už ich mám v ruke, tak je to škoda nevyužiť. A čakať, kým si ich príjemca prečíta, sa mi nechce. Zvlášť, ak knihy číta ako ja – o rok, o dva, o tri... Kedysi som to nerobila, ale potom mi to bolo ľúto, že som si ich neprečítala, keď som mohla. Tak teraz nakupujem knihy v predstihu, aby som nemusela švihať. Už sa aj stalo, že sa mi kniha tak zapáčila, že som si ju nechala.
Vlastně to máš dobře vymyšleno. Já ale neumím nakupovat dárky s takovým předstihem, každý rok s tím bojuju poslední dva týdny.
Já to dělám taky většinou jako Naias-a ještěže tak,protože jsem se parádně sekla a rodina by ze mne měla nadosmrti legraci,protože je u mne automaticky předpokládán správný výběr:-).
Marika: Čtu víc knih najednou, ono to tak nějak samo vždycky vyjde. Občas něco z toho poslouchám. Básně nejdou číst prostě od začátku do konce, takže vedle nich čtu nějakou beletrii. Občas do toho dám nějakou literaturu faktu nebo populárně naučnou a tu taky nečtu v jednom zátahu. Občas čtu něco tlustého, ale když si chci vzít někam knihu sebou, tak sáhnu po nějaké tenčí ... A ono jich je najednou rozečtených víc :-)
Ale kdybych někomu dávala knihu jako dárek, předem bych jí nečetla. Mám v sobě pocit, že právo prvního čtení patří obdarovanému a na knize to je poznat.
Tak jsem si domů přinesl svou první "Finkovku". :-) A hned dva díly v jednom. :-)
Dudu: Tomu věřím. Jsem na to hodně zvědavej. :-) Kolik jsi přečetl dílů?
Z téhle série jedu teď dvanáctou. Začalo to tak nevinně... Pěkný komentář má u tohoto autora Marlowe.
Ach jo, přišly na mě Vánoce. Místo abych četla, tak si pouštím jednu pohádku za druhou :-)
Tak to je hezké. :-) Já se prodírám hustým sociálismem a pomáhám pátrat po vrahovi, který nechal zakousnout vnadnou ošetřovatelku. :-D
Koukám, že Tmavou studnici u nás v knihovně mají taky. Asi jí po Novém roce zkusím :-)
Naprosto doporučuji. Ten jazyk, kterým je to napsaný, to je pošušňáníčko. :-)
denib: koukám, že jsi na tom s těmi pohádkami jako já. Taky mám vždycky naprostý pohádový úlet. :-)
To jsem ráda, že nejsem sama :-) Teď jsem dokoukala Legendu o Vánocích a přemýšlím, co dalšího přijde na řadu ...
No večer určitě bude na jedničce, ne? Já teď cestovala ve vánici, takže to nemám ještě zjištěno.
Od soustruhu jsem si odběhl do psychiatrické léčebny. :-)
denib: Lidé dělají horši věci a ani se u toho nestydí. ;-)
Vložit příspěvek