Filosofování pod starým mohutným dubem
denib: Přečti si Cestu slepých ptáků od Součka, to je lepší než celej Verne. ;-)
Eicherik: taky se těším na novou výzvu 2018, ještě jsem se tedy nad konkrétními knihami nezamýšlela a co vy?
Eicherik, Naias, Lector: Děkuji. Máte pravdu, pod jiný bod výzvy by se to dát dalo. Ale doufala jsem, že by se to napasovalo právě do tohoto bodu pod nějaký speciální žánr. Pocitově mi to tam patří a sci-fi mi připadá jako hrozně široký pojem. Jenže já nejsem zrovna odborník na žánry :-) Asi budu muset k tomuto bodu výzvy vymyslet něco jiného ...
Lector: Proč ta omluva? Je to myslím diskuze otevřená pro všechny a já jsem ráda za různé názory :-)
Text příspěvku byl upraven 12.12.17 v 10:37
Chystáte se někdo pod dubem jít i do té Popsugar výzvy?
Některé body jsou zajímavé, ale nechce se mi se uvázat na cca 40 - 60 pevných zadání, nevím, nevím.
denib: Podobně, jako Ty máš chuť na Verna, já mám zase chuť okusit něco od Trosky. :-)
Lector: Dííky! Občas si něco pro děti přečtu, ale ne moc často. Je to dobrý nápad.
Marika: Já kromě výzvy tady plním ještě svojí vlastní výzvu (28 knih). Přidat si k tomu Popsugar by se sice asi dalo ještě zvládnout, ale jen tak tak a už bych musela číst opravdu promyšleně to, co do výzev patří. Už bych nepřečetla nic jiného. Ale rozhodla jsem se, že si zkusím průběžně plnit Popsugar ze všech let bez časového omezení. Prostě se občas podívám na to, že bych třeba mohla nějaký bod splnit. Budu to brát spíš jako inspiraci. A co se týká knih pro naší výzvu na příští rok, tak já už typy na většinu bodů mám. Prostě mi to nedá, abych o tom nepřemýšlela :-)
Denib: díky za utvrzení, asi tak bych to viděla i pro sebe. Nechtěla bych mít četbu okleštěnou tim, co musím. Prostě jen pro inspiraci.
A ty své typy si někam zapisuješ nebo pamatuješ?
Marika: Mám to v seznamu - ve vlastních seznamech. Ale mám tam obvykle tak tři knížky na jeden bod a ještě je možné, že stejně přečtu něco jiného :-) Akorát zatím nemám typ na knihu o jídle. Koukala jsem do diskuze a zaujal mě zatím akorát Zvláštní smutek citrónového koláče, ale tu u nás nemají. Ale je pravda, že jsem do té diskuze koukala už před nějakou dobou.
Koukla jsem, u nás citron koláč mají, tak se na něj třeba dostanu, díky.
denib: taky mám v předběžném výběru Zvláštní smutek citrónového koláče, ale vlastně jsem ještě nekontrolovala, zda ho tu u nás v knihovně mají.
denib: Do knih o jídle bych klidně hodil Mlýn na mumie, protože ta gastronomie je tam velmi výrazná. ;-)
Makropulos: A splňuje to kritérium? Já ho taky četl a s chutí si to zopakuji. :-)
Eicherik: To byla první kniha, která mě k tomuto tématu napadla. Přeci nebudu číst kuchařku, nebo něco na ten způsob. Takže myslím, že kriteria splňuje.
Já už vlastně teď zastávám názor, že číst knihu podruhé v mém věku, už je velká škoda. Protože existuje tolik knih, které bych chtěla přečíst a času už zase tolik není.
Ta dlouhatánská doba, kdy jsem vůbec nečetla, mi ten dostupný čas zkrátila. Ale stejně mám dojem, že i kdybych průběžně četla celou dobu, měla bych teď asi stejný pocit.
To já se k některým knihám ráda vracím podruhé. Samozřejmě mi je taky líto, že nestihnu přečíst všechno, co bych chtěla. Ale proč nevzít podruhé nebo třeba potřetí do ruky knihu, o které vím, že mi přinese příjemné chvíle? :-)
denib: já s Tebou souhlasím. Je pravda, že teď občas vytahuji knihy, které jsem četla kdysi a to když zjistím, že už si z nich nic nepamatuji, ale stejně mám potom pocit, když se začtu, že mi už vlastně chybí to překvapení objevování nového, protože samozřejmě při čtení se mi to postupně vybavuje.Také občas tak nějak projedu knihu, když vyšel její další díl, abych si obnovila dojmy a některé věci připomněla, a potom také u některých knih, je vlastně procházím ještě jednou po jejich dočtení. Ale to, jak tu čtenáři v komentářích říkají, "určitě se ke knize vrátím", už já neříkám.
denib: Určitě si Mlýn na mumie přečti tak jako tak, je to velikej zážitek. :-D Komisař Durman je takovej drsnější komisař Ledvina z Adéla ještě nevečeřela. :-D
Eicherik: Dal by sis jelitnici a jitrlito? Ale nevím, já jsem z Mlýnu byla nadšená, ale ne každému se to líbí.
Eicherik dnes 10.12:
A co třeba tohle:
www.databazeknih.cz/knihy/magicky-pruvodce-mestem-pod-pahorkem-331882
Eicherik: ad Naslouchač - taky si k ostatním přiložím doporučující čtenářské polínko. Je to fantasy, ale jsou tam i záhady a tajemno. Myslím, že by se ti Naslouchač mohl líbit.
Já fantasy téměř nečtu, ale Naslouchač mě nadchnul tak, že jsem si ho po prvním přečtení koupila a pak přečetla podruhé.
Denib: I když možná nebude pasovat do výzvy - Cesta slepých ptáků stojí za přečtení.
Vložit příspěvek