Filosofování pod starým mohutným dubem

DISKUZE » Volná diskuze

intelektuálka
intelektuálka 29.01.2018 v 19:38

Ještě dodám - já si na netu zadám katalog knihovny - KJM - a tam přesně vidím, která pobočka knihu má a zda je půjčena

Eicherik
Eicherik 29.01.2018 v 19:41

Ještě, že jsem si ty Kroky vraha půjčil, už mi to píše, že půjčku nelze prodloužit, protože je kniha rezervována jinému uživateli. :-)

intelektuálka
intelektuálka 29.01.2018 v 19:53

Eicheriku, pokud mám žádané novinky, přečtu si je přednostně a vrátím brzo, u nás je termín vrácení do měsíce, ale vracím za týden

Eicherik
Eicherik 29.01.2018 v 20:01

intelektuálka, encyklopedie: Další dobrá rada. Kroky vraha vrátím hned v pondělí, dříve to nestíhám. :-)

denib
denib 29.01.2018 v 20:01

Kroky vraha nejsou zrovna novinka ...

Eicherik
Eicherik 29.01.2018 v 20:02

denib: Nejsou novinka, ale jak jsem se díval, tak je nikde nemají. :-)

intelektuálka
intelektuálka 29.01.2018 v 20:04

Encyklopedie - pěkný večer - protože vím, jak se na určitou knihu těším, chci ji dopřát i druhým... a říkejte mi jménem, toto je jen přezdívka ze školních let, páč už tehdy jsem stále ležela v knihách..

denib
denib 29.01.2018 v 20:04

Jednou za čas kouknu na seznam knih, co mám půjčené, jestli si je někdo nezarezervoval. Ty pak samozřejmě taky čtu přednostně.

intelektuálka
intelektuálka 29.01.2018 v 20:10

Eicheriku, ale já vás nechci honit.. Já třeba čtu velmi rychle a k určitým myšlenkám se vracím... ale každý to máme jinak, já už jsem doma
A denib je též ohleduplná..

Eicherik
Eicherik 29.01.2018 v 20:13

intelektuálka: Já vím. :-) Já čtu taky celkem rychle, ale čtu většinou jen pátek až neděle. :-)

Text příspěvku byl upraven 29.01.18 v 20:19

intelektuálka
intelektuálka 29.01.2018 v 20:25

Encyklopedie - jaká pocta - já jsem obyčejná žena - též mám muže 40 let...
Mám slabost pro svou krásnou rodnou Moravu - jsem patriot

bubka
bubka 29.01.2018 v 21:56

encyklopedie, tak tu jsem si právě koupila... jsem na ni moc zvědavá, R,E,M . ano to je ona Blue Opal, viděla jsem ji jen na obrázku - kromě té své sazenice. , takže květ jsem v reálu neviděla. Mám magnolií několik, spolu s pivoňkami a to jak dřevitými tak bylinnými jsou to mé oblíbené rostliny - a kromě toho jsou mohutné, takže je ve své plevelové džungli i najdu. Před devíti léty jsem pod dvě veliké dřevití pivoňky pohřbila své druhé já, moji milovanu fenku Amálku řečenu Mája.. je pohřbená v dece larise, asi to byla chyba, je to nějaká umělina a dnes mi pomalu odumírají obě pivoňky, nemohou patrně přes tu deku dál s kořeny, ale musí si poradit, svou Majulku rušit nebudu, poblíž jsem právě, pro jistotu, už do volné půdy, vysadila tu zvláštní magnolii.

Mám ráda knihy o zahradách a rostlinách, je to jako s kuchařkami, je blaho si jimi listovat.

Text příspěvku byl upraven 29.01.18 v 21:56

newtory
newtory 29.01.2018 v 23:06

Pozeráte niekto na ČT: Vzteklinu ?
Za mňa zatiaľ 5 hviezd.

newtory
newtory 29.01.2018 v 23:21

Ja som to pozrel z archívu ČT,hneď tri v jednom,takže zvládam bez poznámok (nie ako v škole).
Pozajtra bude ďalšia časť.
Veľmi dobrá atmosféra a Šumava je s "pochovanou" históriou na Nemcov a s hustými lesmi na "tajomno" ako stvorená...

Eicherik
Eicherik 30.01.2018 v 06:21

Vzteklina je naprostá bomba za pět hvězdiček. Šumava je asi nejtajemnější a nejkrásnější kout naší země. Naprosto mě odrovnala postava patoložky - ten její humor. :-) Jenom mě teda překvapil ten medvěd. I když tam byly ty různé stopy, tak jsem tam medvěda opravdu nečekal. :-D

intelektuálka
intelektuálka 30.01.2018 v 08:13

Jé Bubi, díky za radu, u nás dožívá 17 letý psí kamarád, tak už vím, že do umělé deky ho nemůžu zabalit...
Já byla odvolána k Ben Hurovi, ale ta nová verze se mi nelíbila.

bubka
bubka 30.01.2018 v 08:23

Tak to je mi líto, mně vždy smrt našeho zvířete pořádně sebere a sebere mne i to, kdy jedu a na silnici nebo u ní je přejetý ježek, kočka. strašně mne v tu chvíli rozčiluje syn, který je racionální, jak ta děti bývají a protože si nikdy ničeho nevšimne, tak já prožívám chvíli smutku a pocit bezmoci a on má dotazy typu...kde, kde je, a byla tam krev.... to by mne šlak vzal

intelektuálka
intelektuálka 30.01.2018 v 08:55

Mám to stejně... Ještě jsem nezapomněla na konec prvního kamaráda, kterému před našima očima selhalo srdíčko. Já žiju u lesa a je tu spousta zvířátek, veverky, kočky, ježci a lese jsem vídala i srnky. A teď musím nasypat ptáčkům.

Marika Vanova
Marika Vanova 30.01.2018 v 09:54

Vzteklinu taky sleduju a dávám 5*, líbí se mi to.

S těmi psími miláčky to mám stejně. V dubnu to budou dva roky, co nám umřela naše fenečka Kavalíra a bylo to před námi doma to zabalila, srdíčko atd. Mohli jsme se s ní jako rodina společně rozloučit a teď ji máme pod Kanadskou boruvkou na chalupě.

intelektuálka
intelektuálka 30.01.2018 v 10:35

Na druhé straně si říkám, že jsou to smečková zvířata, že chtějí být s námi do konce a my to prostě musíme zvládnout.

Marika Vanova
Marika Vanova 30.01.2018 v 11:11

Intelektuálka: jo jo, myslím si zpětně, že to bylo dobře, nebyla sama, nemuseli jsme ji " uspat", vnímala naší přítomnost, společně jsme si (rodina) poplakali a poděkovali jí za hezkých jedenáct let.

intelektuálka
intelektuálka 30.01.2018 v 11:20

Ano Mariko, myslím, že nám rozumí všichni, co to zažili. My jsme na něj nezapomněli, byl to člen rodiny.

Raksa.A
Raksa.A 30.01.2018 v 14:32

Já jsem musela nechat Amálku uspat před 14 dny - selhaly jí játra po práškách na epilepsii, i když dostávala další na ty zatracený játra - bylo jí deset - usnula mi v náručí a už jí nic nebolí...

intelektuálka
intelektuálka 30.01.2018 v 14:47

Všichni pejsci jsou v nebi, zvíře vědomě neublíží /pouze když je špatně vedeno/

Marika Vanova
Marika Vanova 30.01.2018 v 16:14

Raksa. A: soucítim s vámi.

Vložit příspěvek