Filosofování pod starým mohutným dubem
denib: Mě vždycky ten název Těžká planeta fascinoval. Relativně nedávno jsem ji viděl v knihobudce, ale nechal jsem ji tam. :-)
Eicherik: Jasně. Problém je, že když odfiltruju, nezbude z textu skoro nic. :)
Terror: Tak po tom nezbývá, než jak s oblibou říkám, hodit knihu za psem. :-D Dělám si legraci, psy mám rád. :-)
RamonVarga: Přečetla jsem Dunu, ale jen první díl. Líbil se mi, výborný nápad, zajímavě vymyšlený svět. Duna stojí za přečtení.
Ale jedna kniha s příběhem Duny mi stačila. Další díly mě zatím nenalákaly, asi se ani nestane, nemůžu srovnávat.
První Duna je skvělá, monumentální a dechberoucí. Druhý díl mě vůbec nebavil, čímž jsem se sérií skončil.
Dokončila jsem Terapii Stezkou Českem a určitě se podívám chvíli do Anglie (Zapomenutá vražda). :)
Eicherik: Sice čtu teprve třetí povídku, ale řekla bych, že jsi udělal chybu :-) Vždycky bys jí přece mohl vrátit...
Já se teda momentálně nacházím v prvoválečné Varšavské enklávě a snažím se získat materii primu pro alchymistické léky.
Na příští víkend mám přichystánu Válku s Mloky Karla Čapka a ten další navážu scifíčkem Válka s mloky doktora Jaroše Václava Semeráda. Překvapilo mě, že má tenhle titul náklad pouze 1000 kusů. Na oboje jsem hodně zvědavej. :-)
Text příspěvku byl upraven 12.01.25 v 22:19
Eicherik: Válka s mloky od Čapka je fajn a měla by být v povinné četbě - pokud již není.
Eicherik: taky jsem koukala, ale zatím nějak nevím, co si z toho mám vzít.
RamonVarga: Určitě minimálně bývala v povinné četbě. Přiznám se, že vůbec netuším, co od Války s Mloky očekávat, je to pro mě velká neznámá. :-)
Pavlína197: Mě to docela bavilo, jenom mi ta dvojice, Háma a ta jeho manželka přišla taková nesourodá. :-)
Eicherik: to každopádně, ale jsou spolu teprve deset let. Když spolu vydrží (?), tak se to časem srovná. :-D
Pavlína197: No já bych na ně moc nesázel. A ten potenciální milenec (bývalý ekologický aktivista) mi přijde nějakej podezřelej. :-D
Na TV NOVA se schyluje k seriálové bombě. Ještě není zveřejněný termín, ale již brzy tento kanál odvysílá (seriál) Král Šumavy - Fantom temného kraje (2022). Doporučuji. :-)
romusak: Koukám, že Strážník z Nového Světa u Tebe zabodoval. Už ho mám taky doma. :-)
Král Šumavy - Fantom temného kraje se mi taky líbil, přidávám se k doporučení.
Vzpomněl jsem si na to v souvislosti s knihou Válka s mloky doktora Jaroše. Mám moc rád, když beletristická kniha obsahuje fotografie s popisem. Dodává to ději v knize takovou autentičnost. Je tam třeba fotografie nějakých bedýnek a přiložený text uvádí: Podivné bedýnky ve sklepě... Rád se takhle nechám autorem houpat a kniha u mě stoupne o něco v ceně. Poprvé jsem tenhle typ ilustrací zaznamenal u románů Ludvíka Součka. :-)
Jo, taky mě taková autentičnost baví. Cesta slepých ptáků je tím opravdu uvěřitelná. :)
Anketa středeční.
Spáchali jste někdy nějaký ten adrenalinový zážitek? Případně - chtěli byste?
Kdysi jsem skočil že Zvíkovského mostu na gumě. A chtěl bych do vesmíru, i když nevím, jestli to je adrenalinový zážitek. :)
Vložit příspěvek