Filosofování pod starým mohutným dubem
Terrorova anketa. Já bych dal asi krtečka (O krtkovi) a Krkonošské pohádky. :-)
Co vás v poslední době v jakékoli souvislosti s knihami rozesmutnilo?
Svěřím se...
Zdechl mi mobil, to se prostě stává, odešel do křemíkového nebe a já si koupila nový. Přišla jsem tím pádem vlastně o všechna data v přidružených aplikacích - VČETNĚ - čtenářského deníku! (plačící smajlík). Jasně, kdybych byla v aplikaci registrovaná, stát se to nemuselo, ale prostě mě to nenapadlo, takže databáze přečtených knih za posledních cca 7 let se vypařila...
Tolik lidí mělo rádo Krkonošské pohádky? Já je nikdy ráda neměla. Anče mi hrozně lezla na nervy :-)
Několikrát jsem v minulosti byla v divadle na letní scéné Ungeltu, která je na Novém světě. Takže jsem se tam i prošla. Ale jinak o tom místě vlastně nic nevím. A už je to dost dávno.
Nedíval jste se někdo na seriál Dcera národa (2024) ? Bylo to hodně zvláštní. Moderní humor a moderní hudba v kulisách národního obrození. Já jsem se velmi bavil. :-)
Z Večerníčků bych nejvýš dala Spejbla a Hurvínka a Pohádky z mechu a kapradí. Ale líbily se mi i Maxipes Fík, Krteček, Krkonošské pohádky, Jen počkej, zajíci, Rákosníček, Maková panenka, Štaflík a Špagetka...
Méďové a Včelí medvídci taky patří k hezkým pohádkám, ty jsem viděla až se svými dětmi.
Z delších animovaných pohádek by to vyhrál seriál Podivuhodné dobrodružství Vladimíra Smolíka.
Anketní otázku jsem položila synům.
Odpovědi:
- Spejbl a Hurvínek, Pat a Mat, Pohádky z mechu a kapradí
- Pat a Mat, Krkonošské pohádky, Méďové
Text příspěvku byl upraven 08.01.25 v 22:01
jana0400 - úplně chápu smutek.
Mě by to nejen rozesmutnilo, ale i neskutečně naštvalo.
Já měl nejradši večerníček Autíčko s červeným srdcem. Kdo z vás si ho pamatuje?
Naštvalo mě, když jsem zjistila, že v knihovně nemají poslední díl série Příběhy Septimuse Heapa, když jsem si tam přitom půjčila všechny předchozí. Je to k vzteku, když si člověk půjčuje celou sérii a pak nemá konec. Jenže pak jsem se na to raději ještě zeptala a zjistila jsem, že jsem trubka a koukala se špatně. Paní knihovnice mi jí našla, jen jí měli trochu jinak uvedenou v katalogu :-)
Vložit příspěvek