Filosofování pod starým mohutným dubem

DISKUZE » Volná diskuze

Marika Vanova
Marika Vanova 31.12.2024 v 15:18

Tož to už stačí, už se červenám, tak moc to zase neznamená, to je jen výhra pro mě :-)

Text příspěvku byl upraven 31.12.24 v 15:19

Eicherik
Eicherik 31.12.2024 v 15:28

Taky se už tak těšíte, až nám tam Dan dá zítra Čtenářskou výzvu na rok 2025 a budeme moct do ní sázet nové knížky? Já teda hodně. :-)

Text příspěvku byl upraven 31.12.24 v 17:24

Azizi
Azizi 31.12.2024 v 15:53

Ja nie, pretože ČV nepoužívam, ale prajem vám to ostatným :) No bavilo ma to hádanie :D

Text příspěvku byl upraven 31.12.24 v 15:55

Eicherik
Eicherik 31.12.2024 v 16:00

Taková mikro anketka. Jaká kniha z vaší letošní Čtenářské výzvy se vám nejvíce líbila?
U mě to byl román Ignis fatuus. :-)

Eicherik
Eicherik 31.12.2024 v 16:03

Azizi: A jak si byla úspěšná? :-)

keri.H
keri.H 31.12.2024 v 16:29

Eicherik: Kdyby ze světa zmizely kočky

denib
denib 31.12.2024 v 16:32

Eicherik: Těším, už mám připravené adepty k jednotlivým bodům. A taky netrpělivě čekám na odhalení posledního tématu.

Z letošní výzvy se mi toho líbilo víc, neumím vybrat jednu jedinou knízku. Třeba Cyklus vlkodlaka, Ester, Děvčátko Momo a ukradený čas, Pod krvavými nebesy, Mladí lvi... :-))

Terror
Terror 31.12.2024 v 17:28

Eicherik: Z letoška jednoznačně Enderův stín. V jeho stínu sice číhal Megalodon, ale nakonec zvítězil Fazolek. :)

K výzvě na příští rok - nijak to neprožívám. Spíš prostě přečtu knihu a pak kouknu, jestli se náhodou nehodí do výzvy, což zpočátku většinou jde jako po másle. Předem si nic neplánuji, ani si nedoplňuji předčtenářský výzvový seznam.

alekis
alekis 31.12.2024 v 19:12

Anketka jen pro dnešní večer:

Vítáte nový rok v ulicích?
Doma - s příbuznými, přáteli apod.?
Sami? Ano - nebo ne z vlastního rozhodnutí?
Pijete alko, nealko? Novoroční ráno pak pozorujete jasným okem, nebo zkaleným kocovinou?

Moje vítání nového roku: po půlnoci se přiobleču a vyjdu ven na cestu, mávám hořícími prskavkami vzhůru (vysílám signály) a volám: vítej, nový roku! Ať jsi nám šťastný a veselý! Chvíli sleduju jak na různých koncích naší dědinky práskají petardy a ohňostroje, a pak se odeberu domů a řeknu si: konečně je zas na rok pokoj :-).

Přeju všem zdraví a štěstí, ostatní určitě zmákneme v poho :-)
A. :-)

PanPredseda
PanPredseda 31.12.2024 v 19:23

Nový rok budu vítat doma. Sám. S tím rozhodnutím je to na delší povídání, ve zkratce: rozhodl jsem se tak.
Zatím piju kávu, tudíž zkalení oka neočekávám.
Čtu u toho čekání na půlnoc knížku Dravec temnot o nočním stíhači Josefu Hanušovi.

Eicherik
Eicherik 31.12.2024 v 19:41

Silvestr trávím doma s manželkou.
Svařáček, kofola a po půlnoci šumivé víno.
Novoroční ráno bude s jasným okem, jen bude o nějakou hodinu posunuté.
Po půlnoci si pravidelně pouštíme film Náš dědek Josef (1976).
Nějaký novoroční rituál nemám, pořád jedu na vánoční vlně. :-)

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 31.12.2024 v 20:06

Já teda mít jasné oko nebudu. Poslední týden je u nás mlha, že nejde skoro nic vidět. Ale nic z ní neleze. Snad. Zrušili i ohňostroj. Asi prevence, kdyby tam fakt něco bylo :D

keri.H
keri.H 31.12.2024 v 20:12

Trávím čas doma s rodiči, bráchou a letos i se třemi neteřemi při hraní her. Pak půjdu na balkon, kde si zapálím.prskavku a budu spokojená.
Zatím piju jen nealko, ale něco alko si určitě dám na přípitek. :)

Text příspěvku byl upraven 31.12.24 v 20:13

Eicherik
Eicherik 31.12.2024 v 20:16

Lenka: U nás je mlha a jinovatka. Teď se hodně brojí proti pyrotechnice, tak jsem zvědavej, jestli to bude o půlnoci míň bouchat. ;-)

PanPredseda
PanPredseda 31.12.2024 v 20:18

Tady to bouchá už teď.

Eicherik
Eicherik 31.12.2024 v 20:25

Abych nezapomněl. Všem přeju do nového roku hodně zdraví, štěstí, pohody a aby se vám vyhla čtecí krize. :-)

R.E.M.
R.E.M. 31.12.2024 v 20:43

Přeji všem krásný nový rok 2025, zdraví a štěstí.

A dobrý start do „knižního" roku.

Text příspěvku byl upraven 31.12.24 v 21:15

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 31.12.2024 v 20:44

Eicherik: bude to stejné jako každý rok. Loni byl u nás taky kvůli mlze zrušený. Lid má víc odvahy než úřad.
Já mám ráda ohňostroje. Ale ty pořádné. Kdy to dělá ten, kdo ví, co dělá :)

R.E.M.
R.E.M. 31.12.2024 v 21:11

Alekis - letos doma, s rodinou. Poslední roky je to nejčastější varianta.

Teď jsem vyměnila horký čaj s citronem a coldrex za medovinu. Na Nový rok mívám jasné oko, nemyslím, že zítra to bude jiné.
O půlnoci bude tradičně přípitek.
Na ohňostroj se podívám jen z okna - pokud tedy letos nějaký bude.

Text příspěvku byl upraven 31.12.24 v 21:48

denib
denib 31.12.2024 v 21:52

Nový rok přivítám sama doma. Se sklenkou sektu, z toho se mi oko nezakalí. Ohňostroje a petardy nemám ráda kvůli hluku a dopadu na zvířata, hlavně ptáky. Bouchá to tu už celý večer.

Hodně pohody, zdraví a příjemného čtení do toku 2025 pro všechny...

vas
vas 31.12.2024 v 23:42

Sedím doma a kalným zrakem protivného starce měřím budoucnost. Musím přece ještě prozkoumat to opuštěné město s pověšenými lebkami na střední Demini, vylézt na Kurupiru, napsat zamýšlený kryptozoologický opus magnum, natočit dokument, koupit si na aukci modrý mauritius post paid, začít chodit do sboru. Kdo to má všechno stihnout? Přeji vám PF 2025 a ať jsou všechny starosti co nejmenší a ať všichni kypíte zdravím a čtenářským elánem.

Text příspěvku byl upraven 31.12.24 v 23:51

Marika Vanova
Marika Vanova předevčírem v 08:29

Eicheriku - těším se, že si už ode dneška budu moct zadat do nové ČV svoje plány.
Nej z loňské ČV byly dvě Hotel Atlantic a Svátek hada.

ad Silvestr - včera jsme byli nejdřív u manželovo maminky, která slaví poslední den v roce narozeniny pak doma s manželem a nejmladším synem, ti tři dospělí si už slaví bez nás. Dala jsem si vaječňák a jinak nealko a teď už jsem zase v práci, aspoň že to mám za 100 % :-D

jana0400
jana0400 předevčírem v 08:58

Já teda přelom roků prospala, tak nějak si pokaždé říkám, že další rok přijde i bez mého ponocování.

Pavlína197
Pavlína197 předevčírem v 11:36

Silvestr jsem oslavila s manželem a se psem, podřimujíc na gauči po sklence bílého. Letošní přípitek bylo šumivé nealko. Ráno jasné a klidné. :-)

Na letošní výzvu se zase těším, knihy dopředu nepřidávám; čekám, co mi přijde pod ruku, a teprve pak cíleně dohledávám. Ale sleduju, co se čte a nechávám se občas inspirovat.

Z loňské výzvy bych asi taky nedovedla vypíchnout jen jednu knihu, líbilo se mi jich víc. Buď jsem měla šťastnou ruku nebo si umím vybrat. :-) I když párkrát jsem taky šlápla vedle. Z loňské četby celkově bych vybrala knihy Pavla Čecha. Jeho ilustrované příběhy mě nadchly, vždycky mě vrátí do té hezčí části dětství.

R.E.M.
R.E.M. předevčírem v 11:45

Byl městský ohňostroj, moc hezký, dlouhý akorát, a několik menších ohňostrojů soukromých. Na Silvestra kolem půlnoci se mi barevné „tlumené" ohňostroje líbí. Hlučné petardy nesnáším.

Vložit příspěvek