Filosofování pod starým mohutným dubem
V autobuse mi vedro vadí, doma, u vody, ve vlaku mi vedro při čtení nevadí.
Já bych se zase nedokázal soustředit na čtení v dopravním prostředku. Ke čtení potřebuji klid. :-)
V dopravních prostředcích většinou natrefím na ticho nebo tichý nerušící hovor, takže pohoda a čtivo. Ovšem tlupa rozjívených a halasících děcek nebo důchodců vracejích se z výletu je schopna rozcupovat i mé poklidné čtení. :-))
V autobusu se moc číst nedá, snad na dálnici, (na české "dálnici" těžko,) kolejové dopravní prostředky jsou po této stránce v pohodě. Pak už hodně, jak píšete, záleží na okolospolucestujících.
Eicherik: Ano. Přesně tak. Na čtení potřebuji naprostý klid.
A také klid v duši a v hlavě.
Což je docela problém. A velký.
Proto toho moc nepřečtu.
Mne knihy práveže pokoj v hlave a duši pomáhajú získať. V duši tie pohodové a v hlave také, na ktoré sa musím urputne sústrediť, takže na iné myšlienky už nemám kapacitu.
Naias: To je skvělý, že to tak máte. To je dobře.
A asi to tak má být. Že se jedné myšlenky zbavíte a můžete přeskočit na jinou.
Já to vím, že je problém v mojí hlavě.
Text příspěvku byl upraven 07.06.18 v 11:45
Medunkavera: U mě záleží na míře neklidu. Drobnější ráda přemůžu (nebo spíš odsunu) knížkou, ale většího neklidu v hlavě nebo duši si žádná knížka ani neškrtne.
denib, medunkavera: přesně tak, někdy to přejít nejde a musí se to řešit.
Dřív mi nevadilo číst u televize a někdy jsem to jedno druhým prokládala a stíhala oboje ,ale teď už to nějak nejde, musím se od TV vzdálit.
Já potřebuju na čtení taky klid. Manžel třeba čte a u toho puštěné rádio Beat s metalem, to já nemůžu. Buď si užívám hudbu nebo knížku :-) A v autobuse nebo v autě, když jedu jako spolujezdec, číst taky nemůžu, to mně bývá špatně.
Jen tak mimochodem, jela jsem po dlouhé době autobusem MHD a řídila ho moc příjemná paní, to má člověk hned ten den lepší. Předtím vždy jezdil nerudný pán.
Dnes u nás v Písku začínají městské slavnosti Dotkni se Písku. Přijede Marie Terezie atd. Chystáte se také v létě na něco podobného, slavnosti, festival?
Marika: My se na něco podobného nechystáme. Já nemám moc rád akce, kde je hodně lidí. Mám rád společnost, ale ne dav. :-)
Tak Chvalozpěv na Leibowitze je už doma. Knížka mě stála celých 20,- Kč a je jako nová. :-) Z mého okolí ji četla pouze Hanka, která jí dala 5 hvězdiček. V hledáčku jsem ji měl téměř dva roky a v Praze není v knihovnách dostupná. Zvědavost je obrovská. :-)
Marika Vanova: Nejen Marie Terezie, ale i syn se k vám rozjel. :-))
Písek je moc hezký, od centra po Otavu s nejstarším mostem a elektrárnou. Před lety tam provázel úžasný pán (možná provází dodnes).
Jen si už, bohužel, nepamatuji náměstí. Jen vím, že se mi tam líbilo. :)
Text příspěvku byl upraven 08.06.18 v 20:19
R.E.M.: tak to je hezký, že se ti tu líbilo. Jsem Písecký patriot a nedám na něj dopustit ;-)
Eicherik: já ty davy, co se valí, taky moc nemusím. Dnes jsem před tím ujela do Prahy na Filharmonii a bylo to super, ale zítra budu muset na slavnostech podpořit dcerku, která tam dvakrát vystupuje.
Ale co se mi stalo při cestě z Prahy, to mě nadchlo a pobavilo. Ptala jsem se kamarádky, s kterou se hodně bavíme o knihách a co teď čteš? Ale nějakou italskou autorku, co píše pod pseudonymem, je to z 50 tých let. Fakt, já taky a není to, náhodou, Geniální přítelkyně? Jo jo. Tak my čteme úplně to samé a oběma se to líbí, to nás fakt baví ;-)
Marika Vanova - my jedeme 20. na koncert Iron Maiden, jinak zatím žádné festivaly ani nic podobného neplánuju, uvidíme, co se ještě o prázdninách chystá, manžel chce jet určitě do Chrlic na Chrleni. Myslím, že toho budeme mít dost, já davy taky nemusím, a to jedu se synem na Šumavu, která už je taky pověstná mraky turistů, snad přežiju :-)
Text příspěvku byl upraven 09.06.18 v 09:25
Sarah01: přeju i tak hezké zážitky a na Šumavě, aby jste ty davy potkali co nejméně a nebo radši vůbec, tam je krááásně, Šumavu miluju ;-)
A co je to Chrlení? Jako zdr. sestru mě napadá jen krve :-(, ale to zřejmě ne, že?
Chrlení je rockový festival :-) , protože v Chrlicích u Brna, tak Chrlení. Manžel tam byl loni a byl nadšen, protože tam právě bylo málo lidí. Jezdívali jsme i na Rock na grilu do Kylešovic u Opavy, jenže od té doby, co to bývá na letišti, je z toho taky masová akce, to není pro mě, asi jsem na to už stará :-)
Na Šumavu se moc těším, je krásná, pojedu teprve podruhé, my většinou jezdíme do Beskyd, máme to kousek a je to naše srdeční záležitost. Byli jsme na svátky v květnu v Horní Lomné a bylo to pěkné, ještě ne moc lidí a příroda už byla nádherná. V budoucnu to vidím tak, že dovolenou asi z větší části absolvuju na jaře, v létě budu odpočívat doma u knih :-)
Sarah01 - na Šumavě přežiješ, záleží na tom, kam jedete. My jezdíme na chalupu u Frymburka a jelikož je to to trochu stranou, tak se máme, jak Pánbu ve Frankrajchu.
Dnes bylo venku pěkné vedro, ale zadařil se i knižní lov. Přinesl jsem si domů knihu Hrdelní pře, což jsou čtyři kriminální případy kontroverzního vyšetřovatele majora Zemana a knihu Náš dědek Josef, kterého znám jen z filmového zpracování. A teď si půjdu číst, anebo spát, anebo oboje. :-)
Sarah - pokud bys byla v Chrlicích, dej vědět - pokud budu v Brně, přijedu tě pozdravit....
Eicherik: Knižní "dědek Josef" je fajn, pohodový, vtipný a soucitně útlý, aby nenadělal škodu, když spadne znavenému čtenáři na nos.
Vložit příspěvek