Filosofování pod starým mohutným dubem
Eicheriku - tak tohle je teď v Brně aktuální.
Já bych takové představení nevyhledávala.
Text příspěvku byl upraven 02.06.18 v 08:51
intelektuálka: Ani já ne. Bohužel oplzlosti a vulgarita jsou dnes na divadle časté. Jen doufám, že toto "představení" hned tak jiný "umělecký" počin nepřekoná.
Eicherik: Mám shodný názor.
Jaké publikum na takovou "kulturu" asi chodí?
A k tvůrcům a organizátorům, jejich zdůvodněním - asi netuší, že mezi svobodou projevu a vulgaritou s dehonestací je velký rozdíl.
Ta hra má údajně znázorňovat násilí, jakého se dopouštělo křesťanství na muslimech. Tedy podle toho, co jsem četla. Hru jsem neviděla a ani bych na ni nešla. Mám prostě jinou představu o umění. Dnes se nazývá uměním všechno, co koho napadne. Jestli to spíš není jen takový zaklínadlo, když se proti tomu strhne nějaký protest. Jako proti jakýmsi obrazům pana Knížáka. Protestující jsou nakonec označeni za nácky. Jako já jsem taky proti tomu, aby se takováto "kultura" dotovala státem, peníze jsou určitě více potřeba jinde.
Taky jsem proti tomuto druhu umění. Nelíbí se mi, že když se to někomu nezdá, tak je hned označen jako chuligán a nácek a to i z úst samotného režiséra tohoto kusu. Mám výhrady hlavně proto, že jsem křesťanka, to nepopírám, ale i kdyby tam nešlo o osobu Ježíše, byla bych proti.
Tak dneska jsem žádnou opuštěnou knihu neulovil. Ale to nevadí, protože mám velikou zásobu nepřečtených knih. :-)
Tak som zase zblbol a objednal si knihy v antikvariáte...
to nedopadne dobre...
Taky občas nakoupím v antikvariátu, není to špatný nápad, člověk dost ušetří. Minulý týden jsem náhodou navštívila Levné knihy v Šumperku a tolik knih za slušný peníz, až mi šla hlava kolem :-)
Toto všetko mám objednané:
Agnon, Shmuel Josef: Šátek a jiné povídky, Apuleius: Zlatý osel, Dickens, Charles: Dombey a syn. I - II, Dickens, Charles: Mikuláš Nickleby. Díl 1 - 2,Dickens, Charles: Charlese Dickense : Barnabáš Rudge,
Fejfar, Oldřich: Od trilobita k člověku,Gumiljov Nilkolajevič Lev: Hledání vymyšlené říše, Kemelman Harry: V neděli zůstal rabín doma,Malamud Bernard: Dubinovy životy,Marcellinus Ammianus: Soumrak říše Římské,Pacovský Jaroslav: Lidé, vlaky, koleje,Pacovský Jaroslav: Vzduchoplavci, aviatici a piloti,Pfleger Václav - Pradáč Jiří: Krása lastur,Singer Isaac Bashevis: Mešuge, Vrchovecký Karel: Lehčí než vzduch - kapitoly z malých dějin vzduchoplavby
...a nedopadne to dobre,pretože už teraz som veľmi natesno s priestorom a vôbec netuším kam to dám.
Všetko sa to stalo kvôli tej prvej knihe a potom som už len doobjednával,aby som využil poštovné,až kým to nebolo bez poštovného,tož tak...
To jsou samé poklady.....když nebude místo, tak to v nejhorším tady prodáte :-)
Taky to dělám tak, že přihazuju a přihazuju, aby to bylo bez poštovného. A taky už nemám místo, ale můžu ještě přikoupit jednu knihovnu, jedna menší by se do pokoje pro návštěvy ještě vešla :-)
Tiež by som mohol prikúpiť jednu knihovnu,ale potom by som musel predať jednu posteľ...
To síce nie,ale zodpovedné to veľmi nie je...
Keď zacítim "vôňu papiera" rozum je v keli je to silnejšie ako ja.
Text příspěvku byl upraven 04.06.18 v 13:34
newtory: Papír obecně je můj velmi oblíbený materiál. :-)
denib: Mám půjčeného Tanečníka (Lyncoln Rhym). Ty jsi ho nečetla? Že nevidím Tvoje hodnocení. :-) A teď koukám, že jsi přečetla Kamennou opici. :-)
Text příspěvku byl upraven 04.06.18 v 19:08
Eicherik: Četla jsem ho kdysi dávno, když jsem ještě nebyla na DK. Proto tu nemám hodnocení. Já Lincolna nečtu zrovna popořadě. U něj je důležité znát první díl, ale u dalších dílů už to je celkem fuk, člověk se dobře chytne. Já navíc nejdřív první díl viděla jako film a až pak četla některé knížky :-) Kamenná opice je dobrá. Ono čím novější knížky, tím je má překombinovanější. Není výjimkou, že se rozuzlení na konci změní tolikrát, že člověk jen zírá. Ale u Kamenné opice to tak vyhrocené ještě není :-)
To např. Harryho Bosche nebo Gamache bych na přeskáčku číst nechtěla.
Už se mi začalo stýskat po antikvariátech a dostal jsem chuť na postapokalyptickou scifovinu, tak jsem si objednal Chvalozpěv na Leibowitze. :-)
Eicheriku - když jsem to zvládla já ... Ty strohé dialogy otce a syna byly plné lásky...
Eicheriku - o tom mi povídej...já někdy ani nemohu spát...ale přečtu...
Vložit příspěvek