Filosofování pod starým mohutným dubem
Denib: Penmanovou jsem chtěl také zmínit, ale nechtěl jsem ten svůj seznam moc rozšiřovat. :-) Tahle autorka ovšem patří mezi mých TOP 10 nejlepších spisovatelů historické beletrie.
Jeho dcera chodila se mnou do třídy a protože pocházíme po babičce ze Slovenska a protože moje matka byla mimořádně družná, tak já jen trochu, zato máma se s ním dokázala vybavovat - aj aj!
denib: Nejvíc mě asi překvapilo to Promlčení od Březiny. Líbilo se mi to až tak, že jsem si ho dal do doporučených. Na druhou stranu si myslím, že to není kniha pro většinový vkus.
Jinak se pořád rochním v detektivkách a jsem spokojenej. :-)
denib: Tak to jsem zvědavej, jak ho ohodnotíš. Koukal jsem, že Tě Dům na kopci moc nezaujal. :-)
Eicherik: přinesla jsem si z knihovny tu Polednici a čeká na přečtení.
denib: Mě kromě Naslouchače a Faji asi nejvíc překvapila kniha Spolek přátel krásné literatury a bramborových koláčů. Do té jsem se vážně zamilovala.
Marika: Jsem zvědavá, co řekneš na Zátiší. Mám dojem, že se to líbí jenom mně :-)
Já tedy skoro u všech knih čekám, že se mi budou líbit, a skoro vždycky se mi taky líbí :D Ale za poslední dobu pro mě byla překvapením Knihovna na Černohůrce - tam jsem nějaký velký zázrak nečekala a nakonec jsem byla hrozně nadšená.
No a teď si úplně neskutečně užívám Idiota, ale to překvapení není. Líbil se mi už na základce a dlouho jsem plánovala, že se k němu vrátím. Baví mě teď snad ještě víc a Myškin je určitě jedna z mých nejoblíbenějších literárních postav.
denib: jsem před čtvrtou kapitolou a líbí se mi to, jen ty francouzské výrazy úplně nemusím, ale vzhledem k danému prostředí to je v pohodě. Ten anglo-franko svět je pro mě něco nového. Tak uvidíme, jak to bude dál.
Text příspěvku byl upraven 25.05.18 v 21:55
denib: Z poslední doby mě příjemně a nečekaně překvapil Nevinný bratrovrah a pak úžasná Nesvatá válka o Svatou zemi. Hodně dobrý byl i Boleslav - Příběh bratrovraha a netušila jsem, že mě tak pobaví Sněhurka jablka nebaští.
Text příspěvku byl upraven 26.05.18 v 10:15
Díky všem za tolik knih. Seznam toho, co bych ještě někdy ráda přečetla se dost rozrostl :-)
Dneska mě překvapil jeden detektiv. Už jsem s ním četla pátou knihu a myslela jsem že ho znám. Takový správný osamělý vlk. Měla jsem dojem, že jeho osudem jsou vztahy, co nevycházejí a po kterých zůstává smutný. A on se mi na konci oženil! To byl šok. Vůbec nevím, jestli číst další díl, jak mě to vykolejilo :-) Taky vás někdy postavy tak hodně překvapí?
Denib: Občas jo. Třeba že někdy nečekaně zemřou. :-))
Například Erikson v MLP nebo Martin ve Hře o trůny - ti své hlavní hrdiny často nechávají umírat - až je to někdy šok.
... Nebo když nějaká postava umře a vy teprve pak zjistíte, že byla vlastně úplně jiná, než jste si celou dobu mysleli. O tom by zase mohla vyprávět Rowlingová :-)
denib - jaký detektiv a z jaké knihy? To by mě zajímalo. Taky mě občas postava vykolejí, vždycky si říkám, že to ten autor teda pěkně zkoulel :-)
Sarah01: Já nevím, jestli to můžu prozradit - kdo by se bál, že prozradím děj něčeho, co třeba bude číst, ať tento příspěvek přeskočí !!!
Je to Harry Bosch od Connellyho, kniha Falešní hráči. On je pořád tak smutnej. Vždycky se zamiluje a ono se něco stane a nepovede ... A i teď to vypadá na problémy. A najednou je na konci ženatej. Mám pocit, jako by mě zradil kamarád :-)
Jejda, Falešní hráči, tak to si přečtu, díky za tip. Já totiž detektivky nikdy moc nečetla, ale v poslední době mě dost lákají.
Sarah01: Ale to je už pátý díl série. Když přečteš jenom ten jeden, tak tě to nepřekvapí. Navíc zrovna pro tenhle pátý díl by bylo dobré znát první díl - Černá ozvěna. Takže doporučuji začít s ním.
Eicherik: A ty jsi Harryho Bosche už vyzkoušel? Ten by se ti možná mohl líbit ...
Vložit příspěvek