Filosofování pod starým mohutným dubem

DISKUZE » Volná diskuze

R.E.M.
R.E.M. 19.05.2018 v 12:18

braunerova: K uvedeným údajům je třeba přidat další informace z profilu - od knihotéky (domácí knihovny), přečtených knih po oblíbené a bazar.To už je spousta informací.A IP adresa prozrazuje také dost.
Nepochybuji, že to víš. :-)

Text příspěvku byl upraven 19.05.18 v 12:32

R.E.M.
R.E.M. 19.05.2018 v 12:30

Poddubáci: Jakou zajímavou činnost, výlet/čtení máte naplánovanou na sobotu a neděli?

Eicherik - jdeš zítra "lovit" různé chutě piv na pražský festival piva?

Marika Vanova
Marika Vanova 19.05.2018 v 14:24

Eicherik: kde ty knihy lovíš?

R.E.M.: měla jsem v plánu návštěvu kamarádky na celý víkend, ale to nevyšlo, tak jsem se operativně domluvila s jinou aspoň na odpolední kafíčko a hlídání synka s babičkou a zbytek rodiny je pryč, takže mohu vyrazit. Jinak čtu Annu Bolavou Do tmy a dalšího Exnera.

denib
denib 19.05.2018 v 14:31

No, mně se teď pár dní zase hůř čte, jsem nějaká roztěkaná. Ale řekla jsem si, že to tento víkend zkusím zlomit a dočíst Cit slečny Smilly pro sníh. Slečna Smilla je nesmírně zvláštní :-) Donesla jsem si zase hromadu knih z knihovny, takže s tím chci pohnout. Jinak žádné "mimoknižní" aktivity naplánované nemám. Bolí mě noha, ráda se budu flákat vleže s knížkou :-)

R.E.M.: A co plánuješ ty?

Marbo
Marbo 19.05.2018 v 15:37

čtu novou knihu, nikam nejdu.Robka je v Itálii, takže mám klid.

Eicherik
Eicherik 19.05.2018 v 16:25

R.E.M.: Já ani nevěděl, že nějaký festival je. :-D Nemám rád davové akce, pivo si dám raději v komornějším prostředí. Dneska jsme byli na celodenním výletě a součástí byla i exkurze v pivovaru. Do dnešního dne jsem netušil, že sladový ječmen je tak dobrý. :-) Teď si jdu číst a asi si u toho i zdřímnu. :-)

Eicherik
Eicherik 19.05.2018 v 16:29

Marika: Mám už taková vytipovaná oblíbená místa, kde se knihy odkládají. U knihovny, na hřbitově, na nádraží... Dnes jsem ulovil jen antologii Podivuhodné příběhy ze staré Prahy. :-)

Hraboshka
Hraboshka 19.05.2018 v 18:11

Taky jsem dnes byla lovit, Pokémony. Asi čtyři hodiny jsme pobíhali po parku a bylo to super. No a hned po návratu jsem dočetla Macbetha od Nesbøho, moc se mi líbil. Asi se brzy pustím do Harryho Holea...

R.E.M.
R.E.M. 19.05.2018 v 19:21

denib: Přečetla jsem odpoledne jednu kapitolu Světla a stíny islámu a pak jsem zavřela oči a nad přečteným hodinu "přemýšlela". To byl plán, který se podařilo splnit. :-)) N edaří se mi dočíst půjčené knihy.Mám už několik týdnů rozvrkočené čtení, čtu málo, nechce se mi číst knihy z knihovny, i když bych je měla číst přednostně.

Eicherik: O festivalu piva jsem se dozvěděla jen náhodou. Pivo mě jako nápoj nezajímá, ale exkurze pivovarů jsou bezva. V kterém jste byli?

Hraboshka: Kolik Pokemonů se dá chytit za 4 hod.?

Text příspěvku byl upraven 19.05.18 v 19:23

Eicherik
Eicherik 19.05.2018 v 20:04

R.E.M.: V Únětickém. :-)

braunerova
braunerova 19.05.2018 v 20:19

R.E.M.: Zrovna tenhle týden se u nás ve firmě řešilo, zda u zákazníků z webu se budou uchovávat IP adresy a nakonec se to zavrhlo. IP adresa se nedá personifikovat. Dokonce i když máš pevnou domácí IP adresu, nikdo neví, kdo z rodiny u toho počítače sedí. Marketing touží po telefonu nebo mailu :)

Hraboshka
Hraboshka 19.05.2018 v 20:27

R.E.M.: Chytit se dá možná i přes 200, ale zas tak zuřivý lovec nejsem :D

Mně se líbila exkurze pivovaru v Humpolci - můžete od všeho vypít, kolik chcete, a ještě dostanete půllitr.

R.E.M.
R.E.M. 19.05.2018 v 21:42

braunerová: i tak se IP adresa mezi osobní údaje počítá a zjistit se také dost info (aspoň, co já vím.) Je mi jasné, že mail, a ještě víc telefon jsou ceněné informace, které jsou oblíbeným obchodním artiklem.

Text příspěvku byl upraven 19.05.18 v 21:44

bubka
bubka 20.05.2018 v 06:28

braunerova - marketing možná, ale tyhle údaje nevyužívá jen marketing....

denib
denib 24.05.2018 v 14:07

Jaká kniha vás naposledy překvapila tím, jak moc se vám líbila?

Jass
Jass 24.05.2018 v 14:20

denib: Tak teď jsi mě teprve uvrhla do deprese... :D Projela jsem poslední stránku knih, co jsem přečetla (teď nevím, kolik je na ní knih... tuším 30...) a nebyla tam žádná, která by mě vyloženě překvapila. Četla jsem spoustu skvělých knih, ale u všech jsem to asi i čekala :D. Snad Božská komedie... od té jsem čekala spíš úmorné čtení, které jsem teda taky dostala, ale hlavně to bylo... geniální, bych tak řekla :D.

Och, už vím! Stačilo přejít na další stranu... Nedej se (https://www.databazeknih.cz/knihy/nedej-se-297865), to jsem vůbec nečekala, že bude tak vtipné a... jednoduše skvělé, od autorky jsem předtím četla jen jednu knihu a ta mě moc nenadchla... a Kluk na větvi (https://www.databazeknih.cz/knihy/kluk-na-vetvi-286883), protože Molvidsson je jedna z nejgeniálnějších postav, které jsem kdy "potkala". Trochu jako kdybyste namixovali postavy Roalda Dahla (se zvýšenou dávkou Willyho Wonky) s Hermionou a přidali vzhled bezdomovce. Tím jsem zvládla obsáhnout asi tak desetinu jeho charakteru... na víc mi chybí fantasie :D

Text příspěvku byl upraven 24.05.18 v 14:52

Marika Vanova
Marika Vanova 24.05.2018 v 14:43

Jsem ráda, že se zase pod dubem něco děje, chybí mi to.

denib: i když jsem to čekala, tak Hana, Naslouchač a Faja. U čeho jsem to nečekala Milá sedmi loupežníků od V. Dyka.
Zalovila jsem v loňsku a to bylo Kameny bolesti od M. Agus.
Ale letos mě strašně moc chytnul Klostermann, jak to na té Šumavě už více znám, tak je to hodně milé čtení.

denib
denib 24.05.2018 v 15:35

Do deprese jsem nikoho uvrhnout nechtěla :-)

Mě teď překvapuje sbírka básní Laca Novomeského Otevřená okna. I když to jsou v podstatě "obyčejné" básně, nehorují pro lásku nebo nějaké životní ideály, nejsou kdovíjak vášnivé ... Jenže mě se nějak dotkly. Mám dojem, jako by mi patřily :-) Moc se mi líbí.
A mimo poezii jsem taky četla víc dobrých knih, u kterých mě to ale nepřekvapilo. Třeba u Frišty jsem čekala, že se mi bude líbit a nezklamala jsem se. To samé třeba Měsíc zapadá od Steinbecka - očekávaně výborné :-) Ale překvapilo mě, jak moc se mi líbilo V proudech ledového oceánu. Čekala jsem, že to asi nebude špatné a že budu lehce zaujatá dějem (bez takového očekávání bych si to ani nepůjčila), ale ne že to budu tak hltat.

Co ostatní? Dostaneme další tipy na překvapivě dobré knihy? :-)

Jass
Jass 24.05.2018 v 15:40

V proudech ledového oceánu se líbilo? To už mám asi... 10 let doma a ještě jsem to ani neotevřela XD - Tak na to se asi mrknu, konečně... Mě se očekávaně líbily Písně mrtvých od Martina, jeho povídky jsou zkrátka podle mě hrozně nedoceněné...

denib
denib 24.05.2018 v 15:48

Jass: Já si tu knížku našla v rámci výzvy - tematika moře. A nelituju :-)
I když je tam povrch moře dost často v pevném skupenství, ale to ve výzvě upřesněné nebylo :-)

denib
denib 24.05.2018 v 15:54

Marika: Já toho Klostermanna budu muset taky zkusit. Nedávno jsem četla jednu stránku z jeho knihy - úplně vytrženou z kontextu. Bylo to v rámci jedné výtvarné aktivity. A ten text mi přišel úplně hororový. Tak uvidím :-)
A na Hanu se taky chystám ... někdy ...

Raksa.A
Raksa.A 24.05.2018 v 17:17

denib, on by se ti asi líbil i Laco. Byl to moc fajn pán.

Richie1
Richie1 24.05.2018 v 17:36

Denib: prošel jsem si seznam přečtených knih za poslední tři, čtyři roky a musím konstatovat, že jsem jen výjimečně narazil na knihu, která by mě nějak výrazně překvapila svou kvalitou. Nejspíše je to tím, že jsem už většinou dopředu věděl, co mě čeká a tak jsem pak nebyl překvapen.
Uvedu aspoň těch několik příkladů, kdy mé očekávání bylo nejen naplněno, ale i překonáno. Jsou to různé žánry.
https://www.databazeknih.cz/knihy/achaja-achaja-11494
Tuhle trilogii mi doporučil knihkupec a nezklamal mě. Překvapivě kvalitní fantasy polského autora, které je neprávem opomíjené.
https://www.databazeknih.cz/knihy/kralovsky-minesengr-44741
Krásný romantický, až pohádkový příběh z vrcholného středověku. Pokud se ti líbila trilogie Nebeský strom, tak se ti bude nejspíše líbit i tato kniha.
https://www.databazeknih.cz/knihy/hrmici-stado-23517
Zane Grey umí psát nádherně o Divokém Západě a v této knize to dokazuje. Navíc velmi sugestivně vykreslil tragédii Indiánů té doby (vybíjení bizonních stád).
https://www.databazeknih.cz/knihy/velka-cinska-zed-vzestupy-a-pady-cinske-rise-obdobi-1000-pr-n-l-2000-n-l-247952
Autorku jsem neznal, tak jsem neměl žádné očekávání - kniha se mi ale velmi líbila. Hodně mi poodkryla úžasnou historii Číny.
https://www.databazeknih.cz/knihy/recky-zazrak-41294
Zamarovský je naopak mým hodně oblíbeným autorem - a v této knize je prostě dokonalý - po druhém čtení jsem hodnocení ještě zdvihnul.

denib
denib 24.05.2018 v 17:39

Raksa.A: Ty jsi ho znala?

denib
denib 24.05.2018 v 17:46

Richie1: Královského minesengra jsem kdysi dávno četla, ale nezanechalo to ve mě nějaký hlubší dojem, zvláštní. Měla jsem v tomto žánru ráda Penmanovou ...
Ale některé z ostatních, co zmiňuješ, jsem si hned dala na seznam :-)

Vložit příspěvek