Filosofování pod starým mohutným dubem
braunerova: K uvedeným údajům je třeba přidat další informace z profilu - od knihotéky (domácí knihovny), přečtených knih po oblíbené a bazar.To už je spousta informací.A IP adresa prozrazuje také dost.
Nepochybuji, že to víš. :-)
Text příspěvku byl upraven 19.05.18 v 12:32
Poddubáci: Jakou zajímavou činnost, výlet/čtení máte naplánovanou na sobotu a neděli?
Eicherik - jdeš zítra "lovit" různé chutě piv na pražský festival piva?
Eicherik: kde ty knihy lovíš?
R.E.M.: měla jsem v plánu návštěvu kamarádky na celý víkend, ale to nevyšlo, tak jsem se operativně domluvila s jinou aspoň na odpolední kafíčko a hlídání synka s babičkou a zbytek rodiny je pryč, takže mohu vyrazit. Jinak čtu Annu Bolavou Do tmy a dalšího Exnera.
No, mně se teď pár dní zase hůř čte, jsem nějaká roztěkaná. Ale řekla jsem si, že to tento víkend zkusím zlomit a dočíst Cit slečny Smilly pro sníh. Slečna Smilla je nesmírně zvláštní :-) Donesla jsem si zase hromadu knih z knihovny, takže s tím chci pohnout. Jinak žádné "mimoknižní" aktivity naplánované nemám. Bolí mě noha, ráda se budu flákat vleže s knížkou :-)
R.E.M.: A co plánuješ ty?
R.E.M.: Já ani nevěděl, že nějaký festival je. :-D Nemám rád davové akce, pivo si dám raději v komornějším prostředí. Dneska jsme byli na celodenním výletě a součástí byla i exkurze v pivovaru. Do dnešního dne jsem netušil, že sladový ječmen je tak dobrý. :-) Teď si jdu číst a asi si u toho i zdřímnu. :-)
Marika: Mám už taková vytipovaná oblíbená místa, kde se knihy odkládají. U knihovny, na hřbitově, na nádraží... Dnes jsem ulovil jen antologii Podivuhodné příběhy ze staré Prahy. :-)
Taky jsem dnes byla lovit, Pokémony. Asi čtyři hodiny jsme pobíhali po parku a bylo to super. No a hned po návratu jsem dočetla Macbetha od Nesbøho, moc se mi líbil. Asi se brzy pustím do Harryho Holea...
denib: Přečetla jsem odpoledne jednu kapitolu Světla a stíny islámu a pak jsem zavřela oči a nad přečteným hodinu "přemýšlela". To byl plán, který se podařilo splnit. :-)) N edaří se mi dočíst půjčené knihy.Mám už několik týdnů rozvrkočené čtení, čtu málo, nechce se mi číst knihy z knihovny, i když bych je měla číst přednostně.
Eicherik: O festivalu piva jsem se dozvěděla jen náhodou. Pivo mě jako nápoj nezajímá, ale exkurze pivovarů jsou bezva. V kterém jste byli?
Hraboshka: Kolik Pokemonů se dá chytit za 4 hod.?
Text příspěvku byl upraven 19.05.18 v 19:23
R.E.M.: Zrovna tenhle týden se u nás ve firmě řešilo, zda u zákazníků z webu se budou uchovávat IP adresy a nakonec se to zavrhlo. IP adresa se nedá personifikovat. Dokonce i když máš pevnou domácí IP adresu, nikdo neví, kdo z rodiny u toho počítače sedí. Marketing touží po telefonu nebo mailu :)
R.E.M.: Chytit se dá možná i přes 200, ale zas tak zuřivý lovec nejsem :D
Mně se líbila exkurze pivovaru v Humpolci - můžete od všeho vypít, kolik chcete, a ještě dostanete půllitr.
braunerová: i tak se IP adresa mezi osobní údaje počítá a zjistit se také dost info (aspoň, co já vím.) Je mi jasné, že mail, a ještě víc telefon jsou ceněné informace, které jsou oblíbeným obchodním artiklem.
Text příspěvku byl upraven 19.05.18 v 21:44
denib: Tak teď jsi mě teprve uvrhla do deprese... :D Projela jsem poslední stránku knih, co jsem přečetla (teď nevím, kolik je na ní knih... tuším 30...) a nebyla tam žádná, která by mě vyloženě překvapila. Četla jsem spoustu skvělých knih, ale u všech jsem to asi i čekala :D. Snad Božská komedie... od té jsem čekala spíš úmorné čtení, které jsem teda taky dostala, ale hlavně to bylo... geniální, bych tak řekla :D.
Och, už vím! Stačilo přejít na další stranu... Nedej se (https://www.databazeknih.cz/knihy/nedej-se-297865), to jsem vůbec nečekala, že bude tak vtipné a... jednoduše skvělé, od autorky jsem předtím četla jen jednu knihu a ta mě moc nenadchla... a Kluk na větvi (https://www.databazeknih.cz/knihy/kluk-na-vetvi-286883), protože Molvidsson je jedna z nejgeniálnějších postav, které jsem kdy "potkala". Trochu jako kdybyste namixovali postavy Roalda Dahla (se zvýšenou dávkou Willyho Wonky) s Hermionou a přidali vzhled bezdomovce. Tím jsem zvládla obsáhnout asi tak desetinu jeho charakteru... na víc mi chybí fantasie :D
Text příspěvku byl upraven 24.05.18 v 14:52
Jsem ráda, že se zase pod dubem něco děje, chybí mi to.
denib: i když jsem to čekala, tak Hana, Naslouchač a Faja. U čeho jsem to nečekala Milá sedmi loupežníků od V. Dyka.
Zalovila jsem v loňsku a to bylo Kameny bolesti od M. Agus.
Ale letos mě strašně moc chytnul Klostermann, jak to na té Šumavě už více znám, tak je to hodně milé čtení.
Do deprese jsem nikoho uvrhnout nechtěla :-)
Mě teď překvapuje sbírka básní Laca Novomeského Otevřená okna. I když to jsou v podstatě "obyčejné" básně, nehorují pro lásku nebo nějaké životní ideály, nejsou kdovíjak vášnivé ... Jenže mě se nějak dotkly. Mám dojem, jako by mi patřily :-) Moc se mi líbí.
A mimo poezii jsem taky četla víc dobrých knih, u kterých mě to ale nepřekvapilo. Třeba u Frišty jsem čekala, že se mi bude líbit a nezklamala jsem se. To samé třeba Měsíc zapadá od Steinbecka - očekávaně výborné :-) Ale překvapilo mě, jak moc se mi líbilo V proudech ledového oceánu. Čekala jsem, že to asi nebude špatné a že budu lehce zaujatá dějem (bez takového očekávání bych si to ani nepůjčila), ale ne že to budu tak hltat.
Co ostatní? Dostaneme další tipy na překvapivě dobré knihy? :-)
V proudech ledového oceánu se líbilo? To už mám asi... 10 let doma a ještě jsem to ani neotevřela XD - Tak na to se asi mrknu, konečně... Mě se očekávaně líbily Písně mrtvých od Martina, jeho povídky jsou zkrátka podle mě hrozně nedoceněné...
Jass: Já si tu knížku našla v rámci výzvy - tematika moře. A nelituju :-)
I když je tam povrch moře dost často v pevném skupenství, ale to ve výzvě upřesněné nebylo :-)
Marika: Já toho Klostermanna budu muset taky zkusit. Nedávno jsem četla jednu stránku z jeho knihy - úplně vytrženou z kontextu. Bylo to v rámci jedné výtvarné aktivity. A ten text mi přišel úplně hororový. Tak uvidím :-)
A na Hanu se taky chystám ... někdy ...
Denib: prošel jsem si seznam přečtených knih za poslední tři, čtyři roky a musím konstatovat, že jsem jen výjimečně narazil na knihu, která by mě nějak výrazně překvapila svou kvalitou. Nejspíše je to tím, že jsem už většinou dopředu věděl, co mě čeká a tak jsem pak nebyl překvapen.
Uvedu aspoň těch několik příkladů, kdy mé očekávání bylo nejen naplněno, ale i překonáno. Jsou to různé žánry.
https://www.databazeknih.cz/knihy/achaja-achaja-11494
Tuhle trilogii mi doporučil knihkupec a nezklamal mě. Překvapivě kvalitní fantasy polského autora, které je neprávem opomíjené.
https://www.databazeknih.cz/knihy/kralovsky-minesengr-44741
Krásný romantický, až pohádkový příběh z vrcholného středověku. Pokud se ti líbila trilogie Nebeský strom, tak se ti bude nejspíše líbit i tato kniha.
https://www.databazeknih.cz/knihy/hrmici-stado-23517
Zane Grey umí psát nádherně o Divokém Západě a v této knize to dokazuje. Navíc velmi sugestivně vykreslil tragédii Indiánů té doby (vybíjení bizonních stád).
https://www.databazeknih.cz/knihy/velka-cinska-zed-vzestupy-a-pady-cinske-rise-obdobi-1000-pr-n-l-2000-n-l-247952
Autorku jsem neznal, tak jsem neměl žádné očekávání - kniha se mi ale velmi líbila. Hodně mi poodkryla úžasnou historii Číny.
https://www.databazeknih.cz/knihy/recky-zazrak-41294
Zamarovský je naopak mým hodně oblíbeným autorem - a v této knize je prostě dokonalý - po druhém čtení jsem hodnocení ještě zdvihnul.
Richie1: Královského minesengra jsem kdysi dávno četla, ale nezanechalo to ve mě nějaký hlubší dojem, zvláštní. Měla jsem v tomto žánru ráda Penmanovou ...
Ale některé z ostatních, co zmiňuješ, jsem si hned dala na seznam :-)
Vložit příspěvek