Filosofování pod starým mohutným dubem
Tak já si budu osobně muset na knihovnu počkat, ale teď musím zavolat od moře domů, aby mi došli do knihovny oni, neb tam mám tři rezervace. A skoro jsem si dnes koupila jednu anglicky psanou knihu tady ve Varně, ale pak jsem odolala, uf :o)
Richie1-pokud máš potomky u kterých je předpoklad,že Tvoje knihy jako dědictví budou dál s láskou opatrovat,tak kupovat můžeš.Já jsem teď při malování TROCHU začala litovat,že jsem si nákup knih moc neodpírala:-(.Moje potomstvo si knihy raději půjčuje-preferují více prostoru v bytech.
Text příspěvku byl upraven 09.07.18 v 18:04
Pavlinda: Z mých dvou potomků jeden čte a druhý nečte. Tak přinejmenším u jednoho má knihovna skončí. A když k tomu podědí i odpovídající byt či domek, tak se snad bude o knihovnu starat dál. Ale koneckonců, mně už to bude asi jedno. :-))
Dnešek byl celkem úspěšný. :-)
Z knihovny mám: 12. 12. - Vítězslav Jareš
Bláznova smrt - Václav Erben
A z knihobudky tři knihy Eduarda Fikera: Zlatá čtyřka
Kilometr devatenáct
Ochránce nebohých
Atuin: Asi nerozumím otázce. Jak jsem dokázala nečíst? Prostě to nešlo, nebyla vůle, síla a chuť vůbec k ničemu.
Text příspěvku byl upraven 09.07.18 v 19:20
Knižní série. To znám, sám jich mám několik rozečtených. :-D O víkendu jsem zrovna jednu dočetl. Asi všichni víte, že knižní série nejsou žádnou novinkou a vydavatelé už v minulosti počítali s čtenářovou zvědavostí a nutili autory k dopisování dalších dílů. :-)
Včera mě ta vaše debata o knize Osm týdnů v blázinci připomenula knihu Dům za duhovou zdí, kterou si chci přečíst. A jelikož jí ještě nemám, tak si jdu pustit film Dům ztracených duší, který je podle ní natočený. :-)
denib : to jsem psala o sobě. Otázka byla mířená na to nekoupení jediné knihy...
Dům ztracených duší (film) *****
Černobílá kriminálka z roku 1967. Paráda. Už se těším na knížku. :-)
Atuin: Aha, pardon :-) Mám z té doby hrozně moc vlastních nepřečtených knih a ještě chodím do knihovny. Takže se odolává lehce :-)
denib: I přesto máte můj obdiv, smekám. Jsem v podobné situaci.Na knihovnu nedám dopustit a přesto to vydržím tam měsíc dva, pak něco vydá Odeon a to je konec Nebo se kolem mě mihne antikvariát a to je další konec, před lety jsem taky nevěděla co to je nemít něco nepřečteného ve vlastní knihovně, teď už si s tím tolik hlavu nelámu a co mě zaujme v knihovně ( městské) půčím, i když mám asi kolem 40 knih nepřečtených ve vlastní.
Text příspěvku byl upraven 10.07.18 v 07:21
Nějaké nepřečtené knihy ve vlastní knihovně je dobré mít(nemoc,zlomená noha ap.):-).
Pavlinda - já jich v knihovně moc nepřečtených nemám, ale nevadí, vracím se ráda k těm, co jsem četla v mladších letech - jinak mám vždy asi 15 knih půjčených, ze kterých si vybírám podle nálady
Oznamuji, že štěně, kvůli kterému jsem prodala miničást knihovny, je už na světě. A díky prodaným knihám a kamarádovi z Kanady na něj mám. Sláva!!!
Raksa. A : tak to ti přeju(mohu - li tykat), taky se nám s tím naším štěnětem prohne účet, to by bylo knih, ale co. A jaká rasa bude pro změnu u tebe?
Zastesklo se mi po antikvariátu, tak jsem si objednal Dům za duhovou zdí. :-)
To je fajn, hlavně když je na co se těšit :-) Já se zase těším na toho Gamache, co jsem si včera přinesla z knihovny. Myslím, že se do něj dám už zítra. Ale pak bude dlouhé čekání, další díl je asi zatím v nedohlednu :-(
A taky jsem neodolala a půjčila si Pána přílivu, jak se tu o něm psalo. Do té doby jsem vůbec netušila, že to je i kniha. Teď se jí nemůžu dočkat - snad bude taky tak výborná jako film.
Dnes dávám přednost knize před filmem. A u starých filmů propátrávám zdali mají knižní předlohu. Musím ale přiznat, že hodně starých filmů knižní předlohu překonává. Často filmaři příběh vylepšili a lépe vystihli atmosféru. :-)
Ale obecně je kniha lepší než film. :-)
O tom, jestli je obecně lepší kniha nebo film, se tu myslím diskutovalo už mockrát. Vždycky nakonec skončím u "jak kdy" :-) A někdy je to dokonce plichta :-)
Souhlasím. :-) Brzy budu srovnávat knihu Náš dědek Josef, ale obávám se, že film vyhraje. :-)
Taky souhlasím, je to jak kdy. Třeba se mi líbí film Stepfordské paničky, ale knížka mě po té příliš nenadchla, ba přímo zklamala. U Zlodějky knih miluju film a kniha mi to potom dobarvila a dovysvětlila. Ale teď mě nějak nenapadá, která kniha se mi líbí víc, než film?
A už jsem si vzpomněla, že seriál Hry o trůny se mi moc nezdál, ale první díl knižní série jsem hltala a líbilo se. Režisér se moc rozjel v erotických scénách a v knize to dle mého chápání, tak vůbec nebylo.
Taky ještě jak který film. Třeba Kingovu Carrie jsem viděla ve dvou provedeních - první se knize směle vyrovnalo, kdežto druhé úplně pohořelo. Tedy z mého pohledu.
Za případ, kdy je lepší kniha než film považuji román Adolfa Branalda Vizita. Jestli se nepletu, tak podle této knihy byli natočeny dokonce filmy dva. Pozor, vizita! a Sestřičky. V knize je těch příběhů ještě více a dokonce i atmosféra knihy tu filmovou předčila. :-) Musím si ji brzy zase přečíst. :-)
Vložit příspěvek