Filosofování pod starým mohutným dubem
Eicherik ....to já už letos asi do knihovny vůbec nepůjdu.....ted jsem zanedbával čtečku, a protože se tam navršilo pár /pěknejch pár/ knih, tak budu číst do konce roku asi jenom ze čtečky....možná nějakou novinku přiberu knižně.....
encyklopedie: To já hned zítra. Pro mě je to skoro rituál. Zítra hodlám načít novou sérii. Ten Poslední poutník mě dostal. To je hodně vysokej level.
Eicherik ..... knihovna mi byla skoro 40 roků druhou "půlprací" ....a průkazku z první knihovny mám z roku 1954 /děda byl největší čtenář v obci a také trošku srandista ....
přihlásil mě do knihovny /to mi řekl až později/ když mi byli tři roky.....jednou týdně z železnou pravidelností chodil do knihovny a bral si mne sebou na procházku ....a taky mi celé roky každý den večer četl z pohádek, co půjčil v knihovně na moji VELIKOU průkazku .......
Text příspěvku byl upraven 25.11.18 v 19:11
encyklopedie: Knihy jsou nádherná záliba. Taky pocházím z prostředí, kde se hodně četlo.
Mám tu jednu neknižní anketku. Venku je chladno. Jakou teplotu v bytě považujete v zimě za ideální? Já 27 °C.
27, to bych nemohla nic dělat, jen ležet :-) Já považuju za ideální tak 23, manžel 19, takže máme kompromis 21 :-)
Eicherik, 27?! Na mňa padla ospalosť, len som si to predstavila. To chodíte doma v plavkách?
Encyklopedie - tak to já jsem asi taky srandista, můj nejmladší syn má průkazku z října a to mu bylo 2 roky a 8 měsíců a chodíme spolu pravidelně do knihovny a má to rád.
Eicherik já topím na 21 a je to ideální. Můj táta rád topí v kamnech dřevem na těch 26, 27 a to s ním pak nikdo nevydrží a jsme z toho dost nachcípaní.
Ideálních je pro mě těch 21. Zařízení se jménem sauna nepatří do mých oblíbených stanovišť.
Jinak jsem se pustil do první detektivky psané v německém jazyce. Jmenuje se Mords Freunde, přinesla mi ji kolegyně z práce, abych si trochu rozšířil obzory ;-)
Jak jste na tom vy - čtete knihy v původním jazyce?
Naias - a kde prosím kupujete knihy ve slovenštině? Chtěla bych pořídit něco pro snachu, i když jí teda nedělá problém číst česky, ale přece jen bych jí chtěla udělat radost aspoň na Vánoce.
Text příspěvku byl upraven 26.11.18 v 09:47
V Martinuse, v Gorile, v Panta Rhei, v antikvariátoch... V Bratislave sú kníh v slovenskom jazyku kopce.
Děkuju, prolistuju to, musím přes eshop, do Bratislavy to mám trochu z ruky.
Od té doby, kdy vznikl Martinus.cz, slovenské tituly se dají objednat přes něj...Nevím, zda-li pořád, ale některé knihy prodávalo i Knihcentrum.
A ještě antikvariát ČierneNaBielom má pro české kupující příjemný bonus...jednou za měsíc jezdí podat zásilky na moravskou poštu, takže za české poštovné.
Vložit příspěvek