Filosofování pod starým mohutným dubem

Pavouky snesu celkem bez problémů, doma máme hromady třasavek, ty většinou neuniknou hadru když dojde na úklid, ovšem pokoutníci (nebo spíš pokoutnice) mají větší respekt, ty opatrně lovím a nosím ven.
Ale mouchy... to je jiná. Těch se štítím do dneška, ačkoliv už jančím o dost méně než před pár lety. Nevím jak blízko a v jakém množství jste se s nimi potkali vy, ale já jsem jeden čas pobývala na místech, kde se jim prostě nedalo uniknout a to způsobem hodně nelibým. Možná byste i snesli jejich tělíčka křupající pod nohama v řádech desítek jedinců, ovšem smrad z much pečených v lampě, když zároveň to škvíření i slyšíte a vidíte... Na to se zapomenout jen tak nedá, to mi věřte. Co je proti tomu nějaký pavouk.
Text příspěvku byl upraven 24.03.19 v 00:05

reader. 007 - s tak dramatickým množstvím much jsem se, naštěstí, nesetkala. Ale, loni na podzimz jsme v pokoji najednou ucítili podivný zápach připomínající spáleninu. Kontrolovali jsme spotřebiče, zásuvky, obcházeli jsme všechno možné a stále jsme nemohli najít důvod pachu, až jsme v lampě objevili spálenou muchu. Jeden kousek hmyzu a tolik puchu!

reader.007: Opravdu hodně velké množství much jsem zažila, když mi bylo cca 10 a byla jsem na táboře, kolem kterého vedla kraví stezka plná kravích "produktů".

Marika: Načal jsem Stalo se prvního září a je to naprostá parádička. :-) Je tam hodně maďarských slovíček, až to dočtu budu obstojně mluvit maďarsky. :-D
Text příspěvku byl upraven 24.03.19 v 16:51

Eicherik - tak se těším, až mi otevřou knihovnu, že si to taky zapůjčím, díky.

Poslouchala jsem audioknihu A každé ráno je cesta domů delší a delší od Backmana. Vnuk se tam ptá dědečka, jak se zamiloval do babičky a on odpoví: "Asi mi zabloudila do srdce a nenašla cestu ven. Tvoje babička nikdy neměla orientační smysl." Není to hezký? :-)

Dnes dávám košem inspektorce Veře a zkusím se projet Tátovou volhou. :-)

To já mám raději českou tvorbu, ale je pravda, že kvalita českých filmů šla hodně dolů. V poslední době českou kinematografii alespoň drží seriály.
No ale Strážmistr Topinka mě teda nedostal. První díl nalákal, ale potom to šlo dolů.

Kým ste schopní v Čechách natočiť "teóriu tigra" tak to s tým českým filmom až tak zle nevidím.
Text příspěvku byl upraven 24.03.19 v 20:27

Strážmistr Topinka blbina, škoda času, taktéž český Doktor Martin. Volhu jsem neviděla, Teorie tygra docela dobrý. Ženy v pokušení se mi líbily, taky Instalatér z Tuchlovic pobavil.

Já jsem si pustila TV jako kulisu a byla tam komedie Hodíme se k sobě, miláčku? Úžasní herci, nadčasový a vlídný humor.

Náš Doktor Martin se s tím anglickým vůbec nemůže srovnávat, Donutil se podle mého na tu roli vůbec nehodí, Čvančarová mi tam nevadí. Ale viděla jsem teda jen ten film, co byl u nás v kinech, a to teda bylo fakt strašný. Zatím koukám jen na Rapla a těším se na Vodníka, doufám, že to bude stát za to a nebude to zase nějaká agitka.
Tátova volha se mi líbila, i když Teorie tygra byla lepší, za mě nejlepší český film v poslední době. Nelíbila se mi Chata na prodej, Úsměvy smutných mužů, Rašín ani Rodinný film, Bába z ledu taky nic moc a na ostatní filmy typu Po čem muži touží nebo Zoufalé ženy jsem zatím neměla odvahu se podívat.
Vložit příspěvek