Filosofování pod starým mohutným dubem
Denib - viděla jsem, že to čteš a tak jsem si to uložila do Chystám se číst a až mi otevřou novou knihovnu, půjčím si to.
Je noc a morím sa s daňovým priznaním. Dá sa daňové priznanie zaradiť medzi literárne skvosty ?
bamba: přijde na to co do něj uvedeš a jak to pojmou na Finančáku. Zdravím sestru v boji...
Žehlím každou sobotu. :-D Žehlení je nejlepší domácí práce. Suchá, čistá. :-)
alekis - medze sú naložené /meze jsou nakladené/ - keď počujem o žehličke a žehlení!
Mám dotaz do pléna. Podařilo se mi sehnat dvě trilogie od Rolfa Fremonta z roku 1939. Jsou to brože v salátovém stavu. Nejsou to žádné cennosti, stáli pár stovek, ale pro mě je to srdeční záležitost. Uvažuji, že jim nechám vyrobit slušivou vazbu, ale neztratí tím originál své kouzlo? Co myslíte?
braunerova - asi záleží na budoucím použití a stupni "salátovosti". Salátový výtisk, schovaný v zásuvce jako osobní cennost, bych nechala v původním stavu jen vložený do solidního ochranného obalu.
Knihám určeným do knihovny a pro občasné čtení bych nechala vyrobit vkusnou vazbu, která nepřehluší originál.
Já oblíbené knihy čas od času čtu, mám je na policích, volila bych novou vazbu.
R.E.M. Množství knih jsem už odvozil do sklepa s tím, že si je přečtu až budu v důchodu :) Ty nejoblíbenější ale chci mít vystavené v knihovně. Ten obal mě vůbec nenapadl, to je dobrý kompromis, musím se obrátit na strejčka googla.
Ta vazba by mě celkem zajímala. Kolik tak může stát nechat si udělat vazbu na jednu knihu?
denib: Našel jsem zatím jednu firmu, kde podle kvality desek a způsobu restaurace to nabízí za 200 až 500 Kč. Ale vůbec se mi nepodařilo dohledat, kde by prodávali kartony na knihy. Tedy představuji si tvrdý karton, do kterého tu salátovou knihu zasunu a pak to dám do knihovny.
Lectore, děkuji za info. Než to začnu studovat, co je to ta lepenka? Z toho se poskládá box na knihu?
Vložit příspěvek