Filosofování pod starým mohutným dubem
I film si dám do hledáčku. Písnička je pěkná a ty modré oči herců... :)
Prima, i Věž mají v knihovně.
Teď už jen mít dostatek času.
Text příspěvku byl upraven 11.04.19 v 14:54
Jó Paul Newman a Robert Redford, ty jsem měla vždycky ráda. Steve McQueen byl zase oblíbencem mojí mamky.
Queena mám odjakživa rád...nejvíce ale ve filmu Bullitův případ .....tam je automobilová honička, která je dodnes považována za vrchol filmových autohoniček
https://www.youtube.com/watch?v=FJZ-BHBKyos
...točilo se to prakticky za normálního provozu
Text příspěvku byl upraven 11.04.19 v 15:30
Zajímavosti k filmu Skleněné peklo https://www.csfd.cz/film/23-sklenene-peklo/zajimavosti/?type=film
Text příspěvku byl upraven 11.04.19 v 15:10
encyklopedie: V té ukázce je úžasné, jak po cca 3 minutách oťukávání padouch zastaví a zapne si pás. Hned je vidět, že půjde do tuhého :-)
R.E.M.: Hezké. Tahle zajímavost mě rozesmála:
Během natáčení došlo na jedné scéně ke skutečnému požáru a Steve McQueen ho pomohl skutečnému hasiči zlikvidovat. Jeden z hasičů, který McQueena nepoznal, herci řekl: "Moje žena tomu neuvěří." McQueen na to odpověděl: "Ani moje.“
R.E.M. "kilometry" jsou s odpuštěním totální kravina. Čtení jako závody? Jako soutěžení? Jako machrování? Koho tím chtějí dojmout. Dneska je dítě-čtenář mezi vrstevníky spíš za blbce, tím spíš, když si s nimi neporovnává typ mobilu a jeho obsah. Člověk (dítě)-čtenář se musí především naučit být jiný, a to je přesný opak té "soutěže". Koneckonců dělá to pro sebe, ne pro své okolí a upřímně: kdo neučil svoje dítě "číst" nejpozději od 1. třídy, ten po 10. roce života už moc nedožene, leda k tomu dotyčný mladý čtenář dospěje až dospěje.
Bullit po česky ................
https://www.youtube.com/watch?v=RNWI7Iwu5co
reader. 007 - mně se nápad líbí. Ne jako soutěžení, jako metafora postupu ve čtení, prostředek pro obohacení čtení, zábavný prvek pro jedno, dvě použití.
Souhlasím, začít je třeba od předškolního věku. Ale je dobré pokračovat i v 10 a více letech. I když metody budou pro každý věk a osobnost čtenáře trochu jiné.
To ostatní je fakt. Děcka, která sedí venku a buší do tabletu. Ale nejsou takoví všichni.
Text příspěvku byl upraven 12.12.20 v 10:36
mohlo by sa čítanie brať na gramáž Koľko kíl ročne... Prípadne ekologické čítanie - bez éčiek. Cena knihy by sa tiež mohla prepočítavať tak ako v potravinách - kalorická hodnota /koľko priberie našinec ležiac a čítajúc danú knihu/ a cena prepočítaná na kilogram. A viem si predstaviť grafy k tomu - od Twiggy až po vestonickú Venušku.
Marika: Pokud si dobře pamatuju, byla jsi nadšená ze Šumavy a knihách o ní. Dneska jsem náhodou narazila na knížku, kterou jsem ještě nečetla, ale zaujala mě a dávám si jí do hledáčku. Tak třeba tě taky bude zajímat. Pokud jí tedy už neznáš :-)
https://www.databazeknih.cz/knihy/sumavska-trilogie-110020
denib.....bamba asi ví o čem píše.... o té knize bez písmene "e" ....ona totiž taková v angličtině /kde je e nejvíce používáno/ existuje ....napsal ji v létech 1936-37 Ernest Vincent Wright /vyšla v roce 1939/ a je to novela GADSBY ...má 50110 slov....bez e
denib - díky, neznám ji, dala jsem si to do hledáčku. Šumavu miluju, i když je tam pořád víc a víc lidí, ale dají se ještě najít místa pustá a máme to skoro za rohem.
Ad článek - první souvětí je dost vystihující.
Nacismus se politology dává ke krajní pravici, ne, jak autor píše k levému křídlu. I když, většinou je to dělení na pravici, levici dost umělé a nepostihující celou charakteristiku.
Daňové zatížení práce má ČR jedno z nejvyšších. A mzdy proti např. Německu ubohé, ceny srovnatelné nebo vyšší u spousty zboží i služeb, kvalita dováženého zboží nižší než na západním trhy (srov. Německo). Navíc velké % zisku jde do zahraničí.
alekis - článek si taky přečtu. Ale ještě než ho přečtu, bez ohledu na to, o čem je, jen poznamenám, že sociální politika našeho státu už mě pěkně s....Každej řve, že chce přidat...matky na mateřské, učitelé, lékaři, policajti, jistá skupina lidí ani řvát nemusí a dostanou. Mně by stačilo, kdybych, když už jdu k tomu dr (a že tam fakt chodím výjimečně), nemusela platit za banální zákroky. Ano, operace se hradí, ale jednoduchý zákrok, bez anestetik a účinnější, pojišťovny nehradí. Pro mě je to prostě nepochopitelné.
Ale to jsem od knížek a čtení odbočila opravdu hodně :-)
Text příspěvku byl upraven 12.04.19 v 10:14
Nelíbí se mi přemrštěné platy manažerů organizací a podniků, v kterých má podíl stát, poslanců a senátorů atd. vč. náhrad, zlaté padáky u manažerských propadáků... Přidělování peněz z rozpočtu na soukromé účely nebo určitým neziskovkám.
Je kde uspořit. Podpora nízkopříjmových rodičů a seniorů mi vadí nejméně.
Text příspěvku byl upraven 12.04.19 v 10:32
Včera jsem rozečetla Závěje, lidé uvízli autem v závějích, brodili se po pás ve sněhu - až i já jsem cítila zimu a když se dostali do osady zjistili, že všechny domy jsou prázdné, na stole nesnězené jídlo, otevřená okna... A k tomu všemu je někdo sleduje.
https://www.databazeknih.cz/knihy/zaveje-87554
Moje první setkání s touto detektivní dvojicí.
Text příspěvku byl upraven 12.04.19 v 10:37
R.E.M. -
Jane Rizzoliová a Maura Islesová se určitě objeví v novém tématu 100 nejlepších detektivních sérií
R. E. M. - to byla v podstatě jen narážka na tu bitvu kolem toho rodičovského příspěvku teď v poslední době, bylo to docela husté a matky argumentovaly často tím, že důchodci přidat nepotřebují. Ono je to už tak těžké, když stát je zadlužený až hrůza.
Jinak samozřejmě souhlasím, například na dotacích se prošustruje nejvíc peněz a ještě se na to nabalí všelijací podvodníci. A státní firmy, škoda mluvit...Česká pošta, dráhy, energetické firmy..za chvíli budeme snad platit i za vzduch. A poslanci, to je dle mého vůbec úplně zbytečná sebranka...třeba teď ten zákon proti množírnám, paskvil, ten kdo to vymyslel, nemá vůbec páru, o co jde.
Vložit příspěvek