Filosofování pod starým mohutným dubem
"Já to nedokážu. Spadnu, to vím na beton."
"Dobrá, půjdeš tedy první. Když spadneš, aspoň nás nestrhneš s sebou."
Drsňák McQueen :-)
alekis: Sršni jsou inteligentní hmyzáčci a ti naši domácí sami od sebe neútočí. :-)
alekis - myslím, že som ich najprv počula - ak čmeliak používa podzvukovú rýchlosť - tak najprv počujem a až potom vidím. Alebo je to otázka dioptrií.
...taky jsem dnes viděl čmeláka
https://www.youtube.com/watch?v=9WLN00E0mY4
Tak si to tu čtu zpětně za tři dny a nestačím se divit? Samí hmyzouni a co takhle buřty, už jste si opejkali? My už v pátek poprvé letos a dneska jdeme zase, máme ohniště hned u bytovky, takže pohoda :-) A co vy, máte to rádi, nebo to není váš šálek kávy?
My jsme potkaly s Iminkou čmeláka včera - zachránila jsem mu život a Imí od návštěvy u veterináře.
Špekáčky nic, ale včera jsem volala sestře na chalupu a opékala špíz - na kordu v krbu. Úúž se těším - chci taky!
Špekáčky jsem letos ještě neměla, kdysi jsme se jich přejedli, opékali jsme tehdy každý víkend a já už je pak nemohla ani vidět. Grilované maso si taky dám jen občas, moc to nemusím, nejradši mám grilované makrely.
Sarah01...všechno se přejí ....já jsem pitomec upekl na svátky dvě vepřové rolády /je tam ještě třičtvrtě jedné/ ......a už se na to nemůžu ani podívat...
Sarah01: Grilované makrely. :-) To je neskutečná dobrota. To jsem míval každé prázdniny v Novém Malíně. To je nejlepší rybí jídlo na světě. :-)
Díky za odezvu, my vysloveně špekáčky a párky pěkně napíchnout a nad ohýnek, ani negrilujeme.
V úterý u nás v Písku bylo stěhování knih ze staré knihovny do nové, která je hned vedle přes roh malého náměstí a dopoledne se tam vystřídaly různé školy a odpoledne veřejnost. Dcera tam byla se třídou taky, ale mě do toho něco vlezlo. Natáčela to i ČT. Ale už se na tu novou knihovnu moc těším, jen kdybych toho nemusela mít hodně přečteno, až ji otevřou, nějak mi teď nejde moc rychle číst, pořád mi do toho něco leze.
Text příspěvku byl upraven 21.04.19 v 21:00
alekis: Ve 23,53 už spím jak zabitý a v tobě se probouzí básník. Nebo básnířka? Ten tchoř mi tam moc nesedí, ten má rád vlhko a na stráních nenoruje. Ale jinak moc hezké.
alekis: V Praze už se tradice nedrží, metly leží zaprášené ve sklepě, dívky a ženy si musí poradit sami :)
Marika: Vždycky jsem ráda opékala buřty, jen teď nemám kde
braunerova, alekis: Tchoři jsou přece básnická licence, to je povoleno ...
newtory: Koukla jsem včera na první díl Dalziel a Pascoe (1. série) a není to špatné. Dalziel je na mě sice až moc velký svéráz, ale nevadí. Dneska nejsem zrovna moc v kondici, tak asi zkouknu i nějaký ten další díl...
Užijte si všichni hezké Velikonoce.
ja dávam liek distustat /proti kašľu/ a spray na rozmrazovanie zámkov. Pomerne účinná dvojkombinácia. Viac sa nezjavili.Na sršne by som asi skúsila dychovku. Nič tvrdšie tu asi nezoženiem.
Vložit příspěvek