Filosofování pod starým mohutným dubem
Objednal jsem si Santiniho jazyk. Bude to už moje čtvrtá kniha od Miloše Urbana. :-)
Shlédla jsem celý Temný kraj, líbilo se mi to, ale co ten konec? Jak tomu mám rozumět? Bodla by druhá řada.
Tak se mi zdá, že všichni vylévají vodu ze sklepa, že to tady tak spí ;-)
U nás tedy prší sotva tak, že to zahradu zalije a udělá nějaké ty zásoby dešťovky na pár dní, ale povodně ani náhodou...
Někdo vylévá vodu ze sklepa a někdo se prochází po Machu Picchu aneb když někdo káže vodu a pije víno: https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/sefkontrolor-kala-s-poslanci-na-machu-picchu_1905220600_ace
braunerova: Alespoň nemůže v parlamentu momentálně hřímat, jak by se měli vzít u huby sociálně "potřební". Ještě že tam zbylo dost jiných tlučhubů, kteří to vezmou za něj, jinak nevím nevím co by kluci a holky ze sněmovny museli poslouchat...
A není divu že si skáknul na Machu Picchu. Jednak kdo z vás si může takhle zpříjemnit služebku, než to tam definitivně zdevastují turisti (?) a jednak u toho prohlížení řeší zásadní otázky, jaké problémy mají v Peru. A než to tlumočnice přeloží a pan kontrolor a obě sekretářky pochopí... no to chce čas, ne?
reader.007: Já jezdím na služebku nejdále do Bratislavy, tak jedině že bych si skočil do Dunaje :)
Marika: Od Miloše Urbana už mám Lord Mord, Sedmikostelí, Stín katedrály a teď už i Santiniho jazyk. Mimo Santiniho mám už vše přečtené a jsem spokojenej. Žánrově nevím, jak to pojmenovat. Kousek detektivky, kousek Prahy, kousek mysteriózní, kousek bizarní a dohromady je to paráda. :-)
Včera mě pobavil jeden knižní e - shop. Nabízí poštovné 69,- Kč, ale k tomu si připočte 39,- Kč za dobírku a 10,- Kč za balné a rázem je za balíček za 118,- Kč. :-D
Eicherik.....nemusíš brát na dobírku...proč? zaplatím dopředu převodem na účet a je to 69+10 ...a to je všude, kde jsem si něco objednával
Já jdu u KK převodem a do zásilkovny a mám to nyní za 35 Kč, dříve 29 Kč, stejně jedu kolem, tak se zastavím :-)
D&P:
patológ (po pitve zavraždeného) :
Můžu ti nabídnout obsah žaludku ?
Dalziel: Poslední jídlo nikdy neodmítnu,
Text příspěvku byl upraven 23.05.19 v 20:58
braunerova: a myslíš že budeš českému rozhlasu stát za reportáž? Jestli jo, tak to hlaš předem, ať nám to neuteče ;-)
braunerova: máme niekoľko nových mostov - jeden iba pre pešiakov a starý most je zrekonštruovaný. Nebola som mrknúť hladinu Dunaja, to robím iba pri hroziacich povodniach. Ale predpokladám, že stále tečie rovnakým smerom.
Ja by som na Vašom mieste do Dunaja neskákal, pri dnešných nízkych stavoch vody by mohlo ísť o život.
Text příspěvku byl upraven 23.05.19 v 23:07
Koncem března jsem si napůjčovala knihy a teď je nezvládám přečíst. :( Při příští návštěvě knihovny se musím držet zpátky
newtory - pri vyšších stavoch je to bezpečnejšie? Prípadne sa dá skočiť Morava. Ešte nie sú komáre - takže by to bolo bez pískania.
To bolo len pre prípad, že pán ešte nie je rozhodnutý a bude skákať tak povediac len na skúšku, aby zistil ako zareaguje okolie...
P.S. D&P, tak akosi mi ušlo, ako sa dvaja zamilovaní homosexuáli dostali nezávisle na sebe k deťom. U oboch sa síce vyskytovali v blízkom okolí ženy, u jedného "rýchlo družka" u druhého manželka ale nezaznamenal som ani náznak záujmu o druhé pohlavie, takže to tam akosi škrípalo s dejom. Inak príbeh (teda keď ešte bežal) samotný bol oveľa zaujímavejší ako jeho rozuzlenie.
Text příspěvku byl upraven 24.05.19 v 00:28
Vložit příspěvek