Filosofování pod starým mohutným dubem
Povídky moc nečtu, tak už ani nevím, jak je čtu :-)
Já nemám spočítáno, kolik jsem si koupila nebo přinesla knih z knihobudek, ty jo, já to nevím :-/ musím na to mrknout.
Akorát, když jsem si koupila Tiché roky od Mornštajnové, tak jsem je prakticky hned přečetla.
Text příspěvku byl upraven 25.10.19 v 08:01
Čtu Tušení podrazu od Ondřeje Neffa a je to paráda. :-) Hlavně to není smutné. :-D Teď vážně. Je to asi nejvíc kniha pro ty, kterým někdy učaroval Ludvík Souček. Je to i psané v podobném stylu a kniha je i bohatě ilustrovaná v takovém moderním stylu a zároveň součkovském. :-) Souček tu rozhodně není ukázán v dobrém světle, ale to na prožitku knihy neubírá. :-)
Jako první knihu, kterou si přečtu od tohoto Neffa, jsem plánovala Tmu. Ale teď mě mnohem víc láká Tušení podrazu. Eicheriku, díky.
R.E.M.: Má to rozhodně běžnější děj, než Gormenghast. ;-) Jsem teprve v půlce, ale užívám si to. :-)
Než začne Kraj, tak ještě trochu Součka. :-)
Text příspěvku byl upraven 26.10.19 v 19:12
My máme Stardance, hlavně kvůli dceři, takže jiný program není možný.
@denib - Je to otázka genetiky... Ti, co mají v rodině dvojčata, mají větší pravděpodobnost mít dvojčata také. Ale platí to více z matčiny strany (prý 'hyperovulace' atd.) ... Ale to už jsou nové "vědecké poznatky". Podle babských (často "ověřených") rad stačí, aby jeden z rodičů měl "sklony v rodině k tomu mít dvojčata". :-)
Text příspěvku byl upraven 27.10.19 v 19:48
Skeeve: Já vím. Moje ségra to schytala ze strany mámy i táty a narodily se jí dvojčata. No a jedné z těch dvojčat se teď taky narodily dvojčata. Její manžel právem tvrdí, že je v tom nevině :-)
Taky se připojuji k blahopřání.
U nás v rodině jsou za posledních 30 let dvojčata jenom jedna, naštěstí mimo přímou linii. Mně ta radost úplně stačila slaběji dávkovaná :-))
denib - taky blahopřeji. Ani v mém ani v manželově rodě o žádných dvojčatech nevím.
Výskyt dvojčat se zvýšil díky umělým oplodněním :-)
Výskyt dvojčat a ještě vícečetnějších rodičovství je způsoben jednak tím, jak je příroda promořena zbytkovými hormony, přímým užíváním hormonální antikoncepce a naopak stimulace koncepce a odkládáním rodičovství do vyššího věku.
Něco o tom vím.
:-)
Marika: Děkuji. U nás v rodině se všechna dvojčata narodila přirozeně a maminkám bylo mezi dvaceti a třiceti. Ségře bylo asi 22 :-)
Ja som ešte s dvojčatami nemal osobnú skúsenosť. U nás v rodine (z mojej strany) sa už nerodí, len umiera.
Ale viem koľko roboty je aj s jedným jednotlivo, no na druhej strane je to predovšetkým čistá radosť, takže jeden, alebo dvaja to nehrá rolu... len nech je to zdravé.
Newtory, kolikrát za noc jste OSOBNÉ zažil situaci, kdy jedno z dětí pije a druhé blije?
denib gratuluji.
U nás v rodině je dvojčat poměrně hodně...moje praprababička byla z dvojčat, sestřenice má dvojčata a neteř má taky dvojčata, manžel měl tety dvojčata. Mám pocit, že dříve to ženy zvládaly líp, i když i dnes určitě jsou výjimky, moje neteř musela mít k ruce pomocnici.
Vložit příspěvek